Igår spelade Bruce Springsteen i Köpenhamn

På fredag och lördag spelar han på Ullevi, gissa vem som ska dit:-) på lördag, på vår bröllopsdag, 5 år! Kan det bli kanon ? Ja det kan det! I köpenhamn spelade han i tre timmar och körde 29 nummer. Vädret ska dessutom bli bättre ..Jo Det är som gjort för att bli en kanon kväll tillsammans med goa vänner!

Köpenhamn och Sex i Stan


I lördags var jag med ljuvliga Järngänget i Köpenhamn, som vanligt hade jag vansigt kul i dessa damers sällskap, mellan alla droppar, så sprang vi mellan affärerna och shoppade loss lite. En och annan paus hann vi oxå med. Kvällen avslutade vi i Lund på filmstaden med Sex and the city.  Superroligt.

Ibland är det bra att tjuta en stund...Ibland är det nyttigt att gråta en stund.... Har man svåriigheter med det kan man kanske ta hjälp av den här videon.

I morgon drar hela Järngänget till Köpenhamn igen.


I morgon ska vi till Köpenahmn igen! Ska bli så kul. Kl 0740 startar jag här hemifrån!

Packa och packlistor


Jag tycker det är kul att packa, helst om jag har gjort en packlista, för var grej man har packat ner kan man bocka av. Gillar listor rent generellt. Jag har börjat att smygpacka, Hoppas att älskade J inte ser mina små gömmor, det är 14 dagar till vi ska åka, men jag smygpackar i alla fall :-) Fast bara sånt som man inte behöver till vardags,man kan ju då fråga sig om man behöver det på semestern, men joooo det behöver man för här hemma finns ju "hemapoteket" Ett sånt måste man ju ha med fast i lite mindre skala., orienteringskläder, kompasser och annat sånt behöver jag ju inte heller till vardags så det har jag oxå kunnat stoppa ner. Lakan till Snusmusen har jag tvättat, strukit och lagt undan, Visst borde jag kunna lägga undan 5 badlakan oxå? Regnkläder önskar jag att jag hade kunnat stoppa undan men njäää det tror jag inte jag vågar. BAdkläderna skulle man säkert kunna plocka ner med tanke på vädret.
Lite enggångssaker har jag oxå packat ner så vi kan ha picnic. Myggmedel har jag oxå stoppat ner för det vet man ju att i Norrland är det massor med mygg.... Jasså skulle vi inte till norrland.... bara dalarna och det ligger visst i Svealand.... jaja Norrland .....

Tror i man behöver packa ner snöskor?


En av mina värsta farhågor

Sånt här får mig att få rysningar...http://hd.se/klippan/2008/06/25/treaarig-flicka-drogs-upp-ur/
 
hur kan det komma sig att en treåring är nere vid en å själv????  usch jag vet att det är ett ögonblicksverk men ändå.... Hoppas att allt går bra för tösen!

Trebarnsmamman utamande mig

Fem saker som finns på din att göra lista idag?

Eftersom det är rätt sent på dagen (läs kväll) är det inte så mycket kvar att göra...men jag skall:

1) Svara på denna utmaningen.

2) Se på fotbollen

3) Läsa i min bok

4) Ladda upp lite bilder.

5) Fylla min mp3 spelare med någon sommarpratar
Vad gjorde du för 10 år sedan?

För tio år sedan...hmmmm 1998. Arbetade på Ica Maxi, festade massor om vi pratar våren och sommaren... pratar vi hösten 98 så föll jag pladask för älskade J när vi läste på högskolan samt festade massor....

Ställen du bott på?
Forestad, Klippan, Landskrona, Helsingborg, Bårslöv
Fem saker du skulle göra om du var biljonär.
1. Betala igen alla lån
2. Åka på en låååång resa med mina nära och kära.
3.Spara en hel del pengar för framtiden både för mig och mina barn
4.Köpa en så stooor båt som min älskade J vill ha
5.Diverse välgörenhetsprojekt (En sinnenas trädgård på "mitt boende" bland annat)
Jag utmanar

Pernilla
Miloa
Hilda


Ibland blir det konstigt

Det här inlägget är endast till för att se om bloggen rättar till sig eller den ser fortsatt ding ut...

