Bloggpaus

Just nu är det för fint väder i kombination med att jag inte har någon laptop innebär att jag inte har tid / lust att blogg. Jag vill med andra ord inte sitta inne och blogga då solen skiner. Men om du skänker mig en laptop kan jag sitta ute och blogga. *ler* Jag fyller min kamera med bilder och återkommer när jag tröttnat på värmen alternativt solen gått i moln.
Ha det bäst så länge!
Kram till alla mina blogg läsare!

Liv och rörelse


Från sin bästa sida


Jag har en god vän, ja det så klart jag har många goda vänner, men en specifik, hon visar alltid sin bästa sida så fort kameran kommer fram *s*JAG VANN!!!


Jag vann!! En BodySuit frånNanoou hos K-line www.wiell.com

TACK så jättemycket K-line!!!
Kram

Vattuskräck??

Ibland undrar jag om mina barn är som barn ska vara. Mina ungar har i hela sitt liv älskat vatten. De älskar att bada och det har aldrig varit problem att få dem i duschen tills helt plötsligt nu... eviga diskussioner varenda kväll över huruvida de orkar att duscha/ vill/ måste eller ej..... SUCK. När de väl är inne efter 10 protester och 15 minuters gapande så vill de aldrig sluta duscha. Hur logiskt är det??

Så här långt har det dock aldrig gått.

Duktig fru vs Dålig fru

Liten otäck brodder kallar sin rara lilla söta A för dålig fru respektive duktig fru, allt beroende på huruvida hon i hans tycke sköter sig. Jag vill gärna påpeka att Lilla Rara Söta A , alltid sköter sig exemplariskt. Liten otäck bror kunde inte ha en bättre fru, det vet både han och alla vi andra. Men duktig fru kan hon i alla falll bli kallad om hon hämtar honom en öl, dålig fru är när hon kanske inte hämtar densamma. Min älskade J har anammat liten otcäk broders synsätt i den här frågan. Men jag tror att idag är jag en duktig fru eller vad sägs om att jag faktiskt strukit hans skjortor, bara för att vara snäll. Normalt sett är min jämställda make duktig och stryker själv.  Men som sagt jag är en duktig fru idag :-) ooops jag glömde en sak..... min man har 12 nystrukna skjortor i sitt skåp just nu,..... tror han får gå naken ett tag....

Tävling hos Wiells hörna

Hos www.wiell.com kan man vinna

Klicka på bilden så kommer du direkt till tävlingen.

Sovande Snumus

Söt liten Snusmus sover, Malla och Snöflingan är hos kompis och jag ska passa på att dammsuga. Skulle bara softa en liten stund.

Väderomslag?


Undras om vädret är på väg att slå om? Jag har huvudvärk. Panodil eller Ipren?
I mitt fall blir det panodil.

Måste hitta en strategi

Har upptäckt att det finns en energitjuv i mitt liv. En person påverkar mig i negativ riktning och H*n tar oerhört mycket energi av mig. Jag retar mig på bemötandet från den här personen. Må vara att h*n besitter oerhörda kunskaper inom sitt område men att för det nervärdera och bemöta sin omgivning på ett mer eller mindre kränkande sätt retar mig fördärvad. För tillfället går det inte en dag utan att jag faller dit och låter h*n* påverka mig, och det negativt. Funderar jätte mycket på hur jag ska komma förbi det här. Jag kan inte undvika den här personen då h*n följer med på köpet på jobbet. Jag måste med andra ord jobba med mig själv för att inte låta det komma in på mig.

Mera Fotboll


Den officiella fotbolls låten??? Inge vidare... gillar markolioo mera men efter ett tips av En trebarnsmamma så har jag hört ytterligare en inoffeciell EMlåt och den är nog den som är bäst. Den hittar du här: http://www.myspace.com/campsweden

Snart är det dagsDen kan nog fastna... det enda som krävs är att vårt landslag gör vad som förväntas av dem.
Jag ser framemot det här jätte mycket, jag gillar fotboll lagom mycket så där, har lite koll på allsvenskan, lite mindre om engelska, spanska och italienska ligan men när det vankas VM eller EM brukar jag bli supporter på fullt allvar, i år inget undantag.


