Ont i magen

Var på hemliga huset en stund tidigare, just då ringde telefonen. Jaja tänkte jag det är säkert min mamma som passar Snusmusen idag. Men när jag kom ut såg jag att det skolsköterskans telefonnummer, så nu går jag här och har ont i magen för om det hänt Malla något eller om hon mår dåligt. Tror ni skolsköterskan svarar eller så? Nej, så klart inte. Jag har ringt var tredje minut sen dess eller något, har så klart även sms:at Malla men inget svar där heller. Men visst måste det vara så att om det hade hänt ngt så hade de väl ringt igen? Eller hur????? Jag vill få hem min unge nu! Eller i alla fall vet varför de har ringt.
Min vackra underbara Unge!
Uppdatering: Nu är ungen hemma igen.... Sjuksköterskan ville bara prata lite om den hälsokontroll som gjorts idag.... Hicka har jag haft.

Ung och bortskämd

Jag har sett bland det gräsligaste jag någonsin sett, Tittade på SVT:s Ung och Bortskämd, vad beklagansvärt. Inser att min 9 åring och 10 åring och faktiskt även 4 åring gör mer hemma än vad de här barnen faktiskt gör.
Alla våra barn får hjälpa till här hemma, städa sina rum, sortera in sin egen tvätt, lägga smutstvätt i tvättkorgen, tömma diskmaskinen  och duka av och på bordet är väl de saker som de alltid gör, sen får de hjälpa till med annat i bland oxå, som bära in ved, dammsuga, stryka tvätt, laga mat. Båda de stora får ibland hjälpa till att soretera tvätt. Allt det här måste de lära sig innan de blir vuxna för jag tänker inte göra det åt dem då. Det vi hjälps åt med nu det gör att vi har mer tid för varandra sen. Alla ungarna är fantastikst duktiga med "sina" sysslor och det är sällan eller aldrig gnäll över något.
Men jag funderar över de här föräldrarna, tror de att de gör barnen en tjänst? Jag förstår det inte.
I eftermiddag så blir det barnarbete här hemma igen. Det står Snöskottning på schemat :-)

Snön faller vit...

... och det är vackert. Själv är jag hemma för tredje dagen med värsta grymme förkylningen. Jag hostar och fräser, känner mig alllmänt hängig och frustrerad. Jag vill vara på jobbet, det händer så mkt som jag inte vill missa, men har inget val just nu . Bara att krypa ner i sängen igen och försöka vila bort förkylningen. Ute är det vackert, jättevackert, jag skulle vilja gå ut med kameran men med tanke på hosta, snuva och hängighet så får jag stanna inne. Bjuder på en bild som jag tog i vintras/våras någon gång, det ser ungefär likadant ut idag.

Känslan...
.... när man inte får luft mitt i natten är ingen skön känsla. Jag hostar och fräser och känner mig allmänt kass. Reklamsnutten ovan är jag nästan beredd på att skriva under på. Fy vad kass  jag känner mig, dessutom tycker jag ganska synd om mig själv.... Gör det saken bättre? Nä knappast. Men så är det i alla fall. Försöker ta mig ur sängen men kommer bara upp en liten stund för att sen vända ut och in på lungorna igen. Ska ta mig i kragen och bädda sängen och sen vila en stund till. Får bli en sån dag idag, med tre timmars vila och 15 minuters fixande, tre timmars vialnade och 15 minuters fixande.  nya tag i morgon!
Tjipp!

Lite over and out...

... så känner jag mig idag. 
Vab igen...
Andra gången på två veckor, förra veckan var det Fröken Snöflinga och igår och idag Malla. Hämtade dessutom hem en snorig, gnällig men söt Snusmus. Till det lägger vi halsont och huvudvärk på Mamma Asplund.  Jag har inte tid med det här. Inte lust heller. Men ibland är det väl bara att gilla läget och lägga sig platt på rygg och sprattla med benen. Men lite gnällig är jag allt.
Älskade J kom nyss hem. han skämmer bort mig med att laga kvällsmat, det gör han i och för sig nästan alltid, men just idag känns det ännu bättre. När barnen har krupit i säng så ska denna här unna sig en varm kopp choklad, ett varmt bad och sen ner under täcket tillsammans med en bok. Då kanske kanske jag kan jobba i morgon (dvs om barnen kryar på sig.) Men jag vill i alla fall, det måste räknas!Snusmusen fyller ju snart år...

... och i år är önskemålen många..... eller som han själv säger när han ser på reklamen på TV: Den ska jag ha! När jag snällt påpekar att man kan önska den eller det så säger han självsäkert, den får jag säkert om jag önskar den... mamman och pappan får nog vinna lite på lotto för att få ihop till allt som herrn vill ha. Men det som står högst på önskelistan är LEGO och åter LEGO i alla dess former.... idag hittade vi en skördetröska...mmmm

Ljuvlig liten Snusmus på jakt efter en skogsmus


Underbara höstfärger

En timme i skogen med underbara färger och en underbar unge!Frost

I natt har det varit kallt. Frosten har bitit i. Det är ett fantastiskt ljus ute. Jag är ute med kameran innan alla andra vaknat och lyssnar på tystnaden. Idag är sista dagen på en veckas semester. En semester som varit välbehövlig efter fyra internat med all personal på jobb. Det var oerhört givande dagar men oj vad jag var sliten efteråt. Man får så mycket tillbaka på det man ger men jag har behövt utrymme för att sortera alla tankar och alla intryck. Nu är jag på gång igen känner jag och jag har tankat energi senaste veckan. Började med en helg i Stockholm tillsammans med maken, långa prommenader, djupa diskussioner och många många kramar. Därefter har veckan flutit på med umgänge med vänner, föräldrar, barnens kompisar och pyssel här hemma. Idag försöker jag fixa inför veckan som går i gång i morgon och i eftermiddag blir det fotboll på TV:n. Allsvenskan avgörs och jag håller en tumme för HIF, inser att jag lär få tugga upp min kaxighet i morgon om MFF vinner. Men det kan det ju vara värt då det bjudit till många glada skratt på vägen. 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!