Skäralid

Vi har förmånen att nästan bo mitt i en nationalpark, Oerhört vacker sådan, men tyvärr nyttjar vi den  för sällan, men då jag gett upp svampletandet för tillfället så tog familjen sig de 4 km som det är bort till Skäralid, som är vår utgångspunkt i nationalparken. En prommenad runt sjön och matning av gräsänder och svanpar. Svanarna var otroligt vackra och deras ungar ofantligt söta. Men pappa Svan blev arg på Pappa Asplund. och Mamma Svan bet mamma Asplund i tummen.
Så kan det gå om man är för närgången:-)

Tävling om hårvårdsprodukter


Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Gårdagens svamptur


Det resluterade ju inte i någon svamp i går. Lady Boss hade däremot hittat och ja jag blev avis. Men oavsett svamp eller ej, vi hade en sköns stund i skogen i alla fall.
När Snumusen har vaknat ska vi bege oss ut på en runda till. Solen skiner ju för en gångs skull. Och vem vet, kanske turen är med oss idag.

Gillar du/Brukar du plocka svamp?

Pensionärsvarning eller Super-inne?

Undras vad man är om man bänkar sig framför Allsången? Är man snudd på pensionär eller är man hur cool som elst?
Jag vet inte, men jag halvtittar samtidigt som jag läser lite i min bok. Idag var det dessutom ingen artist som tilltalade mig massor vilket gör att jag är lite halvljummen inför det, men bänkad är jag.

Svamp-premiär på riktigt


Fick ett mail från Lady Boss idag, hon påstod att hon skulle ha svamppremiär idag, Jag blev rent förskräckt, skulle hon få tag på skogens guld innan mig. jag har lite lojt sista tiden kikat i backarna här hemmavid när jag  varit ute och gått, till ingen nytta. Men i alla fulla fall så blev jag sporrad att ge mig ut idag. Sagt och gjort jag förklarade läget för familjen som sen beordrades ut i skogen. Vi måste hitta svamp var ordern. Men f*n heller inte en svamp av den sort jag så hett eftertraktar. Enda svamp vi hittade var stinksvamp. Så istället för att pryda bloggen med bilder på dagens skörd fick jag ta fram en gamal bild. Vet inte om jag ska hoppas eller ej på att Lady Boss hittat något. Det skulle ju gå min ära förbi men... nåja två små kanske hon kunde nöja sig med:-)

Biobesök och födelsdag

Min ljuvligt goda vän Paia fyllde år i går. (strax över 27) Av olika anledningar så hade en hennes övriga familj lämnat henne ensam hemma denna dag. Det gick att ändra på, så Paia och jag for på bio. Vi hade hysteriskt kul. Jag är alldeles övertygad om att halva Helsingborg sett min rumpa efter ett visst behovsutförande. Bion var kul. Jag och Paia var de enda som skrattade hysteriskt dock. Men till slut skärpte vi till oss och fnissade lite mindre högljutt. Vad såg vi då, jo, Brudens bästa vän, kanske inte dem mest högvalitiativa film vi någonsin sett men den hade dock ett antal roligheter och bara för att ingen skrattade högt skrattade vi desto högre :-) Tack Paia för att du ville fira din dag med mig. Jag hade i alla fall jätte kul!

Ps Patrick Dempsey är snygg.

Himlen e så oskyldigt blå


Jag vill att himlen ska vara så här blå idag...

Godmorgon!

Uppe med tuppen, flugor kan vara väldigt besvärande.... På med prommenix-skorna och ute på en runda innan älskade J begav sig till jobb. Idag ska här tvättas och städas. Denna helgen har vi inte lyft för många fingrar i alla fall inte på det planet. Så idag får Mount Tvättberg tas om hand om. Lite Gummi-Tarzan läsning blir det nog oxå. Ha en bra dag.

