Lånad av Annika

A) Fyra jobb som jag haft:
1. Enhetschef inom äldreomsorgen
2. Biståndshandläggare
3. Kassabiträde på Maxi
4. Konsumföretagare.

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. The Rock
2. Såsom i himelen
3. Top Gun
4. Ronja Rövardotter

C) Fyra platser jag har bott på:
1. Klippan
2. Landskrona
3. Helsingborg
4. Forestad
D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. House
2. Anna Phil
3. Vänner
4. Uggly Betty

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Mallis
2. Cypern
3. Gran Canaria
4.Los Angeles

F) Fyra Webbsidor jag besöker dagligen:
1. Aftonbladet.se
2. dmi.dk
3. Blogg.se
4. Google.se

G) Mina fyra favoritmaträtter:
1. Tacos
2. Bakad potatis
3. J:s potatisgratäng med rostbiff
4. Korvstroganoff

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. DÄr det finns  mycket snö
2. Där det är riktigt varmt
3. På ett spa
4. Månen?


Vilka är dina fyra svar?


Vardagslyx i Forestad. ...

Vardagslyx i Forestad. Idag har jag unnat mig själv en timmes vardagslyx. En ensam timme i badrummet med radio, rakgele, hyvel,hårinpackning, ansiktsmask, nagellack och så vidare. Gud så gudomligt. Jag tyckte jag var värd det. Jag har nämligen gått ner allt jag gått upp under graviditeten och två extra kilo dessutom. Stolt är jag! I övrigt har dagen innehållit besök på jobb med herr Snusmus, packa allt till norge, och inslagning av julklappar. Nu är denna här over and out. Natt natt Tjipp

Julfirande i förskott

asplund slakt
En trevlig eftermiddag med hela familje Asplund!
Tack för en go eftermiddag med värme och många skratt!

Fasters prinsessa och Lille Herr snusmus

Fasters prinsessa och Herr Snusmus
I går var vi på litet släktkalas hos föräldrarna och där var fasters söta prinsessa oxå!  Lilla herr snusmus var högintressant. Ett litet överfall blev det. Fasters prinsessa har blivit stora damen och kan numera krypa. Hon är något så oerhört söt denna donna att jag skulle inte tveka att kidnappa henne när som, trots att jag har tre av det mest bedårande man sett. Nåväl håll till godo med ett kort på fasters prinsessa när hon är på jakt efter sin kusin.
Tjipp

Julbord med prinsen. ? Idag har jag och herrSnusmus varit på...

Julbord med prinsen. ? Idag har jag och herrSnusmus varit på julbord med kollegorna. Trevligt. Herr snusmus fick fina kläder och mamman fick fina rosor. Förutom detta fick man även traditionell kulklapp från nämnden( som chefen handlat). Öppnade denna när jag kom hem( för vem väntar egentligen till julafton med att öppna sitt företagspaket?) och jesus jag höll på att skita på mig. Öppnade och blev glad, en stegräknare, bra nu när man försöker återställa kroppen. Som vanligt slits ju paketet upp och vem fan har tid att läsa bruksanvisning? Slet av de där som hindrar batteriet från att alstra ström, av plast. Vad händer? Jo fanskapet börjar tjuta och då menar jag tjuta högt, värre än ett billarm, värre än vårt huslarm. Fick jag tyst på det då? Nä då utan jag fick gömma den längst ner i tvättkorgen och sen fick jag lusläsa anvisningarna. Man skulle sätta in en sprint för att få tystnad. Det var en stegräknare med överfallslarm. Fiffigt men högljutt. Tack chefen för såväl julbord och gott samarbete i år men framför allt för en mindre hörselskada :-) tack kollegorna för Snusmusens present. Kläderna är jätte fina. Lovar ett kort på honom när han är uppklädd. Kram på er allihopa och God Jul och Gott nytt år. Tjipp

Torsdag 14/12. Sitter nersjunken i soffan med varm choklad och o...

Torsdag 14/12. Sitter nersjunken i soffan med varm choklad och och njuter. Älskade J är med lilla fröken Snöflinga på teater, Malla Ankarkrona i skolan, herr Snusmus sover och mamman behöver för tillfället bara Tänka på sig själv. Ljuvligt! Gårdagens lusse firande gick utmärkt. Gud vad fina mina ungar är.Tjipp

Lilla fröken Snöflinga som stjärnflicka på kyrkis i förra veckan...

DSC00079
Lilla fröken Snöflinga som stjärnflicka på kyrkis i förra veckan. I morgon på Dagis lucia firande ska hon vara en av två lucior,hon ska vara lilllucia och en av flickorna på fritids ska vara storlucia. Gissa om Flingan är stolt över detta . Mamman kommer fälla en tår det är säkert som amen i kyrkan. Jaha annars då? Vi har bakat lussebullar. Det är vår vaka... Annat var det förr, typ för hundra år sen, då var man lagom berusad en sådan har kväll:-) nu blir det tidig sänggång med lilla fröken Snöflinga istället. Tjipp.

