Sång från en mamma till en annan?


Fortsätter vara EGO


Denna veckan kommer att bli ego


I går var jag och blev fotograferad på Ths Studio i malmö. Jag blev faktiskt jätte nöjd med flera av korten och därför kommer den närmaste tiden att frgyllas av en egoperiod på bloggen.

Modell för en dag

Idag har jag varit och blivit plåtad. HÄr kommer en av många bra bilder... kommer fler när jag sovit och lite sånt

Raggsockar filt och en bra bok.

Nu har jag landat i sängen. Kall frusen och trött. I natt ska älskade maken ta nattpasset med hostande febriga barn och jag ska sova. Mmmm. I morgon vabbar J och jag jobbar. Godnatt .

Tävling hos MiNiMi

Var med och tävla om ett valfritt armband från MiNiMi Design
Pirate eller Princess
Barnarmband för den lilla prinsessan eller piraten.
Armbanden är i läder med karbinhakeknäppning.Du hittar mer om Minimidesign hos Livet enligt MiNiMi


Stegräknaretävling

"Jag tävlar om en stegräknare från stegraknare.se hos trebarnsmamman.se, tävla du med!"

Nummer två


Så var då nummer två nere för räkning. Snöflingan ligger numera oxå däckad med feber och halsont.

Snumusen har somnat om i min säng....Vad skönt för honom.

När man ändå är vaken...

så finns det massor man man kan göra... tex kan man lägga ut barnens kläder på tradera

http://www.tradera.com/auktioner/Asplundskan

Ut ur mörkret...

Vi har bokat resa. Två veckor, Rhodos..... mmmmm längtar redan....

Sömnbrist

Snusmusen är sjuk. I lördags insjuknade han i, vad vi har bestämmt oss, för Influensa. Det är synd om honom det lilla grynet. Han ligger ganska pall, bortsett från att han sover dåligt. Han hostar och fräser och vaknar titt som tätt. Det får till följd att mamman och pappan börjar bli slitna. Pappan jobbar, följdaktligen får han sova eftersom han ska iväg på dagen. Mamman har vabbat tisdag och ska vabba idag (pappan vabbade måndagen) följdaktligen så är mamman trött efter att ha tagit nattpasset. Känner mig själv ganska risig, frågan är vad som är sömnbrist och vad som är annat... det får tiden utvisa.
Jag hoppas att Snusmusens feber släpper idag, annars får vi nog ta en tur till vårdcentralen, men jag tycker (peppar Peppar....) att det verkar lite bättre idag. Vi är redan nu inne på film nummer två. Dvs vi gick upp en bra stund innan 05:00...
 Sömn är just nu i min värld det bästa som finns.


På wikipedia kan man läsa följande:

Sömnbrist
avser att en individ får för lite sömn, alternativt att den erhållna sömnen är fragmenterad eller av annan anledning har dålig kvalitet. Sömnbrist kan vara både akut och kronisk, och kan vara frivillig (orsakad av en livsföring där man inte tillåter sig den mängd sömn man behöver) eller orsakad av en oförmåga att erhålla tillräckligt mycket sömn av god kvalitet, som till exempel är fallet vid insomni, sömnapnésyndrom eller kroniska värktillstånd som stör sömnen. Till skillnad från sömnlöshet räknar man i begreppet sömnbrist också in sådan sömnbrist som beror på att individen frivilligt reducerar sin sömntid.

Sömnbrist kan användas som tortyrmetod, och har också använts för att framkalla uppenbarelser inom vissa religiösa riktningar. Experimentellt framställd sömnbrist är vidare ett viktigt forskningsintrument inom sömnforskningen för att studera sömnens funktioner. Långvarig svår sömnbrist kan hos känsliga individer framkalla psykotiska reaktioner eller epileptiska anfall. Akuta effekter av sömnbrist är bland annat sömnighet och försämrad koncentrations- och inlärningsförmåga


Sköna lördag

I går var det en sån där dag där vi enkom slappade och latade oss. Rara svärmor var här hela eftermiddagen och vi satt mest och snackade och mös. Seneftermiddagen gick åt till att leta i kataloger, kontrollera på Ving, Fritidsresor, Apollo och sen tillbaka till katalogerna igen. Grekland, eller Turkiet, Spanien eller Kroatien, Italien eller Cypern.  Familjen ska åka iväg i två veckor men kan inte riktigt bestämma sig. Men idag ska vi försöka komma till ett beslut. Tror det lutar åt Grekland så förmodligen slutar det med Spanien.