En liten helgrapport

Det känns som om det är söndag. Söndageftermiddag. Men det är det inte, så skönt, vi är lediga i morgon med. -Yeah Yeah säger jag bara. Ja, jag och barnen är ju lediga även alla andra dagar men Älskade J ska ju iväg och jobba fem dagar till. Men inte i morgon.
I går firade vi midsommar med trevliga nya bekanta. Mycket mycket trevligt. En endaste olycka, Snumusens NYA glasögon har försvunnit någonstans under kvällen, men vi förtröstar inte än, någonstans är de ju... eller hur...det som göms i tö kommer fram i snö eller hur det nu är.
Idag har vi inte gjort så värst många knop, utan vi har väl mest gått omkring och skrotat fram tills nu kl 16 då faktiskt hela familjen tog sig i kragen och begav sig ut på prommenix. De stora barnen tog sina cyklar och Snusmusen sattes i vagnen.
På hemväg störtade Malla i nerförsbacken. Insåg då att hon är ganska pipig.... Undras var hon kan ha fått det i från... Kan inte förstå det.....  (Otäck lillebror behöver inte påminna om en norge resa, jag minns den ändå :-)) Men nu efter dusch, omplåstring och tillåtelse att se på tv så är det lite bättre.

För en gångs skull fastnade faktiskt jag på ett kort, sällan eller aldrig det sker.

En endaste kommentar idag.

VAR I HELA VÄRLDEN TOG SOMMAREN VÄGEN????

Trevlig midsommarTill alla mina vänner
 HA EN RIKTIGT SKÖN MIDSOMMAR!
KRAM

Med assistans

Jag och barnen gav oss på att städa över däruppe. Jag är nu ganska övertygad om jag borde låtit barnen göra det själv. Vi bytte lakan överallt. Jag kastade ner lakanen för trappan. Tavlan som hängde på väggen åkte ner med ett brak. Ja, jag är klantig. Jag borde inte assistera barnen, de hade säkert burit ner lakanen med följd att vi inte hade haft glas-splitter över hela hallgolvet. Vi borde nog inte ha klinkers... Inte om jag ska assistera barnen med städning i alla fall.
Nåväl hallen blev dammsugad. Därefter hjälpte barnen mig att städa Snusmusens rum, det är bättre när de assisterar mig än när jag assisterar dem. Skönt att ha färdigt. Snart bara tvättstugan kvar.

Bloggkoll

Varje morgon kollar jag igenom mina favoritbloggar, genom åren har vissa kommt och gått, vissa stannar troget kvar, vissa flyttar och vissa borde uppdatera oftare. Ibland använder jag mig av Bloggkoll.se för att se om det uppdaterats.  Men här kommer de bloggar jag just nu kollar regelbundet.

Lillymarlen ~ En av mina goa vänninor i järngänget. ÄR dock dålig på att uppdatera i perioder. Till min stora sorg.
Trebarnsmamman ~ En kompis från AFF, vi har följt varandra sen 2001 när vi väntade våra decemberbebisar
5 Vikingar är fler än en joddlare ~ En go kompis från förr som genom åren hållt kontakten via nätet trots långa avstånd.
Trinet ~ Nyfiket följer jag mitt ex.
Junitjej ~ En härlig blogg med många fina foton.
HildazHeaven ~  Hilda skriver roligt och underhållande.

Det finns några till som jag kollar runt på men inte lika regelbundet. Men de får komma en annan dag.

Rena handdukar och storrengörning av toalettenEftermiddagens projekt i bilder....

På strå


Vi trädde smultron på strå och njöt av att vi var lediga.

Mormors lilla kråkaMormors lilla kråka skulle ut och åka,

ingen hade hon som körde.

Mormors lilla kråka skulle ut och åka,

ingen hade hon som körde.

Än slank hon hit,

än slank hon dit,

än slank hon ner i diket.


Ledig dag

Idag är vi lediga, totalt lediga, inte ett endaste måste.
Underbart.

Barnen sover, eller rättare sagt flickorna sover, jag och Snusmusen går runt i jamas och plockar lite här och där. Skönt. Älskade J jobbar. Stackare. Lider med honom, vet hur svårt det är att motivera sig när man har 7 arbetsdagar kvar inför en lång ledighet, i hans fall 3½ månad då han ska vara hemma och vara pappaledig.

