Ikea

Idag har hela familjen A varit på Ikea och handlat skrivbord, det är ett under att vi har överlevt :-)
Men med skrivbord är vi, M och E har fått var sitt rum och eftersom M ska börja skolan till hösten så moste hon t´vunget ha ett skrivbord. I morgon ska det städas och möbleras!

Nu vet jag...

Då var det då äntligen så..... Jag vet ..... och det känns bra!...*ler*

Underbart

Sitter på mitt kontor och blev bara så där glad som man kan bli av det lilla. En av "mina" farbröder" sitter i stora matsalen och spelar piano, idag har han en bra dag och förgyller hela huset med ljuvliga toner. En psalm som spelas instrumentalt kan vara så vackert.
Jag blev på så gott humör.I eftermiddag vet jag...Spännande...Inget syskonbarn än... Suck .....
Återkommer


Kopplar av

Idag kopplar jag av med strykhögen framför TV:n , barnen målar och mannen diskar.
Ikväll lämnar vi sessorna hos mormor och morfar, där ska de vara två dagar för att åka och shoppa med mormor på VÄla. Nya vårkläder och vår skor! Min mamma är bäst!

Varför

M börjar dagen med att fråga FYRA (4) varförfrågor på rad.  Dessutom fyra varförfrågor som nästan är omöjliga att svara på.

Varför somande inte min kompis M i går kväll innan de åkte hem?

Varför är du förkyld mamma?

Varför har E tv:n så högt?

Varför sover pappa fortfarande?


Ja vad svarar man då?
På fråga ett: M var inte lika trött som du i går kanske?
Två: För att lagen om alltings jävlighet drabbar mig
Tre: För att hon vill få tv:apparaten att sväva av ljudvågorna?
Fyra: För att pappa VILL sova?? kanske eller är trött?


Det är inte alla dagar jag har tålamod att svara på varförfrågor. Idag är en sån dag


Efter snöstorm kommer det....

mera snöööööö typ.... eller efter regn så kommer det mera regn.... eller efter maginfluensa kommer det..... FÖRKYLNING. Nu lägger jag snart ner kan jag säga..... jag är så evinerligt trott på att vara sjuk. Tycker inte vi varit något annat sen i december.


Nä jag vill tillbaka till det vanliga ordsrpåket.... Efter regn kommer solsken...... dvs efter diverse sjukor blir man frisk!!!


Måste ju dessutom bara bli frisk nu om det vankas bebis i min närhet!

Är det på G?

Kanske kanske är h*n på G!
Pratade med min bror i förmiddags när vi var och handlade lite kött i gårdsbutiken där han jobbar. Och i går hade Lilla söta rara A haft 4 minuter mellan värkarna, så de hade varit inne på förlossningen och vänt, sen hade de fått åka hem igen. och det hade lugnat ner sig men det kan ju inte vara så långt kvar... hon hade börjat öppna sig dessutom!!!
 Så kanske kanske jag är faster innan helgen är över , ahh vad jag längtar!
Heja A! .... Du är en kämpe!

och bror... du var coolare än jag trodde idag :-)

Kram

Jobbar hemma idag

Sitter hemma och jobbar idag. Tur är väl det för i går var det dags för en ny släng av maginfluensa. Kräkte, och sket i ett. Mår bättre idag men är ändå väldigt trött idag. Då är det bra att jobba hemma då kan man vila när man känner för det!
Håller på med förberedelser inför utvecklingsdagar för personalen på tisdag och onsdag. Tror faktiskt jag får ihop det!

För snart 5 år sen

För snart 5 år sen

så tog Lilla A (den äldre av ovanstående damer) studenten. Här är hon med M som då var knappt 1 år. Om ett par dagar, eller kanske någon vecka så är Lilla rara A själv mamma. Det har hänt så mycket på fem år och ändå så kommer de fem åren snart kännas som en evighet. För lilla A:s värld kommer att ändras så totalt att fem år känns ungefär som en fjärt i rymden.
För världen suddas ut och blir luddig när de små charmtrollen kommer ut. Sen M kom så har tiden bara sagt poooofffff och så hade det gått 5½ år drygt....Var tar tiden vägen? Jag är ju fortfarande 27 eller hur? Dessutom så förstår jag inte hur barnen hunnit bli så stora för hur längesen kan det vara sen de ploppade ut (ploppa och ploppa förresten.. med M tog det 36 timmar och med E 1½ timme, med andra ord E ploppade  M var mer en seg kola....)
Nåväl nu börjar jag bli nostalgisk och då är det dags att sluta. Min tanke när jag påbörjade detta inlägg var nog mest tanken att jag ville tala om vilka söta töser jag har i min omgivning.
Lilla söta rara A och min goa prinsessa M, jag tycker om er båda !