Morgonen började med mysstund med alla ungarna i vår säng.
Från Tv:n hörs... Den här teckningen har Elin i Gislaved gjort.
Lilla Fröken Snöflinga säger, men där bor inte jag för jag bor faktiskt i Sverige
Mamma kunde faktikst inte låta bli att le.

Idag ska det inte heller göras för mycket, vi njuter nog alla av att slappa lite efter intensvia jobbeveckor. Vi har dessutom en febrig och hostig gosse att ta hand om. Lite handling måste dock göras och mamman vill ute på i alla fall en lite prommenix.

Hipphurra för min älskade man idagÄlskar dig ofantligt.

Hipphurra för min älskade man idagÄlskar dig ofantligt.

I ett galet tempo

Jaha så var det kväll igen då då.... Dagen har bara rusat iväg. Har i två dagar lyssnat på en föredragshållare som heter Jonas Reinholdsson, två jätte intressanta dagar. Vi har pratat Socialtjänstlagen utifrån biståndshandläggarens perspektiv samt verkställarens perspektiv, vi har pratat om Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, vi har pratat arbetsmiljö i förhållande till dessa lagrum, vi har pratat om Lex Sara. Många tankeställare och många funderingar har det väckt. Jag tror jag har en del att jobba med, mitt största problem just nu är att jag vill helst börja med allt på en gåendes gång och det fungerar ju så där....Dessutom har vi hunnit att nätverka en hel del mellan kollegor vilket är nyttigt när vi precis har startat upp efter julledigheten och i en ny organisation. Därefter skulle jag bara inom kontoret en stund men hamnade i en givande diskussion med en av korridorskamraterna.  Det är alltid lika givande att prata med denna Lady.
Med andan i halsen kastade jag mig i bilen för att hämta barnen men insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna i tid. ringde till kära Mamma Dag som dagen till ära hade sin verksamhet på dagis/fritids.
Jag är sen vad gör jag, kan du stanna???
Nej egentligen inte jag måste hämta stora dottern i Perstorp 1730
Men det kan jag ju göra när jag ändå körf örbi, vi dealar :-) Jag hämtar fin dotter  och du passar min busbarn en stund till!

Kanon.

Hem pratade kort stund med mannen och sen skulle han i väg på lilla mötet med Föräldrarföreningen.

Matning av barn
Tjata på stora barn om att plocka ner kläder till morgondagen
Startar tvättmaskinen
Läxläsning med barn
Diskmaskin på
Tömma första tvätten, ladda nästa
Sanering av barn
Nattning av barn
Packa barnens väskor
Och nu 20:24 piiiippppp har mamman landat i soffan med laptopen i knäät.

Vissa dagar är så in i vassens intensiva och man hinner knappt andas men vet ni just nu spelar det inte så stor roll, jag trivs jag mår  bra och jag hanterar det mesta känns det som. Fast idag blev träningen lidande, jag har inte hunnit med någon prommenad men det får vi råda bot på i morgon. En längre prommenix på lunchen kanske. Får se till att få med mig prommenadskorna till jobbet. Stegräknaren är ju alltid med´.


Ska jag berätta en hemlis.... i går kom jag inte ut.... Jag somnade i soffan en liten stund och sen var det vips för sent.... men med min filosofi så gör det inget för då var det nog sömn jag behövde just då.

nu ska jag bege mig ut på en surfrunda på nätet och sen en snabb dusch innan min favorit serie börjar på femman Criminal Minds. I princip det enda jag följer nuförtiden.


