Månadsbild februariKvällsläsningen

 Jag läser med barnen på olika vis. Med Malla handlar det om Mio min Mio. Snöflingan väljer Barnen i Bullerbyn. När jag får lov att läsa för Snusmusen så väljer vi oftza något av Jan Lööf. När jag och älskade J lägger oss lyssnar vi tillsammanx på en ljudbok, just nu Snabba Cash. Men fram till läggdags tänker jag läsa Allt om mat och bli sugen...


Kolla varifrån!


Trötta mornar...trötta...

 

Trötta mornar...trötta kvällar... Vi lyssnar i alla fall på p4. Tryggt och hög igenkänningsfaktor. Trött idag. Gillar inte vissa energitjuvar. Än mindre mig själv när jag kommer på mig själv med att backa för att jag inte orkar...
.

Kolla varifrån!

Söndagkväll

Så var då den här veckan slut, en intensiv och utmanande vecka på många sätt. Det här var veckan som jag sa upp mig på, veckan där jag tackad ja till ett nytt jobb. Så spännande.
Det var veckan där jag var sen hem från jobb 4 av fem kvällar, det var veckan där jag var på årsmöte i orienteringen och det var veckan där trollen var på teater med de söta morföräldrarna. Det var veckan där min mormor flyttade in på ett äldreboende och det var veckan då jag fick (läs köpte) mig en ny mobil.
Det var veckan som vi avslutade med mys och högläsning.Kolla varifrån!
Jag läserMargareta Sturessons "Om det så skulle kosta mig livet" En tankeväckande skilldring av hur det är att leva och ta sig i från en sekt. Boken har berört mig även om jag inte ens i min vildaste fantasi kan föreställa mig varför man kan fastna i den världen.

Boken kanske berör mig för att jag vet vem Margareta är, hon arbetar i samma bransch som jag, den berör mig kanske för att vi bor väldigt nära Kristet Center Syd som är sekten och jag kör förbi den varje dag. jag vet inte, men berörd blir jag.
Att man så hängivet och lojalt kan viga sitt liv åt någon som bryter ner en både fysiskt och psykiskt. Jag har nästan läst boken från pärm till pärm. Gripande. Jag har svårt att förstå hur man kan tillåta sig att bli så hjärntvättad, hur man tillåter sig att stanna.

Jag rekomenderar den varmt i alla fall. Mycket känslor och mycket tankar väcker den känner jag.

Förlaget beskriver boken så här :
Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör. 14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök.  Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften -- och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende


Sista lediga dagen på det här lovet...

Så var då sista dagen på jullovet kommen. Dagen har spenderats  med att måla med fingerfärg, starta upp ett nytt akvarium, fika med goa vänner, leka med lera, spela tv-spel och sen har jag och mannen pysslat om hans blogg lite (Team Forestad)
Nu väntar en middag bestående av Hälleflundra, dill och citronsås samt pressad potatis. Mumma.....

I morgon börjar så jobb och skola igen. Skönt på sitt sätt och på sitt sätt jätteångestfyllt. Nåja det är snart lov igen, i alla fall för barnen!Kall som isVilken underbart vacker dag!

Ännu en kall morgon

Termometern visa på -20 grader. Vi håller oss inne och myser. Ska försöka få lagt ut lite annonser på tradera så vi blir av med lite urvuxna kläder.


Jag följer en blogg som är nominerad till Stora Bloggpriset

Jag följer en del bloggar, vissa för att jag känner skrivarna IRL och för att det är roligt att följa med vad som händer i deras liv. Jag följer även en hel del fotobloggar, för att få inspiriation och för att lära mig mera.
Men framför allt läser jag bloggar som fängslar mig av olika anledningar, en är Abbes pappa. Han skriver bloggen Heja Abbe, som är en underbart varm blogg, som beskriver en vardag med en väldigt fin kille med ett hjärtfel, att han dessutom tar jättefina foto och skriver med en stor portion humor gör inte det sämre. Nu är Abbe och hans pappa nominerade till Aftonbladets stora bloggpris. Det tycker jag att han kan vara värd. Så om du nu fastnar på Abbes pappas blogg så tycker jag att du ska gå in och rösta.
Ännu en dag i snön

Vi har spenderat ännu en dag ute i vintervärlden, idag tillsammans med goda vänner. Efter pulkaåkning  och skridskoåkning blev det korvgrillning och småprat kring grillen. Hög mysfaktor!Väntar på våren.