Mer om Svenska landslaget hittar du här.

Vill inte att helgen ska vara slut

Så var vi då hemma igen. Tänker vara ruskigt kortfattad och säga så här. Vi har haft det kanon, alla fem på olika håll. Ingen av oss ville att helgen skulle ta slut.
Tjipp

Incheckad

Ville bara tala om för er alla så att ni kan vara riktigt avundsjuka. Nu har vi checkat in på Varbergs Kurhotell !
Ha en bra dag!

Nypotatis

Ligger och lyssnar på radio. De pratar om nypotatis. Gud vad jag blir sugen på midsommarmat. Matjessill och nypotatis, gräddfil och gräslök. Jordgubbar och kaffegrädde till efterrätt. Mmmmm mums. Godnatt.

Ny förvaltingschef

Vi har fått en ny förvaltningschef. Tror att det kan bli bra. Fst det är svårt att sia om efter en timmes möte. Men hon verkar stå på brukarens/kundens sida och det brukar vara gött.Skriver mer sen

Ett halvt projekt klart

I måndags blev jag färdig emd halva mitt projekt. Det projektet som jag tagit mig på att göra på jobb. Det känns kanon. Det som skulle vara klart till halvårsskiftet är klart, jag har en efterkontroll kvar att göra men sen ska den delen vara klar, så nu har jag ett lagrum kvar och det kan jag kombinera med det projektet jag ska göra till hösten. Känns jätte bra. Det är aldrig kul att inte kunna slutföra det man tagit poå sig. Men den här gången verkar det som jag gjort det!


Allas vår Henke

Så har han då ändrat sig igen. Nu ska han vara med i Landslaget igen, Allas vår Henke Larsson.  Om det kan man tycka mycket, jag säger inte så mycket utan konstraterar bara att det ska bli spännande med EM i år.  Vi får hoppas att Henke får jubla lika mkt igen.

Studiedag

Idag är det studiedag på Malla och Snöflingas skola. Vi tar det lugnt här hemma och gör ingetting, det mår vi bra av ibland. Jag är en riktig stugsittare och trivs bäst hemma, så jag mår inte direkt dåligt av att vara hemma. Flickorna tycker det är rätt skönt att få strutta runt i pyjamas en förmiddag.
Senare i eftermiddag ska jag åka på möte på jobb, vår nya förvaltningschef började i måndags och har kallat till möte idag. Spännande. Ska bli intressant och se vad som händer framöver, vem hon är, vilka visioner hon har för vår förvaltning osv.

Stolpe min?

Jag tror jag har blivit ägare till en stolpe. För visst är det så att man betalar för något så får man en ägarandel i det man betlar för. Följdaktligen äger jag numera en stolpe strax utanför Svalöv. Jag tror det i alla fall. Undrar hur länge det dröjer innan man får inbetalningskort och ägarbevis.;-(

Fasters söta Prinsessa


Sommar på våren


Omslag

Ja, inte våtvarmt omslag utan ett omslag i vädret, idag är det ruggigt tycker jag, det är inte mer ´än 10 grader vaermt och det ergnar småspik. Jag tände en brasa nu när jag kom hem. Det är däremot mysigt.
Ikväll tänkte jag sätta mig och leka lite med foton, ska även bli färdg och besätlla lite kopior. Foton kan vara så bra presenter, eller hur?
Hej så länge

Nerkrupen under svala lakan

Ligger i min säng och luktar på vårens dofter. Vill inte att helgen ska ta slut. Liksom stoppa klockan nu en liten stund. Natt natt.

Upp i det blå.....


Utflykt till Harlösa

i fredags var vi hos Syster J och hennes Söta Prinsessa M. Flickorna sprang i vattenspridare och latade sig i solen, Vi vuxna slappade och snackade i solen. Mysigt Mysigt.


Premiärbad

Ligger på stranden och torkar efter årets första bad. Helt underbart. Trodde det skulle vara kallare men ack nej. Mycket behagligt till och med. Så skönt det är att känna sanden mellan tårna och saltet på läpparna. Det här är njutning på hög nivå.


