Höstbukett

Älskade J och jag pratar mycket, det har vi alltid gjort, på alla plan. Just nu pratar vi mycket om oss och vårt förhållande, händelser i vår omgivning påverkar oss och vi jobbar på vårt VI. Vi pratar mycket om allt, vi har varit tillsammans i många år men har ett behov av att utveckla vår resa tillsammans. Vi har olika behov, mycket handlar om bekräftelse på olika sätt. Det är nyttigt för oss, vi lär något varje dag!
Som ett resultat i det så fick jag en underbar höstbukett i går. Älskade J har förstått. Jag älskar honom så.image162
image163
image164


Bröllop

Det är trevligt att gå på bröllop. Midsommarafton var senaste tillfället vi fick glädjen att gå på ett. surfade runt och hittade "vårt" brudpar på www.psbild.com
image161

Fru Klok och Mysig och hennes söta Herr Smålänning!

Goa vänner

image160

Ett litet kort från i lördags när jag och mina goa "decembermammor" gjorde Köpenhamn.

En måndagstest

Puss testar igen....

Familjen samlade igen

Efter en helg där vi alla varit utflugna från hemmet så är vi nu samlade här hemma igen.
Malla Ankarkrona och Fröken Snöflinga har varit hos Goda Mormor och Rara Morfar, de har varit på cirkus, i den åldern är cirkus superrolig och de bubblade nästan över av lycka när de skulle berätta.(Då menar jag såväl 6-7 åringarna och 57-59 åringarna*s*)
Herr Snusmus har varit hos Snälla Farmorn och säkerligen blivit ompysslad på alla vis man kan.
Älskade J kom hem i morse efter en knapp vecka tillsammans med fiskespöet i Norge, Åndalsnäs.

Nu  njuter vi  av lugnet som en "lazy sunday" kan erbjuda. I kväll blir det hämtmat och slöande framför tv:n

image159
Mina älskade pågar

Liljor till mina tre vänner

I går var jag i Köpenhamn, en underbar dag på många vis, solen sken och uppvisade ena alldeles underbar höstdag. Vi skrattade, fnissade, pratade och tog hand om varandra på ett bra sätt. Vi öppnade kanske oss för varandra på ett sätt som vi kanske inte gjort tidigare.
Jag köpte liljor, på vägen hem, till svärmor men då våra planer ändrades och vi hamnade i Dösjebro istället för hos svärmor så står de nu fint i en vas hemma hos mig.
TAck Töser för en underbar dag i Köpenhamnimage158

Köpenhamn here we come

Åker idag med 3 underbara tjejer till köpenahamn för att bara mysa shoppa och koppla av!
TJipp

Opera ~ Paul Potts

Jag brukar inte vara den som gillar Opera men detta fick faktiskt mig att få gåshud.... vilken pipa....

Bloggande

Jag gillar ju att läsa bloggar, vissa är intressanta, vissa är intetsägande (för mig vill säga) vissa är roliga och vissa spännande.
Det finns bloggar jag läser varje dag till exempel Vännen C:s blogg http://lillymarlen.blogg.se/  dock har hon varit dålig på att uppdatera på sista tiden, men så är ju livet, man prioriterar andra saker.
Magnus Ugglas och Babbens bloggar är två andra jag läser regelbundet (Länk finns längre ner bland inläggen).
Brukar roa mig med att läsa de som ligger på olika listors topplaceringar... blir dock fövånad när många handlar om "vad-jag-har-på-mig idag" och att det kan genererar så många besökare. Det är sånna sidor som för mig kan vara intetsägande. Men med tanke på att de får besökare så förmodar jag att folk? tycker det är intressant.

