Vet inte hur jag ska tackla det...

Råkade idag ut för något märkligt. Jag tror en man i min sfär stötte på mig idag... på ett icke önskvärt sätt. Han fällde en kommentar som jag inte riktigt vet hur jag ska tolka... J tycker jag ska sätta åt honom. Vill inte skriva för mkt här då mannen i fråga kanske läser här, vad vet jag.....Måste fundera lite till hur jag ska gå tillväga.... man får itne säga vad som helst till mig.... och inte i vilka sammanhang som helst heller.... Kanske jag hade sett på det på ett annat vis om jag varit berusad...
Samtidigt så kan jag föreställa mig , kanske ana vad en tjej som blivit våldtagen går igenom, jag har sedan jag kom hem funderat över om jag har sagt gjort något som kan ha fått honom att tro att jag vill att han ska säga sådana saker till mig...skuldbelägga sig själv???
Näää knäppt.....

Det blir inte så mkt Storebror i år tror jag...

och ni som sett det första avsnitten förstår nog varför.... Nu ska jag förvisso ge det ett par dagar till men jag har väl sällan skådat så få vettiga karraktärer.... och vet ni vad det mest sorgliga är .... att detta är riktiga mäniskor... det är faktiskt inte några skådisar som gör sig tomma och innehållslösa. Utan det är riktiga mäniskor..... hmmmm jag får nog fundera lite mer på det här....


Igår

hade vi träff med Skånemammorna! Ett härligt gäng. Vi har träffats nu i 4 år med våra "små" som är födda runt december månad 2001.
Huset är upp och ner vänt, det är otroligt vad fem 4 åringar och en 5½ åring kan stöka upp :-) Men men vi får väl se till att försöka få det att se ut som ett hem igen, det viktigaste är ändå att ungarna hade roligt.


I går ringde snickaren P, på onsdag kommer han för att diskutera vår framtida ombyggnad. Spännande stavas det!

Nähä nu får jag nog återgå till lite nyttigt arbete.


Hon klarade sig..

Anna Book alltså. Men det var synd att Paolo åkte ut... Men men är det tävling så är det någon måste åka ut....

Tvättberg Mount Forestad

Eftersom veckan som gått varit "ganska" tuff (lätt underdrift) så har jag inte tvättat under hela veckan så nu har jag ett tvättberg som är större än störst. Jag har döpt det till Mount Forestad, jag tror att det går att skåda i Malmö om man tittar noga.....Jag ljuger inte om jag säger att här är nog 20 maskiner att köra. Gissa om jag har att göra med efterbehandling av tvätt sen. Strykning, mangling av lakan, vikning och in sortering. Fast se inte det här som klagan eller gnäll.... jag tycker det är ganska kul. Jag gillar tvätt faktiskt!

Mannen med svettringar och mumlande röst

Var på föreläsning i går. Om lönesamtalet i ett arbetsgivarperspektiv. En förläsning som vi blivit beordrad att gå på. Det känns alltid så där när man själv inte valt att gå på en föreläsning. Ibland blir det dock bättre när man inte har en massa förväntningar, ungefär som när man inte riktigt kände för att gå ut och festa förr i tiden... det blev oftast roligast då. Men blev då denna föreläsningen det... jag vet faktiskt inte.
Jag blir inte klok på det. Å ena sidan var föreläsaren en man i 55+ med för liten stickad tröja... räckandes knappt till navlen (det hjälpte liksom inte att han i tid och otid stod och drog ner den) å andra sidan så fastnade hans ord en  hel del i mitt huvud. Han hade en urusel presentationsteknik och mumlade och vände sig ofta i från publiken när han pratade. Han pratade mer med tavlan än oss. Han förolämpade två, tre deltagare på föreläsningen och ändå har en del av det han pratade om fastnat hos mig. Han pratade bland annat om att riva ner mäniskors inre referenssystem. Jag förmodar att det är det han gjort med mig. Det är intressant. Hur man samtalar med folk, hur man får dem att förstå mitt budskap och hur jag bär mig åt att få dem med mig åt samma riktning som jag vill = organisationen vill.

Ja, föreläsningen var nog bra ändå.... men han hade i alla fall svettringar under armarna ... STORA sådana.