Själv har jag bara 2½ månad kvar på min 2 år långa ledighet. Den 1 septemeber ska jag börja, jag kommer jobba heltid under den första perioden om jag förstått det rätt, tror dessutom att det är ganska välbehövligt, där är att göra kring mitt projekt kan jag säga nu när jag börjar få grepp om det hela. Så från att ha styrt min tid mer eller mindre helt själv ska jag gå till att i alla fall1½ månad jobba 07:30-16:00. Ska bli kul och spännande och samtidigt hemskt och läskigt. Hemskt och läskigt för att jag ska iväg varje dag och spännannde och kul för att jag behöver stimulans. Ska bli kul att få komma i gång igen.
Sen är det med jättestor sorg i mitt hjärta att en av mina goa dansbandskollegor har sökt sig nytt jobb och dessutom fått det. Jättekul för henne men mindre kul för mig, hon har varit en av dem som gjort min arbetsdag kul och hon har varit mer eller mindre som en mentor och inspiritionskälla. Men hon försvinner ju inte så långt bort utan att vi kommer ha kontakt ändå. Men ändå....

Jag fick en blomma

Jag fick en blomma idag, av mina söta döttrar, jag blev jätteglad.

Bibilioteket


Igår var vi på bibblan och lånade böcker. En stor hög till vardera prinsessan och en mindre hög till mig.
Jag ska läsa en bok av Torey Hayden först. Jag har läst mycket av henne förr. Därefter väntar Birgitta Rudberg: oskuldens sista år.
Barnen lånade även tre böcker tillsammans, vi har börjat med GummiTarzan *nostalgi för mamma* Ännu mer nostalgi blev det när vi lånade första boken i Lilla Huset på prärien serien. Mysigt.

Men var tog sommaren vägen?

Hallå, sommaren var tog du vägen? Nu har barnen sommarlov, då har vi tid och ork att göra utflykter, bada salta bad och ha picknic. Det är så trist när det regnar och himlen är mörk. Frågan är om det blir bättre framöver ?  Kvällstidningarna Aftonbladet  & Expressen kommer  med sina prognoser men jag vet inte om jag litar så värst mycket på dem i vanliga fall. Men den här gången ser det tyvärr ut som om de har rätt. Oavsett ska vi ha en trevlig helg. I nuläget är vi bara uppbokade midsommarafton och i övrigt har vi inget planerat, jag gillar oplanerade helger det skapar så mkt möjligheter för olika former av utflykter eller nya trädgårdsprojekt.

Nya projekt.

I morse hade vi ett tomt blad inför dagen. Inget planerat mer än tvättkorg som skulle åtgärdas. Men eftersom vi är lätt tokiga eller i det här fallet kära maken är lätt tokig så påbörjade han ett nytt trädgårdsprojekt. Med följd att vi nu har två nya rabatter, en påbörjad, blivande stenmur och två grindstolpar. Barnen har pysslat ute, bland annat med geggamojasandslottsbyggande.  Själv har jag tvättat, vikt tvätt, torkat av kylen och rensat bland halvtomma och halvfulla burkar. Sen har jag och flickorna varit och storhandlat, vi missade veckohandlingen i fredags då vi njöt av att sommarlovet börjat.
Nu leker Snumusen och Snöflingan medan Malla försöker se på Fem myror är fler än fyra elefanter. Det är inte helt lätt för henne när de andra två försöker spränga ljudvallen.
I morgon ska vi se om vi kan åka till biblioteket och lånda sommarböcker till oss flickor, det är vi som lä´ser här hemma. Jag ska passa på att låna hem en del böcker jag läst för länge sen.

Magiskt


Tack söta Syster J för en underbar eftermiddag och kväll. Mycket fniss, mycket att titta på och magiska stunder med Dolly.
Little Sparrow var min favorit. Underbart.

