en alldeles vanlig dag i mitt liv

Blev inspirerad av vännen A på http://nihaoma.blogg.se

En vanlgi dag ser ut som följer.0600 Klockan ringer , Ligger kvar en stund och lyssnar på fåglarna och på sonen som ligger och jollrar i sin säng


0615 Stiger upp tillsammans med sonen, Klär mig och sonen samt  plockar fram kläder till döttrarna.

0630 väcker maken samt äter ltie frukost.

0645 väcker båda prinsessorna

0700 Ger sonen mat samtidigt som flickorna äter sin frukost

0730 packar ut alla i bilen för avfärd mot skola och dagis.

0745  Storan avlämnas med puss på skolgården,

0750 Vi övriga går in på dagis, sitter och pratar lite med dagisförknar eller läser en saga med Lillan

0800 kör till Perstorp och handlar

0930 landar hemma igen och sätter mig en stund med datorn och småsurfar lite, startar samtidigt en tvätt

1000  plockar undan en runda här hemma samt förbereder middagen. sonen äter igen

1050 kör tillbaka till dagis och hämtar lillan

1115 hemma igen och sätter igång med lunch och hänger tvätten

1145  Lillan och jag äter lunch

1200 mys med lillan och sonen i soffan eller ute.

13 00 Storan kommer hem med bussen. Utelek med alla tre, tvätten fortsätter att rulla.

15:00 går in för att göra fika, äter ute, sonen äter igen

1515 ge mig på ett av 2345452 olika trädgårdsprojekt

1700 pappan kommer hem, middag intages

1800 Barnen åker in i duschen, tår skuras, naglar klipps, hår fönas, pyjmas på

1830 Tv stund för barnen´och pappan  och egentid för mamman, beroende på väder så blir det surfning eller utomhusaktivitet

1930 barnen stoppas i säng.

2000 jag och älsakde maken sitter tillsammans och pratar om dagen.

2100 hänger sista maskinen för dagen tar en dusch

2200 kryper ner i sängen och somnar på studs.                


Muskler som vaknat upp ur koma eller sagan om 16 ton mackadam

Så har helegen förflutit och med den har det förflyttats 16 ton mackadam och byggts en sandlåda. Gissa hur musklerna som legat i koma i typ 25 år eller nått  mår när de vaknat till liv. Ja ja det är bara att bita i hopa. Vi hade dessutom sådan tur att vi har goda vänenr som dök upp och skulle hjälpa oss att pausa men som tillslut hjälpte till att skoffa grus
, sånt tycker jag. Helgen har i övrigt handlat om tvätt och så hade vi ovan nämnda vänner här på tacos på kvällen i lördagas, en urmysig kväll med mycket flams och trams.


Idag är Malla hemma med sina vattenkoppor, får väl vara hemma ett tag till. Snöflingan är alltid ledig om måndagar så vi fullt hus jag och herr snusmus. Vi ska skoffa mer sand i sandlådan och sen ska vi försöka dammsuga och tvätta lite golv, tänkte dessutom att prinsessorna skulle få måla med fingerfärg om det nu fortsätter vara gråmulet och småregnígt.

Ja det var lilla helg rapporten...

idag fundera jag över huruvida varför sånt här itne händer mig eller någon jag känner: http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1052031,00.html

Tjipp

Många av mina bloggar

Insåg nyss att många av mina bloggar är skrivna på morgonen. Men det är väl då jag har tid. Jag är den i familjens om är mest morgonpigg och jag njtuer av mina morgnar, heslt när jag hinner smita upp innan någon annan vaknar. Idag är Malla dock vaken, det kliade så på hennes vattenkoppor. Men hon sitter och ser TV. Själv har jag röjt ltie efter gårdagen och sitter  nu uppkrupen i soffan med en kopp kaffe. Idag ska familjen hjälpas åt att kratta ut 16 ton singel.... Ska se om jag kan få till nåogn bild *s*
I eftermiddagkväll kommer ett par vänner, nya vänner till och med, hit med barn för att äta lite gott. Trevligt.

Lillebror fyller år idag förresten. Grattis grattis!