Tjipp

Trettio minuter

Tänk vad 30 små ynka minuter kan göra mycket. Idag kom vi hem en halvtimme tidigare än i går och vad det gör mycket för hur hela kvällen ska bli. Idag är det lugnt och väldigt sansat i Asplundska huset och vad jag njuter. Älskade J är och tränar och barnen softar tillsamman (under samma filt *halleluja*) framför tv:n. Snart ska vi samla ihop oss och gå och läsa för varandra. Jag för Snusmus, Snöflinga för mig och Malla en stund för sig själv och en stund med mig. När älskade J kommer hem ska jag ta på mig och gå i alla fall en liten runda.  Tänk om alla kvällar kunde vara så här....

Dålig stegräknardag

Trots en kortare prommenix i går kväll blev det en grymt dålig stegräknardag i går... endast 6265 steg.... Kan säga att jag satt ganska stilla på jobbet i går... Såååå idag blir det till att försöka gå mer under dagen, ska på utbildning och jag har bestämmt mig för att gå från kontoret och dit!

Over and out... nu är det skorna på

och jag trotsar det ruggiga vädret och tar en prommenix. Min stegräknare säger att jag måste jobba lite bättre idag!

På gränsen...

Min goda fader är ibland (läs ofta) väldigt kul....
Den här fick jag via mailen idag..
.

Fasters STORA Prinsessa


Tänk, snart fyller fasters prinsessa 3 år och snart storasyster oxå. Stora damen blir hon då, fast hon är ganska stor redan nu den lilla damen. Hon är bland det smartaste och mest verbala jag någonsin träffat på. Vi träffas för sällan men ibland så slår det mig hur go jag tycker denna brutta är. Hon är ett enda stort charmpaket med svar på det mesta, och det hon inte har svar på det i frågasätter hon på ett klokt  2 ½ års vis. De säger att hon är lik någon... vem kan det vara ? Det borde vara en mycket sympatisk person.


Du tittar blängt på mig

Barnen är trötta efter heldag på skola och fritids.
Någon vart lite arg på sin mamma

"Du tittar blängt på mig"
Den omskrivningen av blänga gillar jag :-)

Kvällsprommenad och tömmning av huvudkontoret

Nu ska jag bege mig ut på en kvällsprommenad och tömma hjärnan.
Ha en skön kväll.

Icahandlaren

I vår ICA-butik jobbar en kille som lätt skulle platsa i Stigs Ica-reklam. Han är så klämkäck att man nästan tycker det är för mycket.
 

Han rä en Ulf-typ fast med mutschach(hur nu det stavas)

Min stora kille...

Vet inte vad som hände men helt plötsligt hade min Lilla? Kille sin första killkompis hemma på besök...Men jösses vad hände.
Är han stor nu?

Näää det kan inte vara så.... så länge han bor i mitt hus kommer han nog att förbli liten.. eller?

Stegräknartävling

Tänkte vara med och tävla om en ny stegräknare   hos Claudia Galli (Ni minns hon i skillda världar och ICA reklamen)

Passar väl bra nu när jag tar tag i mig själv igen.
Från och med i morgon ska jag försöka komma igång med stegräknandet igen, minst 8000 om dagen första veckan alternativt 5000 + 30 mins träning av annat slag

Fixar och trixar lite här och där

Har påbörjat stora sorteringen här hemma, vi har för mkt prylar och nu har jag bestämmt mig för att allt som vi inte ska ha kvar, allt som int passar, allt som vi inte använder ska säljas på Tradera. Visst man kunde sälja på Blocket oxå men jag vill ha lite spänning oxå, så nu har jag bestämmt mig för att de närmaste helgerna ska gå åt till att sortera, analysera, fotografera och lägga ut. Idag har jag till exempel lagt upp en windstopper och fått den såld direkt, sånt är trevligt.

Vågar knappt säga det...

Men jag tror Malla är frisk igen. Efter en slö start idag så tog vi oss till slut ut för att städa lite i trädgården. Skönt att få det gjort, Malla orkade vara med och nu verkar hon pigg på riktigt igen. puhhh....