Lussevaka.???Ja hur lussevakas det när man har tre barn under 7å...

Lussevaka.???Ja hur lussevakas det när man har tre barn under 7år? Hos oss så innebär det att älskade J är med Malla Ankarkrona på luciafirande i skolan, jag är hemma med herr Snusmus och lilla fröken Snöflinga. Snöflinga skulle varit med och tittat i skolan men orkade inte efter ett antal utbrott. Det är lite jobbigt för en liten Snöflinga just nu. Hon kämpar för sin plats i familjen. För oss är hon ju vår älskling, men hon tvivlar. Jobbigt att bli storasyster. Men vi ger henne tid, dels själva med oss och även med lille herr Snusmus. Hon kan ju omöjligt vara arg för evigt. Älskar henne så min lilla Snöflinga.

Trattkantareller i december. ? Igår var älskade J,sessorna oc...

Bild021
Trattkantareller i december. ? Igår var älskade J,sessorna och den goda morfardern ute i skogen och plockade svamp,trattkantarell för att vara exakt, i december!!! Helt otroligt. De hittade 2-3 liter. Maffigt ! Ungarna härjade av sig rejält bland annat genom vattenpöl bad. Herr snusmus och jag var under tiden hemma och pysslade. Gud vad jag njuter av mitt "nya" hus. På kvällen hade vi goda vänner här precis som vi haft idag på eftermiddagen. Trevligt. I övrigt så har det som sagt pysslats med huset, älskade J har målat Malla Ankarkronas rum rosa och lilla Fröken Snöflingas rum lila. Nu ska det bara strykas en gång till och på tisdag blir det nog inflytt. Sessorna har längtat så. Lovar bilder så fort det är klart. Nähä om jag skulle sjunka ner i soffan och se på en av årets höjdpunkter nobelmiddagen. Tjipp.

Hugos förlossningsberättelse

Torsdag 30/11 Var och lämnade töserna på dagis och skola som vanligt, kände att det var nog lite starkare förvärkar idag än vad det har varit de andra dagarna. Pratade med Jens om det där hemma och bestämde att jag skulle gå och duscha och därefter skulle vi bestämma om vi skulle vidtala barnvakten att vi kunde lämna barnen där efter att de kommit från skolan. När jag kom från duschen så stod min käre make och pratade med min mor = barnvakten och det bestämdes över mitt huvud att vi skulle äta lunch hos dem vid 12 och därefter skulle barnen stanna, oavsett vad som hände. Hade lite förvärkar som kom och gick underförmiddagen, skillnad mot tidigare var väl kanske att de var starkare än tidigare. Nåväl vi hämtade upp damerna , körde till Klippan och gjorde lite småärenden, handlade färg till tösernas rum, var på banken, tvättade bilen. Inte en värk så långt ögat kunde nå så jag påtalade mer än en gång att det var totalt överdrivet att lämna barnen hos mamma och pappa.

Lunch hos päronen och sen åkte jag och Jens hem för att vila… jag sov väl en stund och hade faktiskt ganska regelbundna kraftiga förvärkar med ca 11 min mellanrum. Vid 15:45 kom mamma ner och fika då Moa skulle på sin Mixgrupp. Värkarna la av så fort jag gjorde något mer aktivt som att städa eller något liknanden men satte jag mig ner så kom de ganska krafitgt. Fortfarande med 10 -11 min emellan.

 

Mamma körde igen vid17:15 tiden och då först insåg nog jag att aj fan det här är nog på g i alla fall. Det började bli lite tätare mellan värkarna och det låg nu 7-8 min emellan men envisa jag erkännde ju då inte detta uten påtalade för maken att det är nog bara förvärkar. Jens ville ringa in till sjukhuset vid 18 men jag envisades med att han skulle coola ner. Kl 19 ringde han in mot min vilja *s* De ville vi skulle komma in. Jag påpekade att det var nogöverdrivet men jag skulle i alla fall duscha innan vi åkte.  I duschen ökar värkarna och det är nu ca 5 min emellan. Vi körde och var inne på förlossningen kl 20.10. Som väl är för Jens skull så insåg även jag att det hela var på g då det började köännas rätt rejält nu..

Jag andades mig igenom värkarna och  CTG:n  visade att bebis mådde bra och att det nu var ca 3-4 min emellan. Då vi kom in vid den här tiden så ville de vänta att undersöka mig tills de haft personalbyte kl 21:15 okej sa vi… vid 21 ville jag dock ha lustgas då det vid det här laget gjorde rätt ont. Nåväl 21:15 kom Bm in och undersökte mig ja du lilla mamman du är öppen 8-9 cm så vi ska snart föda barn sa hon… Jag ställde mig upp och gungade i knäna för att få bebisen att trycka sig ner lite längre då han stod rätt högt upp. Och ja, det gjorde nytta för 21:30 så kände jag att det tryckte på rejält ner åt  sa ifrån att jag vill ha hål på hinnorna så att vattnet kunde gå det inte var sååå skönt precis att det var kvar, jo då jag fick som jag vill hon skulle bara kolla att jag var fullt öppne och javisst var jag det. Hinnorna sprängdes … Full koll på min kropp med andra ord, så häftigt, och därefter så fick jag ju då börja krysta och efter tre rejäla krystvärkar så var då vår lille Hugo ute med navelsträngen två varv runt halsen och 53 lång och 4350 tung. En kanon förlossning!!!!