Drömmar

I natt har jag drömt en salig blandning, när jag funderar över vad jag drömt så undrar ju jag var man får allt ifrån. Någon sa att man bearbetar det som hänt tidigare. Men då förstår jag då verkligen inte varför jag drömmer om Claes Elfsberg som tidigare jobbade på rapport. hmm får nog allt fundera vidare på detta.
Idag ska denna här gå på den trevliga upplevelsen FÖRELÄSNING om LÖNESAMTAL Visst låter det spännande... NOT. Men det kan i och för sig vara oerhört nyttigt, helst om man som jag ska hålla lönesamtal med minst 45 anställda.... då är det ju bra att man vet hur man ska göra och vad man ska säga...

Ljuset är på väg

Ljuset är på väg

När jag körde hem idag så var det fortfarande ljust och solen var så himla vacker...... Det är så skönt att vi äntligen är på väg mot ljusare tider....

Storebror

har jag ingen däremot så har jag ju följt 3 säsonger med Big Brother och nu börjas det igen... jag hade bestämmt mig för inte falla ner i det träsket igen... beroendet av Big brother..... men nu när det börjar närma sig så får jag nog erkänna för mg själv att jag i alla fall vill se vad det är för typer som ska bo i huset i år igen... Vissa personer har ju ofrånkommligen fastnat i mitt huvud. Jag tror jag ska gå in på dem en annan dag för nu har jag lite annat att göra...På söndag bänkar jag mig och tittar på Storebror... intiligens befriande eller ej....

Anna Book

måste bra säga att jag beundrar denna donna. Stor som ett hus (inte helt olik en annan skulle man nog kunna säga... fast jag är nog ltie längre) men sicken karisma tjejen besitter. Jag tycker hon är vrålläcker i Let´s Dance. Vilken smidighet hon har trots sin storlek. Kul att storvuxna tjejer visas upp på ett sådan positivt sätt.

Trött

Jag är trött ikväll. Förvisso är jag inte någon kvällsmänska men ändå... idag är jag gäspig... sov nog lit dåligt i natt. Ska snart gå och natta mig med en bra bok, vet dock inte än vad det blir, det ligger två stycken på sängbordet, en som heter Predikanten och en som heter .. hhmmmm Hembiträdet var det nog. Minns inte just nu vem som skrivit dem, eller jo den ena är nog skriven av Camilla Läckberg... tror jag hon heter... jag får allt rätta mig i morgon om jag har fel...
Hembiträdet har jag börjat på, det är rätt kul. Handlar om en kvinna som av en slump blir en"tittare" och efter ytterligare några "slumpar" så blir hon ett hembiträde....På tal om hembiträde.. jag skulle vilja ha ett sådant ibland... som  kväll till exempel när jag tog mig igenom strykhögen, då hade det ju varit skönt med ett hembiträde.


Någon undrade vem FB och varför FB är... FB är min bror C och hans goa fru A:s bebis som än så länge bor i A:s lilla runda mage. FB betyder Frans Birgitta och det är mitt smeknamn på magen. Som för den delen är bland det sötaste jag sett!

Nä nu skriker min Kudde att den känner sig ensam och försmådd. Hasta la vista ses i morn eller nåt!

Allt detta vatten ...

Vi har nu åter vatten i huset, vi kan dricka, laga mat, borsta tänderna.... men tror ni vi kan duscha nääää för J hade glömt bort att sätta på varmvattenberedaren efter måndagens lilla översvämning så idag var vattnet kallt. igår kunde jag duscha som väl var.
Jag hatar ,verkligen hatar, att inte kunna duscha...... jag vill kunna duscha minst en gång om dagen. SUCK... visst det går att duscha men det är ju fesljunket.....
Nä isch och pi.... kanske ska jag ta mig till badhuset i kväll när E har somnat! M stannde visst en dag till hos mormorn och morfadern.