När storfiskaren talar om hur stora fiskar han tar.....

När storfiskaren talar om hur stora fiskar....

Min make hävdar att de tar stora fiskar.... men i ett mail från en av hans vänner fick jag då det efterlängtade beviset på att det mest är skryt... skulle tro att det här är den normal storleken på den fisk de tar.
Vill ni läsa mer om storfiskaren så har han ju en egen blogg nuförtiden http://saltstrommen2006.blogg.se

Vår röda lilla stuga

Vår röda lilla stuga

Här vårt lilla hus från en annan vinkel (FInns en annan snöig bild någonstans.) Ahh vad jag älskar att bo här *tycker om*


Prommenad i första vårvärmen

Prommenad i första vårvärmen

Idag har det varit sååååå skönt i solen. Vi var ute på en skön prommenad hela familjen. Det är kvalite det. Ett skönt sätt att ladda inför en ny vecka.

Det som krogit skall bli måste böjas i tid

Det som krogit skall bli måste böjas i tid
Idag har det inhandlats en ny manick till hemmet! En såndäringa pryl som kan nästan allt. Nästan själv dessutom. Bland annat så kan man scanna in bilder. Trevligt. Detta underbara kort måste ju delas med någon :-)
Maskinen har gått varm här, det är till och med så korkat att jag har scannat in kort som jag sen skrivit ut. Wow är jag impad eller.*fniss*

Kortet ovan är från sommaren 01. M var med andra ord ca 10 månader skulle jag tro. Ett utmärkt
"jag-har-tagit-stundeten-kort" om sisådär 13-14 år...


Jag kunde inte motstå

Nä jag kunde till slut inte motstå att offra 59:- på att bli reklamfri här på bloggen, dessutom kunde jag ändra lilla layouten. Idag är det blått som gäller. Vi får se hur det blir i morgon!
Tjipp och hej nu äts det fruktsallad och glass till Bollibompa

Skar bort 60 kg mage

Aftonbladet: Skar bort 60 kg mage
Det här var bland det äckligaste jag sett.... Jag ska börja banta innan jag har denna magen.......

Present från min goa man

31125-42
Fick present av mannen idag. Nu lyssnar jag och barnen glatt.
Jag gillar fortfarande Patrik Isaksson bäst, osså är den inte ens i final.
Men vi bänkar oss i kväll. Jag håller på Magnus Bäcklund och Andreas Johnson


Min syrra ska flytta.

Ja alltså inte min egen syrra, för jag har ju bara en söt bror. Däremot så har jag en söt och mycket go Syrra ¨på jobbet som nu bestämmt sig för att flytta till Norge! Det tycker jag är synd. Hon har satt fart på hela mitt ställe ! *Tycker om*

Chefer

Jag har en bra chef, för det mesta, hon kan vara lite hönsmamma och har ibland en tendens att vilja vara med och pela i saker som hon inte har med att göra men det kan man leva med. Honhar så många andra bra sidor.Däremot så har itne min vännina A någon bra chef, hon har berättat om denna vidriga kvinna vid  ett flertal tillfällen och nu har denna chef återigen visat hur inkompetenta chefer kan bete sig... . Läs här får ni se Nihaoma - I HATE HER!

Jag funderar över hur jag själv är som chef.... vissa gillar nog mig .... medan jag övertygad om att vissa tycker jag inte klarar av det alls.....

Hemma igen. Skönt. Som väl är har öknen i käften lugnat sig, i ...

Hemma igen. Skönt. Som väl är har öknen i käften lugnat sig, i och för sig så har det ersatts av huvudvärk...spännande;-) Hur mannen har haft det med barnen finns att läsa på http:\\saltstrommen2006.blogg.se Inte utan man får dåligt samvete. Nu ska jag se Bollibompa. Tjipp och hej.

Fy bubblan! Idag är det min tur att vara bakis. Det bor en öken ...