En blogg jag länge tänkt att jag skulle ge mig in och läsa är Carl Bildt, har dock inte blivit färdig. Men idag tog jag mig en titt där och jag blev förvånad ska jag säga.... trodde nog den skulle vara .... mer svårläst, den är faktiskt ganska lättläst och humoristisk emellanåt, sen är det kanske inte alltid så spännande med politik men men.
http://carlbildt.wordpress.com/

En annan blogg jag hade tänkt läsa som det skrivits mycket om är Alex Schulmans på aftonbladet, det har jag dock inte blivit färdig till ännu... men det hinner jag kanske i kväll... eller ett annat liv... http://blogg.aftonbladet.se/14002
Räknare

jag kämpar för att få rätt på en räknare... hmmmm counter statistics

Reflexväst på

image157
Lämnade Malla och Snöflinga vid bussen idag, det börjar bli mörkt på morgnarna nu, men mamma Asplund var duktig och hade sin reflexväst på, insåg att jag måste skaffa nya till barnen då barnen har växt eller västarna krympt och jag måste skaffa reflexer till vagnen oxå.

I måndags skrev jag att helgerna går fort, det gör visst veckorna oxå för nu är det redan torsdag. Känner mig duktigt risig, skyller mitt dåliga bloggande på det.
 
Till helgen så ska jag i alla fall ut och ha kul, jag och tre tjejer ska åka till Köpenhamn på en mysdag! Hoppas vädret är bättre än nu... ser kanske dumt ut om jag kommer i gummistövlar och reflexväst på lördag? Nä jag har köpt en sån här som jag tänkte ha.*tycker om*


image156


Jag läser

Just nu läser jag Livstid av Liza Marklund.... på Cd-bok så man kan stryka samtidigt *S*
image155
Gillar den

Måndag igen...

Fy vad helgerna går fort. Trist.
Jag är trött och förkyld idag. Punkt kunde man nog avsluta det med.
Tjipp <
eXTReMe Tracker

Medans regnet öser ner...

.... vad kan vara roligare än att hoppa i vattenpölarna....

Herr Trollprins och Fröken Snöflingaimage153

image154


Jag fick blommor

I fredags var Fru Underbar och Go här, jag fick blommor av henne, hon är jätteduktig på sånt, det är inte första gången jag fått blommor av henne men jag blir lika lika glad varje gång, men jag tror jag är ganska dålig på att säga det. Men älskade Fru Underbar och Go jag blir jätteglad och du betyder så mycket för mig. *Puss*
image152

Pärlplattor

Vilket oerhört tråkigt och tidsslukande arbete det är att lägga pärlplattor. Barnen finner det dock kul, jag har med andra ord offrat mig, när jag nästan är färdig med min stora kvadrat, varje varv med olika färger, mycket vackert, så ska Fröken Snöflinga BARA sträcka sig över min pärlplatta och ta något och vips var den inte en nästan färdigt stor kvadratisk pärlplatta utan en pärlplatta med nästan inga pärlor och de som är där är i en faslig röra.... Behöver jag säga något mera? Nä tror inte det heller...
image151

Det finns förresten en klubb för pärlplatteintresserade http://d1369335.u39.surftown.se/
En sak till.... vi har pärlor över allt på golvet oxå.

Von Lidl eller Herr Liten otäck broder

image150

Ja den otäcka lille brodern  sticker ut hakan. Han har inte insett att han bråkar med fel syster yster.

Har många anekdoter att berätta om herr Liten Otäck broder, det finns en outsinnlig källa, när det passar mig har jag dessuom ett väldigt gott minne *s*

Kändis kåt ? Jag?Vännen C tycker att jag är kändiskåt.... vad är då detta.
Det finns helt klart de som är mer kändis fixerade än vad jag är, snacka om att gå in för att försvara sin kändis *s*

Kära lillebror

Min lillebror har gått under namnet min söta Lillebror han har precis bytt namn till Herr otäcka Lillebror. Man får de namn man förtjänar här på bloggen.

Ska faktikst hälsa på den otäcka lilla brodern idag på hans jobb www.bjarhus.se Vi handlar allt vårt kött och våra grönsaker där, närodlat och kravodlat. Tror vi alla måste hjälpa till att tänka på vår miljö och vad vi äter och hur vi äter. Sen träffar jag dessutom Den otäcka lillebrodern när jag är där oxå, det är ju lite trevligt i alla fall. Trots allt.

