Malla 8 år

Under semestern fyllde min älskade Malla 8 år! Grattis min stora lilla tös.


Dalkullanär himkommen

Jo jag har överlevt, om nu  någon undrade över något annat. En trevlig semester avslutades med goa vänner på Kolmården och därefter ett besök i vildmarken som om jag inte fått nog av vildmark. vi övernattade i Långa Lugna Mannens brors stuga som var en elektricitet och vattenlös stuga med ute dass... jätte charmigt om man inte har varit på semester i drygt 2 veckor och man endast har smutsiga kläder med sig och känner sig allmänt mör. Men i alla fall trevligt hade vi och det var ett gudomligt vackert ställe. En Sjö alldelels intill med vacker solnedgång och som inbjöd till mysigt kvällsdopp

Summa sumarum jag har haft en kanonsemester och jag ska se om jag kan få upp lite fler kort nu när vi är hemma och jag och min bästis tvättmaskinen börjar närma oss  det som kan kallas vila efter 2 dygns hårt arbetande.


Inför Etapp 5

Jag har bestämt mig för att idag förblir jag hejarklacksledare. Min kropp är ganska slut skulle man kunna säga.

Fortsättning på Etapp 4 ~Levande Död

Ja nu har jag piggnat till lite, observera lite. Idag gick det käpp rätt åt pipsvängen. Jag ska göra en sumering av min dag på Hundfjället.

1. Lift till Toppen på Hundfjället. Högt, Obehagligt och ganska räligt. Jag förstår varför man bara ska åka lift när det är snö.
2. 200 meter neråt igen för att komma till min start
3. Kontroll1... Rakt över en pist, Hittades utan större meckemang, var bara lite för långt ner med följd att jag fick traska uppåt i backen igen.
4.Kontroll 2, Nu gick det utför, helt okej ända fram till kontrollen som jag bara hamnade lite snett på... TRäffade på Goa Kollegan T.K som är jätteduktig, hon har en hyfsat bra placering.
5 Fortsatt brant nerför. Nästan träff igen, det var en kortsträcka.
6. Nu så hände det... jag valde ett stigval upp för nästa fjäll och det gick bra till en början... sen delade sig stigen och jag skulle gå fortsatt snett uppåt på det nya fjället... dock valde jag fel stig  och vips hade jag gått uppåt åt fel håll.... och efter 35 minuters virrande så valde jag att ge upp. Jag gick helt sonika hem med darrande ben och snurrigt huvud. Jag gav upp, trots mitt mål att i alla fall gå runt alla dagarna. Men då jag var både yr och snurrig så tyckte jag det var bäst att faktiskt ge mig hem innan jag föll ner för fjället.Hasta la vista från den trötta, slitna men ändå vid ganska gott mod Fru Asplund

Etapp 4 ~ Levande Död

Jag lever, men känner mig mer död än levande. Jag orkar inte ens rapportera just nu. Återkommer.

Etapp 3

Idag var det om möjligt ännu roligare i skogen, det gick dock väldigt långsamt i alla fall för mig, men vet ni jag tar mig runt och idag hittade jag alla utan något större mackemäng. Men fy bubblan vad jag är trött.  Ingen träningsvärk men kroppen är trött, trött, trött. I morgon är det dags för fjälletappen då vi ska åka stollift till toppen av hundfjället.... Undrar hur man kommer ner???

Malla och Snöflingan är superduktiga och kämpar på!


Etapp 2

Jag överlevde även idag, även om jag idag var duktigt trött innan jag ens kom till start. 2,9 kilometer innan start är maffigt när halva sträckan består av berg med kalhygge...
På väg till kontroll 1 hade jag en date... med Mr Älg. han var stor, han sprang ca ½ meter i från mig , livrädd var han den stackaren. Det blev jag med. Men efter en viss återhämtning så traskade jag vidare, de flesta kontrollerna gick riktigt bra och jag bommade nog bara en riktigt rejält. Men fort går det inte. Men jag är ändå riktigt nöjd, jag har hittat runt 2 dagar av 2. Dessutom tycker jag det är riktigt kul även om det är bra svårt emellanåt. Nu väntar en ny etapp i morgon, och då har vi lite mer hemmaplan, dvs vi har den nära vår stuga. Vi slipper med andra ord bussen i morgon.
 
Det blir väldigt långa dagar här. Man börjar med frukost vid 0630 och sen är man på gående fot eller för dem som springer på springande fot fram till kl 1938 ungefär...Jag brukar en normal dag gå ca 9500 steg, idag är jag uppe i över 19500 steg och kvällen är inte slut. jag måste ta en tripp till närmsta sopstation med våra sopor oxå ikväll.