Fy bubblan! Idag är det min tur att vara bakis. Det bor en öken i min käft. Dessutom är jag sanslöst trött. Begriper i och för sig inte varför jag är vaken redan när jag för en gång skull bor på hotell. Kanske för att här är typ 150 grader varmt och att den dumma klockradion ringde klockan hur tidigt som helst. Detta kommer att straffa sig surt i eftermiddag. Kan någon förstå vem som bjöd in till eftersnack på mitt rum i går kväll? Skulle det varit jag? Kan väl aldrig tro det eller;-) Nåja de sista försvann när jag demonstrativt började borsta tänderna. De förstod piken. Men klockan var då långt förbi läggdags för Lind@n. Nu ska jag göra något man sällan eller aldrig gör eller kan hemma. Somna om. Puss. J om du läser detta : hoppas ni har det bra. Älskar er.

DU som är född i slutet av 60talet eller början av 70 talet

Du måste bara kolla in följande lämk. Jag blev allldeles nostaligsk

http://www.jkkonsult.se/nostalgi/Index.html

Sjuk sessa

E spydde i natt. Tror i och för sig att hon ätit något som inte var bra, för nu verkar hon må prima. Men får ändå vara hemma med mamman idag. Mys pys.

PMS och Shopping.....

Åsiktskanonen: Stenåldersteorier och övrig forskning

Jösses det är här nog det mest klockrena jag stött på ! Läs och begrunda

Du är snällare nu...

så sa preics min dotter till mig.... Hmm hur menar du då stumpan... ja du var så sur i morse så nu är du snällare.... Jag vill att du alltid ska vara snäll....


Men huuuuu usch vad jag känner mig hemsk... var jag så sur i morse?? Ja jag var lite irriterad på dem innan de körde efter lite bråk om det ena och det andra....
Lilla stumpan jag älskar dig.....

Shopping

Igår så shoppades det :-) Det mår man såååååå bra av *s*
 1 par jeans till mig själv
1 Stickad top - vit
1 Stickad kofta vit
1 vitt linne
Stumpor
1 brun handväska

Till Sessan M så blev det
2 par jogging/mysbyxor
2 T-shirts
Strumpor
 En jätte söt bamsebikini
Solglasögon


Sessan E fick
2 Par mjukisbyxor
2 Tshirts
Strumpor
Bamsebikini
Solglasögon

Gud vad jag är rättvis *s*

Söta maken fick
2 skjortor och ett par jeans och strumpor så klart :-)

Mitt konto är tomt men så bra jag mår *fniss*

Ensam hemma

Jag fick en förmiddag alldeles för mig själv! Så skönt ibland. Mannen och sessorna åkte på besök hos kompisen med det brutna benet.
Jag ska ta mig igenom en strykhög och se på melodifestivalen som hela familjen somnade i från igår *s*

Lördag morgon

Lördagmorgon är nog den dag  och tid jag tycker bäst om. Så även idag.
Mannen kom hem klockan 03 i natt ... GIssa om han är seg idag...*s* Men han var vaken en liten stund i morse...*ler*Undras om han gillar lördag morgon....

Nåväl han ligger kvar i sängen och barnen sitter och lägger pussel. Själv har jag struttat runt i morgonrock ett bra tag, plockat lite här lite där... i min takt.... jag gillar lördagmorgonen för då har vi två lediga dagar tillsammans....Man kan ta det lagaom lungt...

*dag så åker jag och prinsessorna till Väla för att se om det finns tid för klippning till dem, hoppas det. VI ska se om vi kan hitta resväskor till sessorna oxå, och kanske en ny bikini, jag har sett jättefina på Lindex. Får väl se om sessorna gillar dem.
J får förvalta sin baksmälla ett par timmar*s*

I eftermiddag ska J och sessorna åka och hälsa på vår vän M som brutit sitt lilla ben. Tänk om norgeresan ligger i farozonen.* fniss* Känner jag M rätt som kommer han nog i väg till Norge oavsett om han har gips på benet.

Jag ska njuta av min lediga eftermiddag och ta en långprommenad. Vädret ser ju ut att bli kanon,

Reklam

Idag roar jag mig med att göra reklam för en internetvänninas webshop av Barn och mamma kläder
http://www.wiell.com/shop/


Jag har redan hittat kläder som jag ska köpa till FB :-)

´Lilla L

Vi saknar vår Lille L vän som inte har hälsat på oss på länge, men det är så med tonåringar tror jag, de har fullt upp *s* Usch jag börjar känna mig mossig.