Mc Donalds...hmmmpf...
image149

Kärleksört

image148

Jag var ute i trädgården och plockade denna vackra kärleksört.  En av mina absoluta favoriter bland höstperennerna. Tyvärr ser man knappt dem i vår vildvuxna rabatt. Måste försöka få den att se trevlig ut till nästa år. Idag skiner solen i Forestad, underbart, dock har meterologen på radion lovar tegn i eftermiddag.

Röd kärleksört, Sedum telephium (syn. S. maximum) är en perenn ört med blågröna, köttiga blad och stjälkar. Den kan bli upp till fem decimeter hög och blommar i augusti-september. Även vinterståndarna är dekorativa, man ska inte klippa ner dem förrän på våren.

Den växer vild i södra och mellersta Sverige, men förekommer även sällsynt längre norrut.

Underarten S. telephium ssp. maximum, kärleksört, kan ibland ses förvildad på sina håll och av den finns det många förädlade namnsorter. På den är blommorna gulvita eller något grönaktiga.

Förr användes kärleksörtens blad mot liktornar och brännsår. Forskaren/läkaren Retzius (1806) skriver också att "Allmogen har med denna Örten hwarjehanda skrock".

Det svenska namnet kärleksört lär den fått för att den ansågs kunna spå i kärleksfrågor.

De flesta kärleksörter trivs i ordinarie, väldränerad trädgårdsjord i full sol. De tål torka bra, men blomningen blir bättre om de får vatten vid behov. Många kärleksörter har lätt att drabbas av mjöldagg om de står för torrt, så vattna vid behov.   (Källa: www.odla.nu)


Bloggar+Kändisar= Kändisbloggar

Jag är ju kändiskåt som många av  er säkert vet, jag gillar kändisar helt enkelt, jag vill inte vara en för allt ivärlden men det är rätt kul att hålla koll på skvallret, nu har min svåger med kompisar tyvärr fördärvat lite av nöjet för mig genom att få mig att förstå att det är inte så spännande med kändisar egentligen, det är liksom inte lika spännande när man väl lär känna en kändis på riktigt på något vis.... Sabotörer *s*
Näää nu var det ju inte det som det här skulle handla om huruvdia jag är kåt på kändisar eller ej, Utan detta skulle handla om att jag gillar ju att surfa runt och läsa bloggar, dels mina vänner bloggar men även ett antal "kändisar"s bloggar.
En stor favorit är då:   http://www.magnusuggla.nu/  Träffsäkert och roligt. 
En annan favvis är  http://www.babben.com/babbel.php  Helt underbar och väldigt aktuell just nu! Dessutom måste man bara läsa den emd gotländsk dialekt...

Har du någon kändis blogg på G som du vill dela med dig av så tar jag taksamt emot förslag,
Tjipp

Stört skön helt enkelt.


Det där med middag

Jag skrev ju häromdagen att jag hade svårt att få till middagar. Det är väl egentligen så att jag är så osäker på mitt matlagande att det begränsar mi, det begränsar mig mycket till och med. Idag bestämmde jag mig för att göra lasange, jag har aldrig lyckats göra en god bechamelsås(stavas det så?) med följd att min lasange sällan blir god, men idag tror jag att jag lyckades, den smakade i alla fall gott innan jag blandade ihop allt.

Min osäkerhet kring matlagande har funnits i många år, i den här familjen skämtas det fortfarande glatt om när jag skulle försöka överaska Älskade J genom att bjuda på sås, potatis och någon köttbit, vad händer jo jag koncentrerar mig så hår på att göra såsen (som för den delen blev väldigt god och riklig) att jag glömmer bort att potatisen kokar... med följd att det ett tu tre börjar osa konstigt, då har jag kokat potatisen torr.

Eller som den gången när jag skulle göra kalops (numera kan jag detta) och telefonen ringde och jag pratade bort en stund för att dörefter fullständigt glömt bort att jag lagade mat och gick och badade badkar en stund, jag kan säga att störtkokad kalops inte är någon hit....

Men sakm den som ger sig har jag tänkt, jag kämpar på och alltreftersom jag vågar prova så blir det oxå både smakrikare och godare.