Malla i tisdags när hon och Älskade J var och pimpelfiskade på Vombsjön

Zzzzzzz


Jag säger inte att Let's Dance är tråkigt men jag somnade faktiskt ifrån det i går... Såg Blondinbella och sen somande jag... Vet inte om  det är en förlust eller ej.

Har varit och inhandlat städprylar idag på morgonen, städskåpet var liksom tömt. Ska se om jag orkar ta mig i kragen och städa över här. Jag mår bra när här är rent och fint.
Vad ska du hitta på en lördag som idag?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kräkstatus

Peppar peppar ta i trääää.... det verkar ha lugnat sig.... inget sen klockan tolv. Nu sätter vi oss i soffan och ser på lets dance....


Vinterkräksjuka

Symptom

Symptom vid vinterkräksjuka är illamående, kräkningar, diarré, buksmärtor, huvudvärk, yrsel och feber.

Säsong

Sjukdomen förekommer oftast i november till april med en topp i januari till mars.

Inkubationstid

Inkubationstiden, det vill säga tiden från smittotillfället tills att sjukdomssymptomen märks, är tolv till 48 timmar.

Åtgärder

Sjukdomen är självläkande inom några dygn.

Malla har 7 av 7 symptom,  Ingen annan har några känningar.... jag går dock med ett konstant illamående.... psykiskt eller fysiskt??

Snusmusen och Snöflingan har varit ute och lekt en stund. Det behövde både de, jag och Malla. jag börjar bli trött nu efter att ha varit vaken sen 03...


Chattat med Försäkringskassan.

Det är mycket med försäkringskassan i media nuförtiden. jag förstår frustrationen från en del men absolut inte från andra. De som får vänta på sina pengar onödigt länge kan jag förstå, jag vill ha information om att jag får vänta och hur länge jag får vänta, men det har inte försäkringskassan varit så duktiga på. Älskade J hade en dust med dem för ett par månader sen gällande Föräldrarpenning. Men efter att ha krävt att få prata med lite chefer och så vidare så löste sig vårt problem med dem. Idag har jag anmält tillfällig föräldrarpenning och det brukar fungera smidigt. men nu hade jag en fundering över hur man ska intyga sitt barns frånvaro, Malla skulle ju varit halva dagen i skolan och andra halvan på fritids ska man då ha två intyg, då man på försäkringskassans hemsida inte alltid hittar vad man vill så kom jag på att man kan chatta med försäkringskassan. Sagt och gjort detta gjorde jag


Datum:09.01.2009 10:36:48
Operatörsnamn:Katarina.

Operatör: Katarina.
NormalMeddelande
System (10:36)4730401
System (10:36)Ref:
System (10:36)Ref2:
Katarina. (10:36):Hej, jag heter Katarina.. Vad har du för fråga till mig?
Användare (10:37):Hej Katarina, Min dotter har fått kräksjuka, halva dagen skulle hon varit i skolan, andra halvan på fritids, ska jag skicka in två intyg på frånvaro?
Katarina. (10:38):Nej, det räcker med ett...
Användare (10:38):Vad bra! Tack för hjälpen!
Användare (10:38):Ha en bra dag och trevlig helg.
Katarina. (10:38):Hoppas att du fick svar på din fråga. Har du fler frågor är du välkommen tillbaka.
Katarina. (10:38):Tack detsammaMen väldigt vad trevligt och käckt det blev då, det här är ju ett utmärkt sätt för FK att slippa en massa skäll, då slipper de bli hotade och kränkta för jag är alldeles övertygad om att det är ganska vanligt förekommande i deras yrkesroll.
Oavsett vad man tycker om FK och deras system så är det ju inte den enskilde handläggarens fel att reglerna är som de är. Ohhh jag känner att jag kan tycke hur mkt som helst i den här frågan men ajg går och hänger en tvätt så kan jag fundera vidare sen.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Grått och trist

Sjukläge: Malla kvar i sängen, har ätit en mustugga skorpa och en liten slurp blåbärsoppa, kom i retur som ett brev på posten. Är väldigt blek. Stackare.