Så fruktansvärt pinsamt

Jag skäms så jag håller på att dö....
För att göra en kort historia lång (Det är jag bra på ) så skulle farfar hämta båda barnen i går för att åka pulka... Så lång allt väl. Farfar infann sig på dagis en stund efter middag och eftersom de andra barnen precis gett sig iväg för att åka pulka med fröknarna så var Moa och Elin kvar själva med en fröken. Av någon anledning så lämnas barnen och farfar ensamma kvar inne på avdelningen och det är då det händer. Farfar fråga barnen om de ska göra lite varm choklad när de kommer hem. Båda barnen svarar unisont att vi har inge oboy eller kakao hemma. Farfar tar givetvis barnen på orden (de ljuger bra när de vill det). Nå vad gör farfar då? Jo man rotar lite i dagis skåp och förser sig med ett paket kakao. Jag tror jag dör..... På vägen ut möter de underbara fröken P och då passar farfar på att tala om att vi Lånar lite kakao av er... Öhh säger fröken P var hittade du det? I skåpet svarar farfar....Fröken P visste inte vad hon skulle säga.
Nu i morse när jag skulle ringa för att säga att prinsessorna tar lite sovmorgon så svarade förken P. Jag började stammande be om ursäkt, och fröken P skrattade och skrattade, hon talade om att hon kom helt av sig och visste inte vad hon skulle säga. Jag kommer att ha med ett paket kakao när jag kor till dagis idag kan jag tala om....
Jag tror jag dör.... det är så pinsammt ....

Min bästa kompis

I flera års tid har D varit min bästis, men jag inser att vi har kommit från varandra mer och mer. Vi hittar på mindre och mindre saker i hop. Förr om åren så sågs vi flera gånger varje dag. Nu ses privat i varje fall kanske en gång om dagen. Men som igår sågs vi inte alls här hemma. Känns konstigt.
VI träffas ju förvisso ganska mycket genom arbetet. Så det är kanske därför vi inte orkar med varandra här hemma. 
För spelade vi spel ihop, vi tjattade i hop, vi shoppade och vi gjorde en massa skoj tillsammans. Förvisso så har vi skoj tillsammans fortfarande men det blir mer och mer  "allvarliga" saker vi gör tillsammans. Det ska vara eftertanke med vår tid tillsammans nuförtiden. Jag minns om än med blandade känslor min tid på www.funbase.se tänk det var redan 1996. Cider....... tänk vad mycket vi varit med om  sen dess.

Barnen däremot blir mer och mer kompis med D. Håller det på att bli så att det ska ta över min roll hos D? De gör alla de där kuliga sakerna nu, de spelar spel, tränar alfabetet osv.... Det är med viss sorg i hjärtat jag inser att vi vuxit i från varandra.

Min lilla Dator kommer vår tid någosin komma tillbaka

Snart så...

Min svägerska Söta lilla A har börjat vara hemma för att varva ner innan FB kommer. Hon har tydligen bestämmt sig för att de ej ska svälta ihjäl. Här följer ett litet samtal  från MSN med min söte bror C. Men om det är varva ner hon gör så....

L: Godmorgon, Vad gör ni idag?

C: inte mycket, hej föresten

L: okej. Ni är inte sugna på nybakade kanelbullar i em?

C: tänkte detsamma fast med nybakta kanekbulalr kärleksmus morotskaka vaniljbullar braunis mm mm (anna e hemma mycket nu )

L: oj jösses .herrejävlar... de kan inte ha några bakgrejor kvar i Affären. Hon har väl bara varit hemma sen i onsdags?

C: nej men vår frys e knök full, nej det blev en vecka innan. det e bättre hon bakar fr innan det var det städ mani, golvet börjar bli slitet av allt torkande

Ja jag säger då det...
Puss på dig A jag gillar dig och blir er frys full så kom till mig!

Två plåtar och tre prinsessor i mitt kök

Så var då kanelbullarna gjorda och står på jäsning. Två plåtar har barnen gjort!
M & E har sin kompisprinsessa M på besök. En rar tös med en liten lustig dialekt. Inte pratar hon skånska i alla fall, men jag blir inte klok på om det är göteborgska eller stockholmska. Festligt.

Kakmonstret!  Jag ska ta med en påse bullar till dig *s* Bara för att jag gillar dig!

Män och hår

Jag har kommit på ett lustigt fenomen. När män börjar bli tunnhåriga (Kan inträffa i ganska tidig ålder) så rakar de huvudet med trimmer, gärna tre millimeter. Tror de att flinten ska synas mindre då eller?


