Två dagar med läkarbesök.

I måndags var vi då i Lund med Snusmusen. Vi träffade en specialist på Ögonmottagningen som var mycket trevlig och kändes oerhört kompetent. Han tror på Glaukom och det innebär att under nästa vecka kommer vi att läggas in för undersökning under narkos och om det är som läkaren tror så blir det operation i samband med undersökningen.  Läkaren vill egentligen opererat denna veckan men då lilla herr Snusmus är rejält förkyld så var inte det ett alternativ. Följdaktligen var vi hos läkare i går igen på vårdcentralen för att få utskrivit penicilin då lökaren på ögon starkt misstänkte lunginflamation. Vår annars så tråkiga läkare på vårdcentralen, som sällan elelr aldrig vill skriva ut penicilin, förstod faktiskt vikten av att Snusmusen skulle ha det den här gången äöven om CRP:n inte var skyhög., och med facit i hand så har det nog varit nåogt på g i alla falla, för idag är Snusmusen mycket bättre., Dock känns det som ett mindre apotek här hemma nu, panodil, ipren, två sorters ögondroppar för att hålla trycket nere, näsdroppar och penicilin. Till en liten Snusmus.
Jag återkommer med mera när jag vet när vi ska opereras

Tack alla för omtanke och peppning vi mail, sms och inlägg här. Kram

Tjipp.


Vår Lilla Snusmus

I tisdags var vi på sexmånaders kontroll. Ppåpekade för den inhyrda men trevliga läkaren på BVC att Snusmusen har varit lite grummlig i sitt ena öga, ja svarade hon, jag ser det, dessutom är det ögat mkt större än det andra... näää sa jag elelr jo det är det ju men det är ju det andra som är litet försöker jag säga... så har ju älskade J och Malla Ankarkrona det oxå när de blir trötta.... Nej säger doktorn det  tror inte jag, utan det är hans högra som är större, jag tror han har ett ökat tryck i det ögat. MMM jahaa..... vad händer nu då, jag vill att ni åker på en akutremiss till ögonkliniken i Ängelholm. Och sen kan det kanske blir Lund därefter ...VAAAA?? nu stängde Mamman avVad tror du det kan vara ... jag kan itne utesluta något men jag misstänker Akut Glaukom, även kallat Grön starr (läs gärna mer på http://www.sos.se under små och mindre kända handikappgrupper)

Nåväl vi fick en akut tid i Ängelholm hos doktor BB, en mycket trevlig och behaglig man, han klargjorde egentligen ingeting som den tidigare läkaren sagt förrtom att han styrkte att man inte kunde utesluta något allt från ingeting till en tumör, men även han var inne på att det skulle vara Glaukom. Vi fick en ny akut remiss till Lund den här gången.  Och där är vi nu, vi har fått en tid på måndag kl 1045.
Just nu spelar tankarna åt alla håll och kanter, alla tankar är inte rationella och bra, samtidigt förs´öker jag hålla mig lugn, med Älskade J:s hjälp går det ganska bra. Återkommer när jag/vi vet mer.
Tjipp over and out.

Livskriser

Som vabnligt händer det mycket... Min farmor har varit sjuk. Det berörde mig mer än jag skulle ana. Trots att hon är 86 så har jag nog inte riktigt velta inse... men det gör jag nu även om det var en jobbig insikt..

Våra vänner ska skiljas....Detta har berört mig mycket, vår  ena vän har mått och mår så fruktansvärt dåligt, hon förstår itne hur hon ska kunna resa sig upp igen...och jag förstår henne. Det gör så ont att få ett sånt här uppvknanden. Vi finns där fär för dig vår älskade vän, det hoppas jjag du vet.
När något sådant händer börjar man fundera dels över vad man själv varit med om och dels hur man har det själv just nu. Jag inser att när jag gick igenom min livskris för tio år sen så blev jag stark, mycket starkare än jag trott. Även om jag länge trodde att det aldrig skulle sluta göra ont, så har det gjort det, jag vet dock inte när det slutade göra ont... En del i min läkeprocess har givetvis varit min älskade J. Han är så stark, trygg, snäll, omtänksam och för att inte tala om klok. Jag älskar honom så.. Hoppas jag kan vårda mitt förhållande till honom så att det fortsätter att vara bra. Jag älskar dig.  Jens!


Oxå Snusmusen..... men det får nog bli ett eget  inlägg....

Sommaren kommer

Nu kommer väl sommaren snart hoppas jag. Snöflingan går på dagis i tre veckor till sen slutar hon och Malla går sex veckor till sen är det somarlov. Underbart. Sommaren är uppbokad av såväl godavänners barndop och bröllop, Mallis resa (den kommer gå till historien innan vi ens kommit väg men det är en annan historia) Sen ska vi ju även på lite konserter, Timbuktu och The Ark i juni och Roddan i juli. High Chaparal blir det oxå tror vi! Jag vill ha sommar nu!

Snart så...

snart så har hela familjen genomgått vattukopporna. Malla hade för ett par veckor sen och nu blev lillan sjuk i onsdags och snusmusen insjuknade i söndags. Men gud så skönt det är att de fått det nu och att vi sen har det gjort.

Snusmusen sitter nästan själv nu förrestten, Snöflingan har lärt sig cykla..... annars händer det inte så mkt....eller jo det gör det men det är kanske inget jag lägger ut här och nu. Återkommer.
Tjipp

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!