Sovmårgon

Jag och E har sovmorgon idag. M är hos mormor och morfar och J har redan kört till jobbet. Men vi tar det lilla lugna idag. E ser på morgon bollibompa och jag kollar lite nätet och dricker en mugg med varm mjölk.
Skönt att ibland få ta de lungt och lämna lite senare.
Tänker på min vän A som precis gått tillbaka och jobbar efter föräldrarledighet, inte så himla kul tycker hon. Jag kan bara hålla med.  Hennes blogg hittar du här nihaoma.blogg.se

Cillit Bang

Jag är en såndär som går på reklam  då och då, har ni sett reklamen för Cillit Bang. Ett undermedel som ska göra rent allt. Efter tre veckors tittande på reklamen och funderande om det kan vara sant att det är så bra, så kunde jag till slut inte motstå att köpa en flaska.... dyr var den.. tror den kosta 49 eller 59 spänn. Men det kunde det ju vara värt...om det kunde ta bort beläggningen vi har fått av kopparutfällningen i duschen.
Hem med flaskan och läste hur man skulle göra. Spraya på och torka med svamp eller trasa om det var mkt som skulle rengöras, sagt och gjort.... och........ det fungerade verkligen.... Så ren som min dusch blev nu vet jag itne när den var sist. Nu kommer det att gå åt mycket Cillit Bang här hemma, och jag komemr förmodligen att fortsätta gå på reklam eftersom Cillit Bang funkade.... och det gör förresten Vanish oxå.

Jösses vilken dag det var i går...

Idag kan jag skratta åt eländet... men det gjorde jag inte i går...I går morse hade vattnet frusit, både inne och i tvättstuga. Gud så drygt. Inte kunna tvätta sig, INTE kunna borsta tänderna (kommer osökt att tänka på min  vän C:s blogg där hon skriver om en kvinna med hemska tänder... hon har kanske inget vatten*s*)
Att inte kunna spola på toaletten när man bor fyra personer i ett hushåll är inte heller någon hit. Det bidde till att släpa med sig dusch väska till jobbet och ungarna fick ha med tandborstar till dagis*s* Ungarna tyckte det var betydligt mycket roligare än vad jag och J tyckte det var.
Min goa make for iväg och köpte ett element till tvättsugan under sin lunch och installerade det så det inte skulle frysa så djupt att rören frös sönder.
Men när vi kom hem vid kvällen så stod hela tvätt stugan i vatten... såklart, det hade frusit sönder..... Jag tror vi öste ut 300 liter vatten i från tvättstuge golvet........ SUCK , tur att det är vatten skyddat... J fick fara till min pappas bror Farbror R som är rörmokare och hämta saker och ting som kunde åtgärda denna "lilla" läcka!
Trötta mig... Nåja inget ont som inte har något gott med sig, vi fick en ny ide till vår ombyggnation av köket av min farbror R. Jag gillar idén men J måste fundera lite mera säger han. Vi får väl se vad det blir av det när det är klart. Mannen skule i alla fall ringa till snickaren P och prata med honom så får vi väl se sen. Ett möte med Snickare P och Farbror R kanske kan vara en bra idé.

Idag hade vi vatten i alla fall i tvättstugan, vilket innebar såväl morgontvätt och tandborsting *s* vi kunde även fylla toaletten och spola. Vilken lyx i vardagen. Man inser ibland att man har det ganska bra med rinnande vatten inne, både varmt och kallt!

Nä nu får jag se om jag kan skriva en bokslutsrapport. så där spännande faktiskt.


Söndag morgon

och Nitton grader KALLT. Fy bubblan. Toaletten har frusit så vi kan inte spola utan vi får snällt pumpa upp vatten i en spann  och slå på ... Det kräver att man tycker sånt är charmigt om man ska klara av att bo så här på landet. Det tycker jag... men jag tycker inte att det är skönt när det är så här kallt.
Nåja nu har vi tänt en brasa och tänt massor med levande ljus. Kanske får vi upp värmen idag :-)

Senare så ska vi åka till min bror C och hans söta fru A. Hon har en sån fin kula på magen. I slutet av mars ska FB (mitt namn på hennes  magen) titta ut. Ska bli kul att barnen äntligen ska få en kusin.
JAg tror att FB är en påg... Jag har beställt en liten sak som jag ska göra till FB. Vi får ser om den blir klar...

Min vän C i från Skånemammagruppen bloggar, hon skriver så bra, jag skrattar nästan varje dag.  http://lillymarlen.blogg.se/ Igår så beskrev hon en mysig lördag kväll med stryktvätt..... Tänk så väl man känner igen sig. För att hinna med allt man både måste och borde så får man ta till de där stunderna som egentligen borde vara för avkoppling.

Vi har sett på...