Väderläge: Disigt, grått, blött, trist

Tv-rumsläge: Två INTE sjuka barn som ser Kung Fu Panda

Mamma-läge: Bloggar, surfar, tvättar, plockar och plockar.


Jag hoppas snart Malla är så här pigg igen.


Läs även andra bloggares åsikter om

Besöksförbud


När vinterkräksjukan bryter ut på våra sjukhus eller äldreboende så införs besöksförbud, följdaktligen har vi besöksförbud nu i det Asplundska huset. I alla full fall med största sannolikhet. Malla har hängt över en spann mer eller mindre hela natten, först en kaskadkräkning och därefter 1 timmas konstant kräkande/ulkande. Lilla tappra Malla. Själv mår jag tjuvtjockt just nu men frågan är hur mkt som är sömnbrist och hur mkt som är psykoligskt eller om det är någoting på gång. Nåväl , Snöflingan får oxå stanna hemma från skolan, vill inte ens tänka tanken på att skicka dem med eventuella kräkningar till skolan. Då blir vi aldrig av med det.


nu ska jag ge mig på att skura toaletten om i fall att jag måste köra ner huvudet i den...


Läs även andra bloggares åsikter om

Vardagen knackar på dörren.

Jag och älskade J böjade båda jobba i onsdags, barnen var hos mormor och morfar, i går hämtades flickorna upp och idag började de skolan. i morgon ska dock hela Familjen igång på riktigt.
Hur nu det ska gå till?!?
Operation nattning har börjat och det verkar bli lungt nu till 20 och det kan väl vara okej, i går var hon närmre tio innan flickorna kom till ro.
Nu är det full nittio som gäller för oss alla på riktigt, Känns lite läskigt men ändå så tycker jag att det känns bra, jag har ett oerhört spännande arbete att gå till och då känns det stimulerande. Vet dock inte riktigt hur jag kommer att göra med att blogga om jobbet i fortsättningen, är lite kluven till detta. Däremot kommer jag att försöka fortsätta att dela med mig om allt möjligt annat här på bloggen.

Bland annat kan jag ju upplysa om jag numera kan titulera mig som rökfri, i över ett år. Det är coolt.

Vad kan jag mer svamla om?? Näää jag avslutar nog nu och kryper ner i soffan istället...

Jag blev ruskigt sugen på mjukglass, längtar till sommaren...

Välkommen lilla Charlie

Idag har jag blivit nästan gammelfaster, hur man nu kan bli det, men eftersom min otäcka brors rara lilla fru, dvs Rara Lilla Söta A, har en väldigt go bästa kompis som nu fått barn så har jag utsett mig till gammelfaster.  Rara Lilla Söta A och Otäck Bror har varit tillsammans sen urminnes tider så har man liksom haft Fröken Hundtjej med på köpet, och nu har hon fått en liten Charlie tillsammans med sin söta Engelsman.  Stort Grattis till dem!!!

Så vackert

Det var underbart vackert när jag körde hem nu vid 1630. Solen var på väg ner på en annars klarblå himmel, snön ligger vakcer och fin över allt och det gnistrar kallt.
Tre problem bara:
1:Kameran ligger kvar hemma
2: Det blir snart plusgrader igen enligt SMHI
3. Jag är inte ledig och kan njuta av det vackra!
Men jag njuter på hemvägen och laddar mina batterier mentalt istället med tanken på att barnen har varit ute i pulkabacken med morfar.

Med goda vänner...

Med goda vänner går tiden fort....  så idag kommer nog tiden att rusa iväg.
 Ska spendera dagen med 2 av tre härliga tjejer i mitt järngäng och vi har alltid super mysigt tillsammans. Tycker det är  trevligt med vänskap som bara växer sig starkare för vart år som går istället för att växa i sär som man gör med andra. Men så är livet, på nästa sida i livets bok vet man inte vad som ska hända och det är väl det som är tjusningen.
Lite lätt filosofiska tankar så här en tisdags morgon.