Andras barns bajs

Hur kommer det sig att det är så fruktansvärt äckligt att torka bajs på andra barn än vad det är att göra detsamma på mina egna?
Märkligt...

Frukost dags

Nu beger jag mig till köket!
tjingeling

Gårdagens melodifestival

Ja vad finns det att säga. Jag gillade Patrik Isaksson och BWO. Jessika Folcker tyckte jag oxå var bra. Däremot så var Inte den andra Jessika i min smak. Poodles var faktiskt lite kuliga. Är dock förvånad över operan att den gick till andra chansen..... Finns det något mer att säga.... nääää..

Vilken morgon

Vilken morgon

Måste bara att vilken underbart vacker morgon det är trots att det fortfarande är en massa snö.

Helgen

Ja vad ska vi göra i helgen?
Lördagen innehåller ett besök på Hem och Villa mässan i alla fall. Förmodligen ett besök hos goda vänner på kvällen.
Skulle även vilja hinna med ett kort beök på Väla. Får se vad jag kan förmå mannen till.
Söndag så ska jag försöka få mmin tvätthög att minska samt städa lite. Ungarna ska ha besök av en kompis och jag har lovat Kanelbullebak.

Skotta får vi väl oxå göra kan jag tänka för det lär väl fortsätta att vräka ner snö mot bättre vetande.

Kan det vara så här?

N24.se: Använd inte bara Excel i boksluten

Mitt favorit program är tydligen inte bra? Kan det verkligen vara så????

Morgonstund

Vaknade tidigt idag även om jag hade kunnat sova typ till 06:30. Tog en lång varm dusch och har gjort vid mig i lugn och ro. Resten av huset sover. Skönt det är att inte behöva väcka töserna så himla tidigt.
Det är skönt att få sitta här lite ii lugn och ro oxå.

Har en tom kalender idag. Är så skönt när man kan få vara på jobb på boendet hela dagen. Ska i och för sig korta dagen rätt rejält det blev en del övertid i går fast jag försökte hålla igen.

Pratade med min farmor i går. Hon är inte bra, vi får se om jag åker ner till henne idag. Hon skulle prata med doktorn vid 11. Hon borde nog bli inlagd.

Ikväll blir det lite mys framför TV:n och bara ta det lungt.


Och snön........... ja det har ju kommit mera i natt.............. SUCK och dubbelsuck

Jag ger mig

JAg ger upp. Jag ger mig! Det får väl vara vinter ett tag till. Det verkar inte som om snön tänkt släppa greppet hur mycket jag än gnäller. Så jag ger mig. Det ser trevligt ut. Men jag tycker ändå inte om det. TVÅ Nya dm i natt!
SUCK. Bara för det tänker jag itne blogga mer idag!

Kanelbullar

31125-40

idag ska det bakas kanelbullar på "mitt boende" Det luktar så gott. Mysigt när de gamla får känna den hembakta doften.

Det borde vara en daglig rättighet att få lukta på något gott när man är gammal!

Den förbannade snön

Det har snöat i natt...............och vad tycker jag om det............................... INTE ALLS!

Äntligen

Idag är detn äntligen den 1 mars!!! Idag går jag ner i tjänst!!! VI börjar med att ta det lungt på morgonen och börjar inte på jobb förrän 08:30,  Vilken skillnad mot 07:00. Det innebär att barnen lämnas kl 08:00 istället för 06:30. Det gör rätt stor skillnad. Jobbar till 15:30. Håller förvisso en utbildning på annan ort idag och kommer inte kunna hämta förrän kl 16:30 men dagen har ändå kortats med 1½ timme! Underbart!
I morgon blir det likadant! "Gött" Fredag kör vi det omvända vi börjar 06:30 på dagis och sen ska jag jobba till 13, kanske bara 12 om det flyter på! Wunderbaum.


Detta skrämmer mig

Eftersom vi har katt så skrämmer det här mig! (Katt, vrålar J, vi har för fan en hel kattfarm)
Aftonbladet: Tysk katt smittad av fågelinfluensan


Även om de skriver att man inte ska vara orolig för att katten ska bli  smittad så blir jag det ändå... grannen här borta ser ju till att mata allehanda fåglar på sin gård, såväl tama som vilda. Jag vet att i alla fall två av kismisarna brukar hålla till där borta på spaning... SUCK men jag kan ju inte hålla gullegrisarna inne? eller?

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!