Vi har sett på...
Vi har suttit i soffan och Letat efter Nemo :-) Vilken underbar film, har inte sett den innan, jag gillade den minst lika mkt som barnen gjorde...
Inte sett den? Se till att gör det!
*Skrattar*


E - Vår nästa Boxare

Elin- Boxare
Så här såg lill prinsessan ut i tisdags när hon ramlat ner från gungan.... VI får hoppas näsan rättar till sig!Allt möjligt svammel

Idag har vi varit en runda på Ikea och kikat på kök. Nu i vår någon gång så ska vi renovera. Ska bli så roligt så! Har nu många kataloger hemma som det ska tittas i. Det är spännande. Vet bara inte vilket kkök det blir, På Ikea så kan vi ganska mkt mer för samma pengar som på Marbodal eller Ballingslöv. Vi får väl se. Budgeten är väl tilltagen så vi kan göra som vi vill.
Medan vi var på Ikea fick vi köpt en massa braochha saker oxå! Det är kuligt det med!


E börjar bli grön och gul över näsan, stackars snuttan, ingen vacker syn.

Jag har bestämmt mig för att söka nytt jobb.  I den här kommunen Det är skönt att ha bestämmt sig.... men gisses vad jag har velat på vägen dit. Min underbara kollega I har hjälpt mig på vägen. Utan henne så hade jag nog aldriog kommit till klarhet... ska berätta mer varför en annan dag..


Ikväll blir det film popcorn, levande ljus, pläd och mys i soffan. Vi är rätt slitna efter en tuff vecka.
I morgon ska vi kasta oss över pulkabackarna!


Moa min Moa

Moa min Moa

Goa Moa börjar bli stor... Tappade sin första tand den 7/1-2006. Äntligen skrek M och Inte redan skrek mamman.... Tiden går så fort....

Badrumsdröm

Badrumsdröm

Ahh jag skulle vilja ha ett nytt hus*s* I såfall skulle jag ha ett sånt här badrum... Nä skämt åsido.. jag och J var och lyxade oss i början på december, vi var på http://www.ystadssaltsjobad.se/ över en helg! Underbart men ack så kort. vi provade båda två Floating. Underbart... kan knappt beskrivas måste upplevas...Min älskade make överraskar mig med sånt här då och då.. det får mig att må bra :-)

En mammas ständiga rädsla...

är att bli uppringd på jobbet och få höra är att ditt barn har skadat sig. Nu vet jag hur det känns... M och E skulle idag vara hos sin kompis M (från dagis) och leka på förmiddagen. Till saken hör att vi känner inte M så väl och jag känner inte M:s mamma F så väl heller men efter lite tjat från töserna och F:s övertygande lugna röst så lämnade jag dem där vid 07 i morse. Tanken var att de skulle vara där tills "körkis" började och sen skulle de gå till dagis efter det och vara där tills vi hämtade.Som den ordningsamma mamman jag är så lämnade jag mitt mobilnummer till F och sa ring nu om det är  något. Jag är här på 30 min om det skulle vara något. Nåja lite pussar och kramar och sen lämnade jag mina prinsessor.
I väg på utbildning och då... kl 12.41 så ringer min telefon. Jag ser på den vem det är och mitt hjärta stannar.......Jodå mycket riktigt.. E hade ramlat och slagit upp läppen... lilla gumman, näsblod och jätteledsen. Jag kastade mig i bilen och körde och hämtade lilla snäckan.  Tänk vad många tankar man hinner tänka på den stunden tills man håller sitt lilla hjärta i famnen... Nu kan jag ju säga att mina tankar var betydligt uppskärrade i jämförelse med hur det verligen var. E hade lugnat ner sig och förutom att hon är trött och har en rejäl fläskläpp så går det ingen nöd på henne. Tänderna verkar inte heller ha tagit någon skada. Puh....
Nu ska jaga koka mig en kopp kaffe och läsa en liten saga för min sessa innan vi hämtar M från Körkis!

Man kan ju inte låta bloggen somna in så här...

Jag inser ju att om man ska ha en blogg så får den ju inte somna in så här... men men det har den visst gjort... jag lovar försöka skaka liv i den igen, iaf för min egen skull.
Ska bara bli lite frisk först så jag orkar sitta uppe *s*

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!