Hjälp i tvättstugan

Ibland får man mer hjäp än man anat.... Snusmusen gör det igen....

Våra barn är vana vid att hjälpa till, ibland känner sig Malla som en slav säger hon men jag tror på att de lär sig genom att hjälpa till. Tror inte att det skadar dem utan jag tror de har en god nytta av det när de blir vuxna, det har jag haft.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kallt som F*N

I morse var det INTE varmt -15 grader stod termometern på. Isch och pish men ack så vackert

Tekniska prylar

Häromdagen var jag inne på och bubblade om vilka mina favort prylar var. Nu funderar jag över vilken av mina maskiner (som går på el) här hemma som är bäst.

  • Tvättmaskinen
  • Diskmaskinen
  • Torktumlaren
  • Strykjärns/ångmaskinen
  • Blendern

Dessa är svåra att välja emellan, dock tror jag att tvättmasiken som vinner, allt det andra kan man göra för hand men tvätt förhand lockar mig inte...
Sen finns det ju prylar som vi har som används mer sällan, brödrosten, elvispen, våffeljärnet, mangeln.
Vilken pryl är din favorit???


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ny dag ny energi

Igår hade föräldrarna Asplund energi nog att städa ur gardrober, klädskåp och tvättstugan. Kylskåpet fick sig en rejäl genomgång och nu ekar det nästan tomt i kylen. Men det gör inte något för nu är det en ny dag och vi har massor med ny energi. Idag börjar jag om, och ska försöka mig på att ta mina sista 20 kilo. Jag har tagit 24 så här långt och ett av mina mål för i år är att komma ner de sista. Så att kylen är tom gör ingeting. Massor med vatten ska jag dock hälla i mig. På vägen i dag ska jag även stryka Mount Forestad Strykberg...


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En typisk vardag?

Läste Blondinbellas blogg nu på morgonen. Hennes vardag är inte detsamma som min vardag det ska gudarna veta....Jag fascineras av dnna tös, kan inte bestämma mig om jag tycker notoriskt illa om henne, eller om jag ska tycka om henne eller om jag ska tycka mes synd om henne, jag tror jag väljer det sista. Tösen vill bli vuxen så fort. Istället för att njuta av sin ungdom strävar hon efter att bli stor (i många bemärkelser) alldeles för fort.
En blogg om en vardag som många gånger stämmer bättre överens med min vardag är Trebarnsmamman. Där känner jag igen mig många gånger och ler och funderar över livet i de riktningar som Karolina slungar mig.
Minimis syn på livet är en oxå en sådant liv som jag kan känna igen mig i, med en stor portion humor och ett och annat allvars ord.
Dock den blogg och den vardag jag känner igen mig mest i är Hildas, Hilda Heaven. Ibland känns det som om Hilda är jag liksom, fast jag kan inte skriva så bra som Hilda så jag låter liksom henne göra jobbet känns det som. Hilda ser på livet på ungefär samma sätt som jag, fast jag kan nog upplevas som lite mer bestämmd än Hilda, beroende på om man jämför nya och gamla Hilda dock.

Nåväl min och Blondinbellas vardag är ganska olika men jag ska säga att jag hellre är en Hilda än en Blondinbella.

Nu ska jag se om dagen idag blir en vanlig vardag eller en alldeles speciell trettonafton och inte alls en vardag trots att Älsakde J jobbar.
 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Apropå böcker

Med tanke på mitt tidigare inlägg om Bookcrossing så kom jag tänka på en annan sak, såg någonstans på nätet om att man kunde ha en Bokbytarhylla på jobb. Inte alls en dum idé men frågan är om folk verkligen byter böcker eller det fungerar bara under en kort period sen blir böckerna bara ståendes och samlar damm?? Får nog fundera över detta och undersöka huruvida det är fler på jobb som är boknördar som jag.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vem gömmer MINA prylar

I vårt hus har vi organiserad oreda. Eller brukar ha. Men just nu är det nog mest organiserad röra. Mitt stativ till kameran har varit försvunnet..... Nu har min stegräknare försvunnit, jag vet att jag såg den häromdagen så helt borta kan den ju inte vara..... arghhhhhhhhhhhhh Men jag hittar den inte.... är det jag eller Älskade J som städat bort den och lagt den på ett bra och ha ställe eller är det någon av trollbarnen som haft den till något fullständigt oumbärligt syfte. Den kanske har varit en hemlig agentpryl, vad vet jag....Jag behöver min stegräknare... jag får ge mig ut på skattjakt


.

. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Den här idén gillade jag ~ BookCrossing

Jag hittade den idén när jag surfade in på  http://www.365saker.se/ som är en blogg jag har börjat följa, så här långt , dag 4 så har det bara varit trevliga saker att hitta på. Nå i alla fulla fall så hade 365 Saker ett tips om BookCrossing.

Jag är en sådan som älskar böcker, jag köper nya böcker så fort jag får möjlighet, de senaste åren har jag främst köpt pocket böcker och cd-böcker men jag har en ganska stor bokhög här hemma. JAG slänger aldrig böcker. Vi hade dock en incident härom året när jag satt undan 5 stora pappkassar till min vännina Paia som hon skulle få, just för att jag skulle rensa ut lite här hemma, dock inte slänga för det kan man ju inte göra med böcker, det är liksom hädelese. Men i ett svagt ögonblick hade jag sagt att man borde kanske slänga de böckerna Paia inte ville ha. När jag kom hem efter en färd till affären så konstraterade jag att alla bokkassarna var borta.
 -Åh har Paia redan varit här? 
-Näää jag kastade dem i containern  (vi höll på att renovera och hade en 10 kubikmeter stor container hemma)
-VA???
-Ja jag trodde att Paia tagit vad hon skulle och att resten skulle slängas, det sa du ju.

Det var här jag insåg att jag och älskade J hade ett mindre kommunikationsproblem, jag hade ju bara sagt att man BORDE kanske slänga dem, inte att man skulle göra det. Jaja gjort e gjort och jag kastade mig ut i containern och tänkte rädda det som räddas kunde, Containern var alldeles ny tömd så jag räknade ut at det var bara att hoppa ner och plocka upp det som gick att rädda. Det jag inte räknade med var vädretsmakter, för i botten på containern så var det en mindre sjö och ungefär i samma andetag som jag hävde mig över kanten så öppnade himlen sig..... Paia fick aldrig några böcker och det var ett faktum att jag kastat mina egna.

Nåväl en bra ide för böcker man har läst och kanske tröttnat på är BookCrossing

BookCrossing innebär att släppa böcker fria och sedan följa deras resa i världen. Det är möjligt tack vare att varje bok får ett eget BCID-nummer (BookCrossing IDentity) när den registreras på www.bookcrossing.com


BookCrossing-historia

Idén till BookCrossing kom från Ron Hornbaker och hans fru Kaori. De ville skapa en hemsida som skulle ge något till andra människor och som inte fanns sedan tidigare. Efter att ha sökt på internet, upptäckte Ron att något liknande BookCrossing aldrig hade gjorts tidigare i någon större skala.
Efter några veckors hårt arbete lanserades hemsidan 17 april 2001. Under det första året växte medlemsantalet väldigt långsamt, men efter att ha uppmärksammats med en tidningsartikel i mars 2002 blev sidan bekant för den större allmänheten. BookCrossing blev en succé och medlemsantalet växer i rasande fart än idag.

Det hela är väldigt enkelt. Du har en massa böcker hemma som du har läst. Det finns andra människor som inte har läst de böckerna.
Så det du gör är att du går in på http://www.bookcrossing.se/ och så registrerar du en bok i taget. Varje bok får ett nummer.
I böckerna skriver du även  WWW.BOOKCROSSING.SE. Du gömmer dessa böcker någonstans .

När du kommer hem så går du in på hemsidan och skriver var du har gömt böckerna. På så sätt kan andra människor hitta och ta del av dem. När de läst klart böckerna märker de dem med sin signatur för att släppa dem lösa igen.