Solen skiner

Sitter på uteplatsen och njuter av en kall öl och goda nötter. I ugnen står en rabarberpaj. Ikväll väntar trevliga gäster. Kameran är full av massor av trevliga kort men de får vänta tills solen gått i moln. Längre rapport om helgen senare:-)

TisdagsTema Orange

En av mina favoritblommor
En av mina favoritblommor, jätteVallmo

Tisdagstema

Ledsamt


Fick idag ett så tråkigt mail. En bekant/vän/familj hörde av sig till oss via mail. Deras son har avlidit. Det gör ont i oss alla idag. 22 år är för tidigt oavsett varför man inte får finnas kvar hos oss. Alla våra tankar går till familjen D. Vi ska svara dem ikväll. Hur svarar man på ett sådant mail? 

Bättre men inte bra...

Jaha, nu är läget som sådant att jag är bra, men Snusmusen är inte helt hundra ännu vilket innebär ytterligare en dag hemma, det blev inget jobb alls den här veckan med andra ord. Suck. Trist att inte kunna leverera det man hade tänkt men barnen är prio nummer ett. Får ta nya tag nästa vecka, dock blir det bara två dagars jobb då läkarbesök och studiedag i skolan stoppar då.
Solen skiner och himlen är klar blå. Tvätten hänger på tork, har renbäddat efter de sista dagarnas sjukdom så är det gött att ligga i renbäddad säng.
Snumusen sover fömiddag, helt slut efter magknip i morse.
Själv tar jag en välbehövlig paus ifrån fejandet här hemma, krafterna är inte helt hundra ännu vilket gör att jag blir lite lätt darrig i mellanåt men det blir väl snart bättre även det.
Ha en skön dag i solen

Då var även min blogg flyttad

Nu har även min blogg flyttats.... Har inte sett något konstigt än mer än nytt typsnitt... Tror jag...

En livsinvestering

Har under mina snart TVÅ (2) år hemma  investerat  i mig själv på olika sätt. Det största är att jag slutat röka, ja jag vågar nästan säga det nu. Jag har varit jätteduktig det vet jag men det är fortfarande tufft i vissa situationer. Men jag ska klara det. Jag ska bara!! Jag har även investerat i mig själv på andra vis, en sak är att jag skaffat mig en stegräknare, jag har ett stegmål varje dag som jag ska komma upp i och lyckas jag inte den ena dagen försöker jag ta igen det nästa. Just nu under maginfluensan har jag hamnat rejält på efterkälken men det är okej, HAr du svårt att komma igång kan jag rekomendera en stegräknare det är motvierande att se hur många steg man tar på en dag.... eller inte tar.
image345

Det finns stegräknare  i tusen olika utformningar jag har en sådan här som jag beställt på http://www.livsvinst.se/
Den är kanon, den sparar automatiskt de 7 senaste dagarnas steg vilket gör att jag kan lätt se om jag måste traska på lite extra .-)

Jag tror det vänder

Det känns som om krafterna sakta men säkert kommer tillbaka. Peppar peppar ta i trä kanske är bäst att säga... Men idag har jag fått behålla allt jag stoppat i mig och det är nästan ett hallelujamoment över det... Snumusen verkar oxå må bättre fast har har fortfarande magknip med jämna mellanrum. men även där har inkomsterna varit större än utgifterna om vi säger som så.
De stora är hemkomna från skolan och har hunnit med såväl läsläxa som att sätta en deg på jäsning  till goda bullar till fika i eftermiddag.image304
Jag försöker ta det lite lugnt och inte jaga på för mkt för jag känner ju att även om kraften är på väg tillbaka så är den inte som den brukar vara. Men lite tvättsortering blir det nog nu.
Tjipp

Ensamma hemma

Nu är ja och Husmusen ensamma, de andra har åkt till skola och jobb. Både jag och Snusmusen är rätt trötta efter att ha var sin mage som är i olag. Blåbärssoppa, nyponsoppa och rostebröd lever vi av idag.

image344

Ur funktion

Just nu är jag ur funktion.

Håller på  med nära studier av en livsviktig pryl här i hemmet..................
SUCK.
image343
Trött?? Ja det är bara förnamnet

Alla sätt är bra utom de dåliga

image342

Fasters söta prinsessa

Ett lite kort från i november i fjol.
image341

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!