Jag skulle vilja att våren gjorde sitt intrång snart. Även om det är mysigt med all snö nu när man är ledig, men från och med måndag får gärna våren sätta fart!
Till och med vattenkannan ser uppgiven ut i sin snöskrud tycker jag.

Gubben SnöVi for ut som små vildingar i snön och gjorde oss en snögubbe. Lagom kallt, eller vad sägs som -1.
Nu pågår det Wii mästerskap, Bågskytte, Bowling samt pingis är favoriterna.

I vår vackra vita vintervärld...


Efter julen kommer...

Tycker det är skönt att städa ut julen, det känns så fräscht och ljust när man återgår till "det vanliga igen".
Man får ny energi (Det hoppas jag på i alla fall) och vi går mot ljusare tider.
Idag har jag passat på att renbädda med nya lakan. Längtar nästan efter att få gå och lägga mig.


Återhämtning

För mig är det avkoppling att få vara ute. När man dessutom får vara ute tillsammans med barnen är det än mer avkopplande. Ungarna har åkt skridsko hela förmiddagen och jag och Snusmus kom nyss hem medan flickorna är kvar på dammen och åker.

 Varje nyår brukar man prata om nya löften. Sen tre nyår tillbaka väljer jag istället att fundera över nya mål. Ett av årets nya mål är att vara ute mera. Ett annat är att ta mig tid för saker jag tycker om. Som att fotografera till exempel. Idag har jag gjort flera flugor på smällen.Canon Eos 350 d & Canon EF 55-200/4,5-5,6 II USMCanon Eos 350 d & Canon EF 100mm f/2.8 USM MacroCanon Eos 350 d & objektiv Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro


När kölden biter kallt.


Canon Eos 350 d samt objektiv Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro

Har städat förrådet idag samt frostat av frysen, gäller att passa på när det ska vara kallt en längre period.
Vet ni, fläderblomsaft är klibbigt när det har läckt ut i frysen... :-)

Vi har även sett över skridskoutrustningen, lånat ett par till Malla samt slipat upp dem lite. Nu ska vi äta en sen lunch/tidig middag och sen ska jag och flickorna gå till närmaste damm och åka en stund.

Månadsbild

Jag följer en del fotobloggar eftersom det är ett stigande intresse, en av mina favoriter är Annelie Johnssons fotblogg. Förra året tog hon månadsbilder på ett träd. Jag har idag letat motiv här "himmavi" kan inte riktigt bestämma mig för vilket motiv jag ska ha. Det jag tycker är spännande med Annelies bilder från i fjol är hur tydligt man kan följa årstidsväxlingarna. Jag lär mig medan jag tittar på andras bilder.
Dagens bilder är dock inte så värst spännande men jag måste börja någonstans ( Skyller på lite järnkeps samt kylan :-))Alla korten är tagna med min Canon Eos 350 d samt objektiv Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro
Har efterbehandlat alla bilderna i Photoshop Elements och tagit bort den blå ton som infann sig eftersom jag fotograferade ganska sent på eftermiddagen.

Gott nytt år.

0-1893168e2ea7778dff311df17ca9f434.png

Kolla varifrån!

Gott nytt år.
Ligger i sängen med sega ögon efter en sen men fantastiskt trevlig kväll /natt. Har fantastiska vänner som jag trivs så bra med.
Det är kallt som bara den ute men så vackert. Ska klä på mig och gå ut med kameran. Ha en bra dag.
Ps. Jag längtar lite efter sommaren.


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!