Nu är det på allvar

Snumusen var i kyrkan på skolavslutningen i fredags, Spännande tyckte han, kutade runt i bänkraderna , satt en stund hos mig, älskade J och kloka morfarn, klättrade upp och satte sig hos de stora barnen, dvs Snöflingan med kompisar för att till sist ställa sig mitt framför prästen och applådera.
 Flickorna framförde tillsammans med sina kompisar Sol, Vind och Vatten. Då stannde plötsligt Snusmusen upp och blev stilla. Stunden fångade även en vild liten Snumus.

Dolly

Ikväll ska jag gå och se på Dolly Parton tillsammans med min goa vännina Syster J. Min födelsdagspresent. Ska bli skitroligt. Endast ett bekymmer tornade upp sig. Fotbollen. Dolly skulle spela kl 19:30 men nu läser jag på Aftonbladet att Dolly räddar kvällen för oss och skjuter fram konserten med 30 minuter så att vi kan se matchen först!! Heja Dolly och heja Sverige!!!

Varför, jag undrar varför.

Varför kan man inte sova när man är ledig ?

Inte nog med att en gick ut ettan

Snöflingan slutade sin förskoleklass idag....


Även hon bedårande söt.


Tänk att min lilla unge gick ut ettan idag...Det var ju nyss hon kom ut och var liten och bedårande.
I ett endaste andetag har hon förvandlats till en stor, självsäker, vacker och klok tjej som precis slutat ettan.

Skolavslutning

I morgon är det skolavslutning för Malla och Snöflingan. De går här och nynnar på Sol, vind och vatten som de ska framföra i kyrkan. Ska bli så skönt med sommarlov, att vi kan vakna när vi vill utan att klockan ringer och sliter upp oss, att vi kanslappa och göra vad vi vill hela dagana.Det är något vi behöver alla 5 men stackars äslakde J får slita två veckor till.
Idag storstädar vi så att vi kan gå in i lovet emd ett rent och fräscht hus.  Snusmusen sovermiddag och under tiden har jag och flickorna hjälpts åt där uppe, kvar är nu nedanvåningen men det går snabbt bara man sätter fart. Jag vet att jag kommer att njuta mega massor i kväll.
Helgen har lagom mycket i bagaget, Dolly Parton ska jag gå på med min kära vän  Syster J. Ska bli skitskoj. Malla och Snöflingan ska på kalas hos en kompis och Snusmus och Älskade J ska nog bara ta det lungt...... och kolla fotboll så klart!!!

Vill återigen tacka alla mina goa vänner som förgyllde min fest. Jag hade så in i *icke skrivbart ord* kul. Undrar om någon av er förstod hur mycket det betydde för mig att ni var där allihopa. Kram på er!

Tack alla vänner

Vilket party. Fy vad kul jag hade, har knappt hämtat mig ännu. Nästan alla jag älskar var där. Helt underbart. Miss Mary och min Plinga ni var saknade.
Jag återkommer med bilder vad det lider... inte just nu... har lite annat att hinna i fatt.

På badet.

Sitter nersjunken på ett badlakan på badet. Barnen stojar med var sin kompis. Njuter av solen men retar mig på att jag glömde kameran. Sitter och bloggar på mobilen. Det är ganska b. I morgon är det det stora partajet. Ska bli så himla kul. Tjipp och hej

Efter Stormen


Idag har nog alla maskroser blåst i sönder..... Nu ska jag blåsa ner till min uppfart och flytta slipers... Tjipp

Att handla på egen handIdag hade jag för första gången på länge möjligheten att handla på tu man hand. Det blev förrutom en massa till festen även en del saker som inte stod på någon inköps lista. Halsband  och örhänge ( Tag 3 betala för 2) till mig och flickorna samt två mysiga slappestolar till uteplatsen.
*Mycket nöjd*
När du shoppar, vad shoppar du helst?

Vi lever i havet, sjön och på badetNär vädret är så här fint så lever vi vid havet, sjön eller vid badet. Själv gillar jag havet bäst, vad gillar du?


Min Snusmus


Vi var på Bröllop i lördags


Fortsatt bloggpaus


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!