Min bror har i flera års tid vid ett flertal  tillfällen sagt efter att ha ätit av min nobla matkonst "Det här var ju FAKTISKT gott"  Nu vet jag att min bror har sagt så för att hans förväntnigar har varit så lågt ställda att allt måste smaka bättre än det han förväöntat sig, men någonstans har jag ändå lyckats förbättra min matkonst då han numera inte grundar på Mc Donalds längre när han ska hit.
image147

Chefslös

I måndags sa min förvaltningschef  upp sig. Med omedelbar verkan. Trist tycker jag. Han var både kompetent , human och drivande. Dock både förstår och respekterar jag hans beslut. Han har i ett års tid kämpat i motvind med en omorganisation som skulle/ska bli väldigt givande för organisationen, då är det som så att en del av mina kollegor genom vårt fackfröbund satt sig på tvären och börjat hävda att vi har det bra som vi har det... Allt var bättre förr typ....Dessutom så har politkerna visat sig fega och inte stöttat upp honom på det sättet som han ansåg sig ha fog för. Nåväl kontentan är att han helt enkelt sa upp sig. Jag beundrar människor som vågar ta beslut över sina liv, om jag inte gillar hur en verksamhet bedrivs har jag ett eget aktivt val. Min chef gjorde det, Älskade J gjorde det förra hösten, min pappa gjorde det för ett par år sen, det är modigt och klokt. Önskar så att fler människor tog tag i sina egna liv istället för att  förvänta sig att andra ska ta tag i dem till dem. Jag har alltid sagt att jag ska göra detsamma, återstår och se om jag hamnar där om jag gör det samma.  Man har bara ett liv och det är för kort för att slänga bort genom att jobba på ett ställe som man itne trivs på


Det handlar om inställning

Min älskade J har alltid hävdat att det handlar om inställning. Och det gör det kanske. Till viss del har han säkert rätt, har man tron på att man ska bli frisk så blir man det kanske lättare. Men frågan är gäller det här i alla lägen. Jag ska fråga honom när han kommer upp. Efter en halvnatt i Fröken Snöflingas(som drömmer mardrömma) säng medan jag tog hand om gnälliga Herr Snusmus kanske har fått älskade J att tänka om, det handlar kanske inte bara om inställning.


Jag och Herr Snusmus är uppe, han har feber och jag är bara pyttelitesnuvig, vi är ganska gnälliga, det är kallt och ruggigt och jag kommer vara helt slut ikväll, ibland är inte livet så kul

. Så kan man ju se på saken.

 Sen kan man se på det som så att jag och Herr Snusmus är uppe och har tänt en massa levande ljus, krypt upp under en filt och myser trots att vi är lite gnällliga och tja vad gör det att vi sovit dåligt vi kan ju faktiskt ta igen oss under dagen. Livet är ganska bra i all fall.

Man har ju álltid valmöjligheter att se det mesta i ett positivt ljus, om man vill. Det handlar bara om inställning....

Älskade J har nog rätt.
image146

Är man trött så är man.

Medan mamma Asplund har fullt upp med att fundera över middagar så kryper Herr Snumus runt,. Han har haft en tuff morgon med att ställa sig upp mot allt samt att försöka äta banan med skal på. "Hallå det serverades faktiskt i en jätte fin skål mitt på bordet, och man ställer väl inte den där om inte det är så att 9 månaders bebisen ska ha det?"
Nåväl allt det här tröttar ut en så då somnar man väl. där man här, Just då. dubbelvikt.
image145

Middagsbekymmer

Jag tycker det är svårt att komma på kul ochg varierad mat att ha till middag. Jag är för de som inte känner mig, en novis i köket, desstuom en ganska feg sådan. Jag vågar mig inte på några konstiga rätter. Jag är glad för husmanskost men skulle vilja våga prova mera. Nåväl förra veckan så bestod middagran av allt i från kalops till köttsoppa. I helgen hade vi fläskfile med kantarell och bacon rörö ena dagen och den andra hade vi fisk potatis och romsås.
idag blir det något så simpelt som ugnsbakad korv  med potatismos. Ge mig  gärna tips och ideer på lättlagad mat. som passar alla i familjen.
image144
Kalopsförberedelser förra veckan