I vår lilla klan av familj så springer ju 7 av 10 . Rara söta lilla A tog en extra tripp idag på 3 km då hon glömde kompassen hemma. Liten otäck bror springer långt och Snälla mamman och Goda Fadern är de som gör bäst reslutat. Snälla
mamman har en hyfsat bra placering. Malla och Snöflingan är super duktiga och kämpar på. De springer ruskigt fort på sina banor, det är knappt Äslakde J hinner med dem när de är ute.

Liten otäck bror brukar klaga på att jag lägger upp dåliga kort på honom. Det beror mer på objektet än på fotografen skulle jag vilja säga. Men idag lyckades både fotografen och fotoobjektet samtidigt.
Liten otäck bror på väg ut till sin start.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Träningsvärk

Näää jag har faktiskt inte ont någonstans idag, tro det eller ej. Så antingen måste jag vara grymt vältränad sen innan eller så har mina muskler gett upp och insett att de är i konstant dvala vad som än händer *s*
Om en liten stund ska jag väcka familjen och sen är det dags för att bege sig iväg till Berga By igen för Etapp 2.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Etapp 1

Jo jag överlevde dagens första etapp. Trodde det knappt när vägen till start var samma väg som Vasaloppets start. Ni vet den där backen i början som går brant uppför.... Men det artade sig allteftersom jag kom längre ut i skogen. Jag hittade alla kontroller mer eller mindre fort och lätt, vissa tog erkänt lång tid. Jaja....Nu ska denna här tillsammans med sin Älskade J ta sig till närmaste Telia butik och se om hon kan få en ny telefon.
 


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Blixtar och dunder. Magiska under.

Idag har han där uppe uppvisat alla former av väder. Alltifrån strålande sol till åska, blixt och dunder. Vi har varit på Tandådalens hotells poolarium och myst med barnen. Liten mysig badpool och varm skön bubbelpool. Alla som kan titulera sig pappa i sällskapet har dock varit och fiskat... med sedvanligt resultat...


Är trött idag... Inte så lovande inför morgondagen men skam den som ger sig. 0830 så går reveljen för avfärd mot första etappens tävlingsplats. Berga By är platsen för målet den här gången. Håller ni en tumme i  morgon för att jag hittar hem igen?
Håll även liten tumme för bättre väder... annars kanske det blir Simorintering iställer för Gårintering :-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lugn dag

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Jag hade bokat en tvätttid på Hundfjällets centrum idag så förmiddagen har gått till att tvätta upp det vi hade smutstat ner sen vi åkte för en knapp vecka sen. Därefter har det mest handlat om sova middag(Snumusen) Måla målarböcker (Snöflingan och Malla) Läsa böcker( jag) och Älskade J har gett sig iväg på fisketur.En helt orienteringsfri dag med andra ord. Och jag ska väl säga att på vårt omårde där vi bor är det svårt att föreställa sig att det om 2 dagar ska starta en orienteringstävling med över 20000 startande.

Ikväll väntar middag på Gammelgården vid Högfjället tillsammans med Goda Fadern, Snälla Mamman , Otäck Liten Bror, Rara Söta lilla A och fasters Prinsessa.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

O-ringen/Femdagars Ett Shoppingparadis?

Efter att ha spenderat en stund i ett tält med orienteringsprylar och allehanda sportprylar så här numera familjen Asplund  betydligt mera fattiga än vad vi var innan vi begav oss in i tältet.
2 nya kompasser
2 par nya skor
En träningstop
Ett par träningsunderbyxor
3 vattenflaskor
1 pannlampa
En pytteliten orienteringsskärm att hänga i bilen
Skoskavsskummgummi

Bästa köpte var nog skärmen, Älskade J svor långa verser :-)
 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

När jag närmar mig himlen brakar det loss

Om jag nu skulle varit troende kristen så borde jag kanske utvärdera dagens träningsrunda tillsammans med den goda fadern. När jag tagit ett antal kontroller så börjar det småstänka lite regndroppar, men eftersom jag bestämt mig för att ha en ny attityd så ska jag dock INTE gnälla i första taget. Men när det sen börjar hagla megakorn från himlen får jag erkänna att gnället var nära. Men tillsammans med den goda fadern konstraterade jag att det nog var bäst att ge upp träningsrundan för idag, för det måste väl vara så att när jag försöker närma mig Guden där uppe i  det blå så protesterade han. Vad skulle hänt om jag gav mig längre upp på fjället än vad jag var? Hade det kommit blixtar och dunder då? Det får vi väl se senare under nästa vecka då jag ska upp för Hundfjället.
Dagens fjäll var Högfjället i Sälen.