 

Efteråt stannade jag på eftervården i 3 ½ dygn bara för att få vila upp mig och kunna njuta av Hugo, hemma är det ju sån röra då bygget är i sin absoluta slutfas.


nu börjar badrummet bli klart. ?Ska försöka lägga upp lite bild...

DSC00085
nu börjar badrummet bli klart. ?Ska försöka lägga upp lite bilder via mms men är inte säker om jag får det att fungera idag. Tjipp

fönster

DSC00090
fönster

badrumsvask

DSC00089
badrumsvask

dusch 1

DSC00087
dusch 1

Dusch

DSC00086
Dusch

Caroline ! Du är oxå självklart välkommen en dag om du vill ska ...

Caroline ! Du är oxå självklart välkommen en dag om du vill ska bara en signal innan så vi är hemma. Kram. Fler som vill komma? Slå en sling bara. Kram Tjipp

Lilla Sessan och lille prinsen

DSC00075
Lilla Sessan och lille prinsen

Stora Sessan och lille prinsen

DSC00074
Stora Sessan och lille prinsen

Varit hemma snart i ett och halv dygn och prinsen är snart 5 hel...

Varit hemma snart i ett och halv dygn och prinsen är snart 5 hela dygn, tiden går fort och snart är han 5 månader, kanske sittande... Och efter ännu liten tid är han 5 år och tja vad ska man då säga... Då kan de ju det mesta liksom... Idag fyller söta Sessan M i Lomma 5 år. Grattis sötis. Och tack till Alla i familjen R för det fina kortet. Är ni lediga någon vardag får ni gärna komma upp en runda på fika. Slå bara en signal innan. Fick fråga om hur jag hann blogga så mycket, det är lätt när man kan göra det via mms. Skriver lite då och då. Livet här hemma som trebarns mamma rullar redan på. Amning, dagis hämtning och lämning, middag, lunch, frukost, fika, amning, byta blöja, pyssla med huset som nästan nästan är klart, även om röran är total i delar av huset men i nybygget är det mesta klart här nere. Lilla prinsen är så här långt en lätt kille att ha med att göra. Han är go och nöjd när han är vaken och verkar sova gott när han sover. Hans systrar är ömsom svartsjuka och ömsom avgudar de honom. Sinsemellan bråkar de om honom eller så är de arga på mig då och då. Men mest älskar de nog honom ändå:) men då herrn sover mkt på dagtid så är de lite besvikna på honom att de ej kan mysa mer med honom. Älskar den alla så oerhört. Puss på er mina troll. Nu ska jag tömma min diskmaskin :-) det är fortfarande roligt. Tjipp.

humör javisst

DSC00070
humör javisst

med propp

DSC00071
med propp

MMS

DSC00065

Lille prinsen sover.... Vi är fortfarande kvar på egenvårds avde...

Lille prinsen sover.... Vi är fortfarande kvar på egenvårds avdelningen. Jag ska stanna tills i morgon. Känns himla bra. Ammningen fungerar fint och lilla prinsen är nog bland det coolaste jag träffat på, inte mycket som får den pojken att hetsa upp sig. Nu sover han efter ett ansträngande :-) besök av sin söta men vilda kusin, som dessutom blivit så stor så stor. :-). Tack för alla gratulationer både via sms och via bloggen. Jag ska se om kan lägga in fler bilder på prinsen via mobilen och orkar ska jag se om jag kan få ner en förlossningsberättelse. Tjipp.

Prinsen

DSC00026
Prinsen

Att blogga från mobilen

Det är bra att man kan blogga från wap sidan av blogg.se men det är dumt att man bara kan skriva korta meddelande. Dessutom sover min tömme.

Han ska heta....

HUGO, det har sessorna bestämmt. Tjipp

Första dagen

Lille prinsen är så underbar. Helt ljuvlig. Sessorna bara augudade honom direkt. Allt fungerar bra, prinsen börjar komma på hur man äter , har kommit på hur man kissar ner ovan pojkmamma och har kommit på hur man charmar världen. Tjipp

Nu var det klart.

Ja nu är han här och har varit sen igår kl 21.52 efter 1 timme och 30min på förlossningen tittade då vår gosse ut. 4350gr och 53cm lång. Nu ligger hjärtat och sover, älskade J hämtar töserna och jag ska oxå försöka sova lite. Återkommer mer sen Tjipp

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!