Varför Varför

Varför i hela fridens namn är det så att barn måste väckas måndag till fredag men på lördag så går de glatt upp klockan-innan-fan-har-fåt-på-skorna? Märkligt fenomen. Nu säger väl du som känner mig, att det är väl inge problem för dig. Men jo se det är det.... Mamma Asplund har ändrat sina vanor. Är uppe halva nätterna  eller nåja i allafall till nästan midnatt och med tanke på att jag har ett sömnbehov på 8 timmar så går ju inte ekvationen ihop längre.
Men det ordnar sig nog ändå... nånstans är det ju rätt skönt att komma upp oxå. Solen lyser och värmer gott.

Malla Ankarkrona är hos mormorn och morfarn, de är och springer orientering. Malla tycker det är spännande och kul, hon tycker nog dessutom att det är rätt skönt att få åka iväg själv, utan några småsyskon.image143

Slappedag

Idag har vi mest tagit det väldigt lugnt och vi slappar på olika vis. Malla ska åka till mormorn och morfarn, Fröken Snöflinga och Älsakde J gav sig iväg till Skogen för att se om de kunde hitta fler kantareller. Snusmusen kryper omkring  här och försöker ställa sig upp mot alltiing. Själv ska jag sätta mig och scrappa lite om ett tag. Ska först smälla ihop en liten kaka till eftermiddagsfikat.

Igår var ju Prins Charmig här och lekte med Malla. Efter ens tunds positionerande så fannn de till slut varandra igen. Vi var ute påen prommenix tillsammans alla barnen och jag, Skönt och mysigt för det var ett sånt där underbart väder som det kan vara en dag i september.image140
image141
image142

Dimma utanför mitt fönster

Tittar jag ut så ligger dimman tjock utanför mitt fönster. Märks verkligen att hösten är här på riktigt.
 Idag ska jag och Snusmusen försöka ta hand om det sista som just nu ligger i tvätten sen kommer sessorna hem, Malla har sin underbart söta Prins Charmig med sig hem. Senare i eftermiddag kommer Prins Charmigs mamma, Fru Underbar och go, som är en av mina goaste vänner. Med sig har hon då Lilla Trollprinsen.

Prins Charmig och Malla Ankarkrona är så söta ihop och nuförtiden leker de för det mesta jättefint ihop om de bara får vara i fred för Lilla Trollprinsen och Fröken Snöflinga. Snöflingan och Trollprinsen kan reta upp de stora nått så infernaliskt. JAg hoppas på en skön och lugn eftermiddag med kaffe och massor med mysigt snack.
Tjipp för nu.
 Prins Charmig
 Fru Underbar och Go
 Lilla Trollprinsen

Glömde en sak... Fru Underbar och Go och hennes make Den Store jägaren har bröllopsdag idag. Hipp Hurra!

Årets andra blommning

I år har vissa rabatter fått stå tillbaka och mer eller mindre växa villt till förmån för andra projekt här hemma. Men vid en liten koll i rabatten så såg jag att mina rosor blommar för andra gången.image135

Badnymfer

Herr Snusmus och Fröken Snöflinga!image134

Facebook

Sista tiden har det varit mycket skriverier om Facebook i medierna. Självklart var jag tvungen att skaffa mig ett konto där.  Facebook
Ganska kul, men som Älskade J beskrev det hela, det är en stor lekplats.

Trattkantareller

Vi trodde vi skulle ut och plocka kantareller i helgen. Men vi hittade inga. dock hittade vi en del Trattisar istället. Ser ut att kunna bli gott om det i höst. Annars är det väldigt klent med svamp i år. En endaste KarlJohan har vi lyckats hitta, trist.

Idag har jag och Snusmusen varit ute en prommenix på en timme, vi gick när prinsessorna åkte med bussen 0710. Så nu sitter denna här i soffan, nyduschad och pigg. Herr Snusmus sover i vagnen där ute.

Tänker på min söta Svägerska, Lilla Rara Söta A som börjar nytt jobb idag. Det är så pirrigt. Själv har jag lämnat in en ansökan om föräldrarledighet  i ett år till.

image131image132image133

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!