Mer om orientering och O-ringen kan du hitta här : O-ringen &  Svenska orienteringsförbundet
 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Med hicka och stora klumpar i halsen

Jag har insett en sak idag. Vi har färdats med bil genom vidunderliga skogar och förbi underbart vackra sjöar och älvar. Men ju närmre vårt resmål vi kom desto mer klumpar i halsen och magen fick jag, till slut hade jag hicka oxå, skrämslehicka. Vet ni hur högt fjällen runt Sälen är?? De är Höga...... Vet ni hur kala de är?? De är kala... Vet ni hur många stigar det ser ut att gå på dem?? Näää inte många.... Och vad är nu allt det här att f¨å hicka över.... Jooo om man som jag fått för sig att man ska ta sig runt på femdagars orientering så har jag nu insett att börja på ett fjäll är ingen hit... Undras om jag kommer hem igen... Jag borde ha börjat nästa år, då är O-ringen i Småland i Eksjö då är det liksom mer riktig skog. Fan jag sitter i Klistret... Tror ni det funkar och slänga sig ner på fjället och ropa på mamma??? Nääää inte om man känner min mamma.... hon må vara rar men inte sören hämtar hon ner mig från berget. Hon skrattar möjligtbis åt mig. Undras flundras hur jag ska ta mig ur det här... elller hur jag ska ta mig igenom det ....
Återkommer med fler rapporter¨kring vad som händer
I morgon har min goda far lovat att lotsa mig igenom en liten träningsrunda på fjället.... det blir första eldprovet... Hör ni inget mer så vet ni var jag är och kasta er då i bilarna och komma och hämta mig.... Jag lovar att svara på alla som ropar på mig.

Mer att läsa om Oringen och femdagars hittar du här: O-ringen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Smögen

Idag har  vi lämnat ett blåsigt Smögen. Vi har som vanligt haft underbart trevligt och kul med goda vännerna M & R. Vi har gått på prommenixer, umgåtts och haft trevligt, ett par rundor riktigt bra Yatzy har det oxå blivit så klart. I går var vi på glasscafe i Ramsvik, och nästan var dag har det blivit en runda på Smögenbryggan bland allt seglarfolk. Det enda som var trist är vädret, det har blåst hemskt mycket dessa dagarna vilket har gjort att det inte blivit ett endaste dopp eller  en endaste båttur. Men makrill blev det ändå och Smögenräkor, Javisst.
 Ungarna har haft skitskoj, Malla och Fröken A Snart 8 & 9 år har hållt ihop och Snöflingan och Unge Herr V har haft rackarns kul tillsammans. Snusmusen har rusat runt bland oss alla. Jag ska se om jag hittar överföringsladden till kameran så kanske det kan komma ett par bilder oxå.

Packade och glada

Så nu var det mesta utpackat i bilen, kvar är neccäser, laptop och kameraväska. Ska nu ge mig på och städa över en runda så här är trevligt att komma hem igen. I morgon sätts larmet på och vi åker först till Smögen ett par dagar för att sen bege oss vidare mot Sälen och Femdagars. På hemvägen om ett par veckor så stannar vi på Kolmården.

Natten

Klockan är väl strax efter klockan 0630 kan jag tro. Hela familjen asplund är vaken. Någon, jag säger inte vem, väckte alla när hon skulle kissa. Annars höll min luftmadrass tätt men jag är vingabröten än då. Undrar varför jag gör det här...

Skogsrapport

Två gigantiska tält är uppsatta. Mat för ett kompani är utburen i skogen. Sovsäckarna är pumpade och luftmadrassen är luftad. Herr Snusmus lagar kvällsmat. Barr- och kottsoppa. De stora barnen leker i skogen. De tuffa männen sjösätter båten. Vi lever.

Skogen here we come


I dag drar vi till vildmarken..... återkommer om och när jag överlevt mygg, trasslande fiskeutrustning, luftmadrass, äta på marken och så vidare.... jag vet att många av er förstår vad jag menar :-)

Fantastiskt... Hallelujamoment....

Jesus... Magiskt var ordet! Vilken grej..... Har knappt ord.....

Sicken konsert, Bruce höll igång i tre timmar och det blev bara bättre och bättre allt eftersom det tiden gick.
Jag inser att jag har en förkärlek till män runt 60 i alla fall när de står på sen ... eller artister i 60 plus rent generellt... (Roddan och Dolly) Ja vad mer ska jag säga, en underbar bröllopsdag tillsammans med Älskade J och våra underbart goa vänner L&P. Ni var delar i att kvällen blev magisk.

Läs mer på Aftonbladet.

När vi målat ett tag....


Så åker vi till Röstånga och badar en stund...

Vi målar....
Vi målar och jagar barn som är på rymmen :-)

Tiden när rosorna blommar är så vacker


Rara Söta Lilla A

Jag glömde ringa på din födelsdag förra veckan, fy vad jag skäms.... Förlåt och Grattis söta Du! Här är din sång!!
Puss

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!