Jag hade visst fel

och att ha fel kan göra ont men inte denna gången. Det var visst Dundee United mot Celtic som J & R tittade på inte GLasgow. Så fel det kan bli.


Lille L

Jag saknar vår LilleLinda. Hon kommer snart hem från Gran Carnaia. Längtar. Hon, vår lilla stora tös.


Inget denna gången.

 
Jag behöver inte testa förresten. För nu vet jag... denna gången blev det inte något.

 

Tidig morgon igen...

Sova länge? Hur göra man då? Klockan är 06:48 och efter att ha hört på töserna en längre stund så inser jag att det förmodligen är ommöblerat på hela övervåningen. Varför måste vi gå upp så tidigt? Jag hade kunnat sova i två timmar till minst...Men so what förresten. Livet är ju nu så låt oss leva det nu. Morgonstund har guld i mun.  Jag ska försöka få något gjort av dagen istället. Kanske åka och bada på badhus.
Får försöka hålla dem uppe i kväll så kanske jag kan få sova längre i morgon

Årets julkortDet här kommer bli årets julkort ffrån familjen asplund. Visst är min prinsessor bland det sötatste som finns. Älskar dem.
Årets julkort

Vänner

Jag har en underbar vän, L hon är bland det härligaste som finns, hon kämpar på trots svåra smärtor periodvis och ändå har hon ork och tid att bry sig om andra i sin omgivning. Jag gillar det. Tänk om alla hade varit så lyckliga att  få ha en sådan vän. Jag har det! och jag är så glad för det. Tack L för att du finns.  Det kan gå¨veckor mellan att vi hörs och ändå så är vi nära när vi väl gör det. Så ska riktig vänskap vara!
Hon har idag tom fått mig att hålla i jordens farligaste djur. Den där som sparkas i ena änden och bitts i andra och däremellan kastar den av en. Det ska mycket till innan jag närmar mig sådana hemskheter, men med en god vän i handen så går väl det med*s*


Just nu har jag två prinsessor i soffan, med rosa klänningar och änglavingar. Hur söta som helst. Den ena heter visst Rapunzel och den andra AnneLis.

J har det bra i  Skottland! Just nu är han på fotboll, Glasgow Rangers mot Celtic. De hade jätte kul, det är han så väl värd min prins! Saknar honom nu!Jag har en...

...favoritsida framför andra, kollar den minst varje dag. Gärna mer än en gång. Har träffat många goda vänner där. Nästa vecka ska några av oss träffas för att ha vårt 4:e kalas för våra prinsessor och prinsar. Kul med nätvänner som blir IRL vänner

Att bli äldre

är inte lätt. Som representant för svensk äldreomsorg ser jag mycket och det berör ju alltid men när det kommer en nära så berör det alltid mer. Min farmor har det jobbigt. Hennes kropp har börjat säga ifrån och det är inte lätt när man inte själv är beredd på det. Det är svårt att stå brevid och veta att hon kan få hjälp men vad gör man när hon inte vill. Hon vill inte ha larm, hon vill inte ha hjälp utifrån men vem ska hjälpa henne? Jag känner en jätte frustration. Jag vill ju hennes bästa. Men varken min tid eller ork kan finnas där för henne i det vardagliga . Däremot kan jag hjälpa henne att få den hjälp hon behöver. Jag vill inte vara den som städar till henne, jag vill inte ta hand om hennes skitiga tvätt. Jag vill inte att hon ska bli liggandes om hon ramlat. Jag vill vara den som hälsar på henne, går ut med henne, följer med henne till sjukhus när hon behöver det, jag vill veta att hon är trygg när hon har ramlat att där kommer någon som hjälper henne upp. Jag vet att det finns de som kan hjälpa henne med allt det praktiska så kan vi anhöriga göra det som är mysigt med henne.
Snälla farmor....

Vilja

Jag skulle vilja att min man kom hem från skottland. Jag saknar faktiskt honom. Han är så go.


Svårt det här med vintertid

Hmmm vi är morgonpigga här hemma. Det är både på gott och ont. Det som är bra är ju att man kommer upp tidigt och får något gjort. Men nu när man har ställt om klockan så vaknar man ju rackarns tidigt..... idag gick jag och M upp klockan 05:45 en söndag.Gräsligt tidigt. Men nu när klockan är 06:29 så har vi ju  fått diskat redan. Men när man tittar på klockan blir man trött.
Nu ska M se på Törnrosa och jag ska ta och bära ut lite tvätt.

Vintertid

I morgon ska vi ställa oom klockan, eller i natt till och med, underbart.... sova lite längre... men hur ska det gå på kvällen, jag som redan nu kan somna kl 20.

Vem är jag?

3 saker som jag gillar:
** min MP3 spelare, min mobiltelefon och min kudde. 

3 saker som jag tycker illa om och som skrämmer mig:
** Falska personer, översittare och ormar

3 viktiga saker i mitt rum:
** mitt bröllopskort, ett vackert foto på barnen och datorn
3 slumpvis valda fakta om mig:
** har storlek 39 i skor, har en rotfylld tand, älskar korv
3 saker jag vill göra innan jag dör:
** Få fler barn, resa mera samt bada vinterbad.

3 saker som jag kan göra:
** fotografera mina barn, baka och slappa
3 saker som jag inte kan göra:
** laga mat, gå på lina, sy
3 saker som jag säger mest:
** Älskling, Moa Elin

3 kändisförälskelser:
** Tom Cruise, Sean Connery, Nicholas Cage
31125-1

Oktober?

lördag, oktober 29, 2005
 

Vilken vecka...
Grymt drag på jobb, arbetsgrupper, personalmöten, utbildningar, budget arbete. Jobbigt men oerhört roligt. En förvaltning i förändring, spännande att vara med, men väldigt krävande emellanåt. Kollegor som blir upprörda, olika rykten som florerar. Säkert både sanna och osanna. Jag försöker hålla mig undan, eller åtminstone endast prata med de jag känner att jag vet var jag har.
Det är inte helt lätt att arbeta i en politiskt styrd organsisation. Men dock är det spännande. Det kan vara tvära kast mellan beslut.