Tjipp

Alla barnen

kommer ni håg de där historierna som började med Alla barnen... Jag kommer inte på en endaste.. hjälp mig....Nåja i alla fall... I natt har alla barnen sovit i sina egna sängar!!!!! Detta innebar att jag och maken fick lov att somna brevid varandra och vakna brevid varandra... Vet inte när det har hänt sist... eller egentligen hände det ju aldrig för han låg och läste i går när jag somnade och i morse gick jag upp tidigare än honom... men rent hypotetiskt.
Idag ska jag vara med Malla i skolan, spännande!
Tjipp


Så var mitt min trädgård

en enda stor jordhög igen då då *s* Vår kära grävarnisse är här idag och jämmnar till och rättar till så att vi sen kan skulptera trädgården, spännande, har passat på att flytta lite träd och buskar samtidigt.
Idag fyller mamman år så ikväll blir det kalas där!mysigt nu är det tjipp och out.


Tidig morgon idag var inte lika med sovmorgon

Ja idag var inte den tidiga morgonen lika med sovmorgon, gick upp vid 0445 första gången....Nåon ifamiljen tyckte det var dags då. Inte jag då alltså.

Malla är hemma idag med förmodade vattenkoppor.. men hon är dock inte så påverkad utan kan härja runt ganska vilt ändå.

Helgerna gå alldeles för fort... tycker inte jag/vi hinner något, fast den här helgen har vi (läs älskade J) fått gjort massor. Vedhögar som flyttats och lavats, ett gammalt uterumsgolv som rivits upp. Jag har tvättat och tvättat och arbetslett min kära make *s*

Grillat har det blivit i dagarna tre. Mums!!! Igår hade vi besök av blivande svärdottern och hennes föräldrar *asg* Nä skämt å sido kompisar med lillabebisen M som är precis två månader mindre än Snusmusen. Storebror L var oxå med och den pågen är bara så go, en mjuk kille som har mkt känslor *tycker om* Tja, jag tycker väldigt mkt om föräldrarna oxå :-)

Idag tar jag hand om all den rena tvätten och ska försöka rymma upp/städa en runda där uppe med sessornas hjälp. De har visat tydliga tendenser den sista tiden på att vara välvilligt inställda till städning. Då gäller det att passa på.


Älskar att gå hemma, saknar dock några av mina kollegor och min goa chef. Dock saknar jag inte jobbet i sig. Älskar att inte vara stressad älskar att ha tid med barnen. älskar att njuta av  varje dag. Saknar i bland pulsen av jobb men samtidigt så får jag ju sådan näring av älskade J , att jag känner att nja.... vill jag verkligen tillbaka. Vill nog inte jobba som chef i varje fall.... eller jo men inte på heltid och går det att jobba som chef på 50-75%?Vi får väl se ... vill vara hemma så länge jag kan i varje fall..

Förresten... Snöflingan  har blivit en Solstråle igen. Hennes arga arga humör är borta. Med det säger jag over and Tjipp

Media upprör mig

Måste erkänna att jag börjar bli trött. Trött på media, de vinklar allt som fan läser biblen.Ta www.svt.se reportag om Baggershus. Svt påstår att nyanlända invandrar barn blandas med kriminella barn som är på behandling. Reportrarna låter inte Vd::n svara på i mina ögon sett på ett vettigt vis, hans svar förvanskas och oavsett om han säger a så säger reportern att det är b.Och det här är inte ett unikt exempel på hur media granskar.... jag blir trött och väljer att tro på hälften istället så blir det nog bra....

Tidig morgon och ändå sovmorgon

Tänk vad ens perspektiv ändras. Förr var sovmorgon när man låg till minst 10-11 nu mera är det sovmorgon när man får ligga ända till 0645. :-)
Jag och Herr Snusmus gick upp då. Det är 45 min senare än vanligt. Resten av familjen sover fortffarande. Menjag njuter ändå, dels av att få en stund själv med Snusmusen och dels av en kopp kaffe i lugn och ro, Man hinner så mycket på morgonen, det gillar jag.

Idag står det trädgård och bikini på programmet :-) Dessutom ska det nog staplas ved. vi har köpt ved av de som tidigare ägde huset, och idag kommer de och lämnar det, ska bli spännande och höra vad de tycker om huset nu sen vi byggde till det.

Annars då? Tja nte mkt grill blir det nog ikväll.

Så har då sonen knäckt koden...

på hur man gör när man vänder sig. Nu vänder han sig både från mage till rygg och från rygg tillmage. Gud vad tiden går fort.

Annars leker livet, flickorna har påsklov denna veckan och idag går vi alla i bikini i trädgården och njuter av värmen.Måtte det stanna!
Jag kan v?nda mig

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!