God Jul

Nu är jullovet här för alla i familjen Asplund. vi vill passa på och sicka ett julkort till just dig!
image246

Tänk positivt Älskade J

Älskade J tycker det är lite jobbigt med allt jultingeltangel här hemma. Värst tycker han att julgransslingan ute är. Jag och barnen vill gärna ha mycket av allt, vilket gör att allt tingeltangel som ska upp härhemma förhandlas det om. När det gäller där ute har motståndet varit massivt  men han har till slut gått med på att ha en slinga i vårt vårdträd på innergården. Jättefint och effektfullt. Vi damer i huset har bestämmt att vi inte ska tjata mer om det här. I alla fall inte i år. Men nästa år så kanske vi kan ha det så här?

Med andra ord Älskade J du skulle kunnat haft det värre *s*

Idag vill jag bara säga en sak

BLÄ fär KASKADkräkningar

Lyckad granjakt. Vi hittade en fin gran igår. Idag har vi klätt den%

DSC00296.JPG
Lyckad granjakt. Vi hittade en fin gran igår. Idag har vi klätt den efter att ha flyttat alla garderoberna. Vi har med andra ord återställt huset i nästan vettigt skick. Förutom den fina granen hittade vi även världens sötaste minsta gran som fick följa med hem och som blev installerad däruppe med rosa kulor och silvrigt glitter. Nu är julen nästan här.

På granjakt


Enligt tradittionen så går vi och hugger/köpter gran hos ett par som bor här i byn, helst ska granen hämtas hem med pulka. i år hämtade vi dock den på barnvagn och Snöflingan cyklade dit.... grön jul med andra ord....Det b lev inte fler kräkningar i går så vi hade en mysig dag och var mycket ute, vi eldade bland annat av hela högen med spillvirke från bygget.. Sen mös vi oxå en go stund i soffan tillsammans alla fem.Idag ska vi flytta sju gadrober så vi får tillbaka vårt vardagsrum.image242image243image244

Betonggolv

image239image240image241

En riktigt bra dag var det igår

En riktigt bra dag var det igår. Jobbade ett par timmar, bestämde mig snabbt för att de som surar och skäller mår sämst själva så jag ruskade av mig ett lite anfall från en kollega. Därefter åkte jag och hämtade min Plinga. Vi pratade och skrattade en stund i bilen innan vi landade på Ubbalts bed and breakfast där vi sammanstrålade med övriga kollegor för att äta julmat. Mysigt och trevligt. Kära Lady Boss hade inhandlat mycket trevliga julklappar. Mest skratt framkallade vår Livboj när han öppnade sina turkosa öronmuffar. Sedan hemfärd. Väl hemma intogs snabbt X antal bacardi breeze, slog otäcka lillebrodern i några parti poker. Inväntade älskade J och såg sen Ocean 13. Skön barnfri sömn. Vaknade av ett sms från snälla mormor och goa morfar att ett av barnen kaskadkräkte. Så snabbt man vaknar då... Nu inväntar vi fler insjukningar men håller tummarna att det inte blir det. I ren trots går vi ut och ser om vi hittar någon gran.

Det här är livskvalité. Att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng

Puh jul.gif
Det här är livskvalité. Att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng tillsammans med en god bok.
I övrigt är huset mer eller mindre upp och nervänt. Men det artar sig sakta men säkert. Inget stampat jordgolv längre utan frigolitgolv med värmeslingor, i morgonkväll har vi betonggolv. Trevligt:-)
Jag och flickorna har dessutom tagit ett rejält ryck här uppe och röjt upp på deras rum och gjort det lite mysigt hos dem med. I förmiddags hade jag dessutom barnvakt till Snusmusen och passade på att vara med flickorna i skolan ett par timmar. Trevligt. Nu verkar där lugnt och behagligt i klassrummet trots att alla är trötta så här på sluttampen av terminen. Båda flickorna verkar trivas i skolan och det är skönt. Nu väntar två kvällar med luciafirande. Mysigt. Därpå följer jobb och julmat med kollegorna på fredag. Ska bli kul. Men mest längtar jag efter att få träffa min Plinga. Det är ju ett väg sen vi träffades. Hm något mer som borde avrapporteras innan jag avslutar för idag?
Jo, vi ska åka och kolla på Bruce Springsteen på vår 5åriga bröllopsdag den 5juli nästa år. Längtar. Nä nu väntar min bok. Tjipp tills nästa gång.

Vaknar utvilad. Vaknar utsövd. Vaknar nöjd. Vaknar lycklig.

DSC00294.JPG
Vaknar utvilad. Vaknar utsövd. Vaknar nöjd. Vaknar lycklig. Lycklig över att jag har världens bästaste man. Min älskade J. Igår åkte vi iväg. Lämnade trollbarnen hos respektive barnvakt. Strosade därefter runt och gjorde lite julklappsinköp. For efter en mysig lunch vidare till Skanör och hotell Gässlingen, ett jätte mysigt hotell med Bubbel i mer en en form god mat och härlig interiör. Nu skulle jag vilja stanna tiden för en stund. Stanna här och bara njuta och ladda batterierna.

Men hur mycket hyss kan en ettåring hinna med på fem minuter? Ja det

Men hur mycket hyss kan en ettåring hinna med på fem minuter? Ja det kan man ju undra. Jag gör det. Undrar alltså. Snusmusen gör det inte. Han vet. Han har även numera upplyst mig (learning by doing) om att han på fem minuter hinner slänga ner en hel rulle toapapper i toastolen slabba med det blöta pappret hälla ut en hel paket med tops slänga ner några i toan. Sen hinner man även kladda ut en tub med tandkräm. Efter viss sanering har han nu försökt krypa in i diskmaskinen... Jag sanerade honom i vasken inte i maskinen dit in bröt han sig själv. Han må vara tyst och försynt bland folk men hyss det kan han allt hitta på.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!