Här hemma då? Jo det rullar på där med. Mamma och pappa var tvugna att ta bort vovvisen nu i veckan, sorgligt samtidigt som det är skönt för Boss att inte behöva ha ont mer. Trodde att barnen skulle ta det hårdare än vad de gjorde. De frågade frågor som t.ex. Har han vingar nu? Träffar han din farfar i himlen nu? De är så konkreta i sina frågor. Men jag sörjer en del, han har ju ändå varit hos oss i dryga 13 år.

Farmor börjar nog tackla av lite... vad svårt det är när ens anhörig blir sämre och man själv vet hur bra hon hade kunnat få det om hon bara velat ta emot hjälp. Men nej hon ska vägra trygghetslarm, hon vägrar rollator. Suck. Ibland är det inte bra att ha det yrke man har. Jag vet ju hur mkt hjälp hon hade kunnat ha av detta. Jag tror att hon vill att vi, jag mamma, pappa osv ska hjälpa henne, men det är ju inte det vi ska göra. Låt kommunen göra de bitarna så kan vi koncentrera oss på att vara goda anhöriga istället som hjälper henne med att putsa fönster, sätta upp julljustakarna och annat sånt som kommunen inte gör. Vi kan hämta henne och köra ut med henne umgås med henne sådant som kommunen inte har tid med och inte ska göra. Det är där vi som anhöriga ska ställa upp. Få vara anhöriga stället för vårdare...

Flickorna och jag är själva i helgen. J är i skottland med barndomskamraten R. De ska se på fotboll och dricka whiskey. Mysigt för dem.
Vi har mysigt här hemma istället. I går så plockade vi in Tv:n i sovrummet och kröp ner i min och J:s säng alla tre. Jag tror vi somnade innan 20:00 alla tre *s* En tuff vecka för oss alla. Långa dagar för töserna men nu är vi lediga ända tills onsdag morgon! Skönt. Idag ska vi köra till Väla. Töserna ska få handla något, för att de varit superduktiga denna veckan, inget gnäll på morgonen eller kvällen fast vi alla varit trötta, de har dessutom hållit i ordning på sitt rum. Sen ska vi åka och hämta min mormor för att sen åka till mamma och pappa och äta lite halloween middag. Trevligt!

På test fronten inget nytt. Testade faktiskt i morse men det dumma testet fungerade inte. Jag börjar mer och mer tro att vi inte lyckades denna månaden. Tyvärr. Men vi får väl ta nya tag...

Tror jag kan babbla på om allt möjligt hur länge som helst... Får nog hejda mig.

tisdag, oktober 25, 2005
 
Förra helgen var vi i skogen med barnen... Det är lycka. VArför kan inte alla dagar vara sådana. Solen skiner och alla är pigga och glada.
Istället så springer tiden i väg så fort. Idag känns det som om klockan har gått alldeles för fort. Vad har jag hunnit fått gjort då?

Chefsträff med mina kollegor
Arbetsgrupp med andra kollegor för ett projekt jag är med i.
Kastade mig i bilen ,körde från mötet och slängde inom apoteket och köpte vårtmedel till Storan!


Satte mig och skrev en rapport inför nästa års budget. Jag vill ha mer pengar till nästa år, det är bara svårt att förklara på ett vettigt sätt varför just mitt område ska få mer pengar.Under tiden svarade jag på 15 telefon samtal på 3 timmar. Märks att man inte varit mycket på kontoret. Men jag älskar mitt jobb, det kunde bara ibland få lov att vara lite mindre stressigt. *ler*
Körde sen och handlade en ny strykbräda, Jens har strukit sönder det gamla *s* Det är faktiskt så att han stryker betydligt mycket mer än vad jag gör. Men så har han ju oxå skjorta varje dag... det har definitivt inte jag. Fick köpt mat till i kväll oxå.
Till dagis och hämtade upp två mycket trötta barn. Sammanstrålade med maken på dagis så vi fick var sitt barn med hem*s*
Gjorde kvällsmat, grillad kyckling och sallad, bröd och ost.
Vårtbehandlade dottern, borstade tänder på Storan. J fick ge sig i kast med Lillan. Just nu lägger han dem. Det är så mysigt att höra dem. Tänk ... det var ju nyss de var nyfödda...Själv hamnade jag ju här... ska försöka ge mig i kast med en massa andra måsten...


Jag hade önskat att jag hade kunnat ta mig en dag i skogen med barnen igen...Snart kanske.....

söndag, oktober 23, 2005
 
Jag borde nog ...
sätt fart och masa mig här i från,
men jag ska bara...
Jag har ganska många drag av Alfons Åberg.
Men ibland är det skönt och säga så...
Jag ska bara....
Ibland skulle jag vilja ha en osynlig kompis oxå. Som hette Mållgan.
Nu ska jag...
Gå här ifrån alltså...
Jag ska bara....


En helt annan sak.... Undrar hur länge jag kan hålla mig innan jag testar... Jag vill ju veta
söndag, oktober 23, 2005
 
Början.
Någon gång ska man ju börja blogga. Eller ska man?
Jag börjar idag.
Vet dock inte vad min egen blogg ska handla om.
Kanske om mig själv, kanske om mina barn, helt enkelt en egotripp?
Vet inte. Vi får se
Moa vet däremot vad en skyddsängel är...
Det är en ängel som är schysst.
Så klart.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!