Lätt och enkelt eller hur. Dessutom måste det räkans som miljövänligt och det är ju rätt i de här tiderna

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 åringen


Bloggdiarre

Men jösses vad jag spottar ur mig inlägg då.... allt urom årsrkönikan som ajg inte orkar ta tag i....

Paradis eller AlladinVilket föredrar du? Paradis eller Alladin?
Jag är uppvuxen med Alladin men jag har lämnat traditionen för den godare Paradis-asken. Min favorit är höstlövet.
Idag tog vi det sista i vår ask, Nu är nog julen över.

När är det lagom med dator till barnen?

Ungarnas kompis hade fått en egen dator i julklapp. Det har inte våra men vi började fundera över när är det lämpligt att ungarna får egen dator?

Våra är 7 och 8½ och vi har nog inte direkt pratat om när de ska få men jag blir nyfiken på när ni andra har gett/ tänker låta er barn få datorer på sina egna rum. Hos oss är det som så att vill de surfa får de göra det på den bärbara datorn i köket och på den stationära där uppe får de spela sina spel.

Vidare funderar då jag på telefoner? När ska ungar få ha mobiltelefon. våra har varsin "gammal" mobiltelefon som de spelar lite mobilspel på och inget annat, jo de skickar ett och annat sms till morfadern sen dör batteriet. Det är med andra ord inga telefoner som de "använder" på riktigt? Vad är "normalt" för ungar idag? Ska de ha telefonen med från BB eller man kan vänta tills de är 10?

Snusmusen spelar Wii, han härmar flickorna och mig, kommer det att innebära att han tidigare kommer vilja ha ovan nämnda prylar?
Flickorna har inte börjat tjata om prylarna än men det känns som om det kan vara på G under det närmsta året?


Materialist ~ Javisst

Jag ska få ny telefon på jobb, detta tycker jag är trevligt, inte funktionen att kunna ringa och så utan mer ATT jag ska få en NY pryl att undersöka. Få klämma på, leta funktioner och bara få känna på. Jag gillar sånt. Jag är en materialist ända ut i fingerspetsarna. Jag tycker det är skitkul med nya tekniska prylar. Fast jag måste nödvändigtvis inte ha dem först. Bara jag får dem förr eller senare.
Älskade J är inte alls lika begistrad. Även om han just nu har övertagit vårt Wii.

Vilka är då mina top 3 inköp av (o?)nödiga tekniska prylar

1.Min kamera! En Canon Eos 350d, Vill dock byta upp migså fort kassan tillåter Min absoluta favorit, skulle offra 5 tv-apparater bara jag fick behålla den.


2.Vår bärbara dator! Det här är ett favorit köp , så fort jag har råd ska det köpas en till. Den staionära ska bort så fort det kan tänkas.


3.. Nintendo Wii. Rackarns roligt. Jag är ett STORT Mario Cart fan, GH är jag inge bra på dock.


Gillar du prylar? Vilka i såfall?

En bandmedlem


Älskade J:s julklapp till fasters prinsessa. Ser ni med vilket engagemang tösen tar sig an instrumentet.


Utmärkelse

Jag fick den här av Trebarnsmamman!


TACK!!
Kram

High School Musical

Här hemma har High School Musical gått varm under de senaste året.... Nu har det blivit ersatt av MAMMA MIA.
Ungarna bara älskar den, alla tre, just nu "leker" de medan de ser på filmen.

"Jag är Sophie"
"Du är Donna"
"Snusmusen får vara Sam "

Underbart, inte blir det sämre av att höra på deras "hittepå"engelska .
De sjunger och de skrålar stundom vackert och stundom så falskt att det skär i mina öron.

Hoppsansa

Jag orkade inte göra en egen så jag hittade en färdiggjord design.
så praktiskt...


Pooooffff

Jag lever och jag har det bra hinner dock  inte med bloggen just nu. Ska snart se till att skriva och lägga upp fler bilder till fjolårets årskrönika,  men jag är lite Alfons just nu och ska bara...

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!