Sköna Söndag

Nu börjar kvällen, en skön helg är till ända. Har myst med barnen i eftermiddag.Sessorna och Älskade J hade gjort en jätte god soppa. Passar bra så här i höstväder.
Nu ligger sessorna , trötta men avslappnade. Själv ska jag hänga sista tvätten och sen krypa ner och se vad dumburken har att visa... jag betalar ju i alla fall licens till skillnad från många i min omgivning....

Har en vän som inte mår så bra i sin relation till sin sambo...Jag vet att hon sitter inne med alla svaren själv, hon ska bara våga se sanningen i vitögat och inse att det skadar henne mer än gör nytta... men det kan vara svårt att se på vägen. Hon är värd så mkt mer än att bli behandlad så här. Du har kraft att klara dig själv och jag finns här...*tycker om*
Kram

Mina älskade sessor

Ja sessorna är ju då hos farmor och även om jag älskar dem över allt annat så må jag säga att vissa dagar är det gudomligt skönt att få vara utan dem. Idag har jag verkligen njutit av att få vara själv. Älskade J är ju ute i nybygget och målar och jag går här inne och skrotar, tvättar och sorterar lite tvätt men slappar annars och dår är det faktiskt skönt att få lov att slippa höra mammatjat hela tiden.

Sessorna börjar bli stora det märks på många plan och de klarar det mesta själv, men de vill gärna ha uppmärksamhet som alla barn så klart och självklart ska de få det.... men....... gud så skönt det är att ibland få slippa höra:
-Mamma titta här
-Mamma kom
-Mamma  hjälp mig med detta
-MammaMamma Mammma MAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAa 
-Ja vad är det? 
-Inget jag ville bara se vad du gör...
Ibland är det skönt att få vara Linda istället för att vara mamma....


Lördagslugn.

Ungarna sov länge så jag fick en skön start själv i köket. Storstädade i lugn och ro. Satte mig sen och läste tidningen. När barnen kom upp åt vi en god frukost tillsammans. Nu har farmor hämtat sessorna och jag ligger en stund i soffan. Gott.

Fredagsmys

Sitter i soffan tillsammans med sessorna och ser på bollibompa. Älskade J är och hämtar mat. Ingen av oss orkade göra mat ikväll. Har kommit på att det går utmärkt att blogga via wap. Har duktigt mycket sammandragningar idag. Får ta det lite lugnt kanske.

Ritning över bygget

rirtning

Så här ser ritningen ut för bygget. Dock är det långt i från skalenligt......¨

Bygget

Bygget


Bygget

JA, bygget fortskrider ju. Det händer så mkt hela tiden att man hinner knappt med. Men nu är nästan utsidan färdig, det är lite panel kvar att spika på ena gavlen och sen ska det målas och taket skall på så fort skorstenen är färdig murad, men det blir den nog idag. Vi får väl sen se när plåtaren kan komma och lägga taket. Kul när man ser resultat.

Invändigt så är det färdigt isolerat och elektrikern var här i går och la in rören för elen. I helgen har vi (läs älskade J) framför sig att måla färdigt innertaket och förhoppningsvis väggarna, det beror på om snickarna hinner putsa väggarna. Själv ska jag försöka måla gavlen, om panelen är färdig, vill säga. Jag får inte måla där inne då det är icke hälsosammfärg för en" gråvid" kvinna som denna *s*

Köket kommer nog i slutet på nästa vecka och tja... det går undan nu...
Ska snart ladda upp en bild på läget just nu oxå!

Givetivs finns även Elins

förlolssningsberättelse. Så här är den.


Jag blev inlagd på juldagen  25/12-01  för preklampsi/havandeskapsförgifting. Den 26:e hade vi en ganska häftig diskussion med läkarna om igångsättning/kvarliggande på sjukhus osv. Det bestämdes efter undersökning och hinnsvepning att om det inte startat av sig själv till morgonen efter  så skulle jag bil igångsatt. Nåväl, vi gick och la oss efter att sinsemellan diskuterat om Jens skulle stanna kvar över natten eller komma in på morgonen. Vi bestämde oss för att han skulle stanna.
Under natten sov jag oroligt och drömde flera gånger att jag hade värkar som jag la i en burk för att kunna spara och visa för läkarna eftersom de inte syntes på CTG.  Men jag kände inget speciellt.Vi vaknade kl 7 och jag gick och tog en snabb dusch. Sa till Jens när jag kom tillbaka till rummet att "du jag har nog trots allt lite värkar nu",Härligt då blir det lättare med en igångsättning.. Bm kom in och vi bestämde att vi skulle ta en CTG remsa innan doktorn kom och satte igång det hela kl 8.30. Nåja. Vi satte remsan och då hade jag haft en värk kl 7.10 och en 7.20. 7.30 kopplades remsan och sen gick allt i ett rasande tempo, för 7.45 så hade jag helt plötsligt intensiva värkar men inte så onda, så Jens gick och hämta frukost , när han kom tillbaka 7.50 så var värkarna så onda att jag ville börja få smärtlindring, vi kallade på BM och hon mena på att ät  frukost och så ska vi sätta droppnålen så igångsättning kan påbörjas fortare vid behov.Men då insåg jag att det här kommer vi inte att hinna så Jag sa nja vi får nog åka ner snart till förlossningen. Värkarna fortsatte hela tiden att öka i både längd och styrka och jag ville ha smärtlindring då. Dessutom så kände jag att det började trycka på bra neråt.Klockan 8.20 var vi nere på förlossningen och jag skulle byta från min säng till förlossningssängen för att Barnmorskan skulle kunna kolla hur mkt öppen jag var.Då kom det en värk som vara starkare än de andra och vips så hade vattnet gått. och jag mer eller mindre vrålade att nu vill jag krysta, vänta vrålade väl barnmorska tillbaka,vi måste kolla hur mkt du är öppen, sagt och gjort , det gjorde hon och jag var öppen 10cm... och jag som knappt hade haft några värkar :-)Så det var bara att krysta och 4 eller kanske var det 5 krystvärkar senare så var hon ute med endast hjälp av lust gas. så klockan 8.48 tittade vår lilla docka ut.3915 gram tung och 50 cm lång. Alla mår bra och jag varken sprack eller brast trots att allt gick så fort….

Efter lite sökande så...

hittade jag min förlossningsberättelse från när jag fick Moa. Hade den liggandes på den gamla datorn och när den kraschade så försvann även berättelsen. Men på den tiden så var jag med på en sida som hette julibarn.nu. Jag kom ihåg att Mia som drev den sidan startade en ny sida som heter barnsidan.se, jag mailade Mia och jodå hon hade sparat min och en massa andras förlossningsberättelser. Så här är den:


Måndag 24/7 -00
Idag var det då dagen D. Dagen då jag skulle sättas igång! Efter två veckor i sängläge på BB så ska det bli himla skönt!! Klockan nio kom doktorn och satte in första slidpillan med prostin. Jag och Jens väntade med stor förväntan hela dagen men inte ett skvatt hände mer än att Jens slog mig i Yatzy ett par gånger. Vi försökte gå igång det hela med promenader över sjukhusområdet men nix pix effekt! Kl 16 så kom farbror doktorn igen och satte in ytterligare ett slidpiller.
Första två timmarna märktes nada... Men vid 18 så kunde jag känna att sammandragningarna började bli krafitgare. Jag gick och tog en dusch och försökte sen att vila en stund. Klockan 22 blev det så transport ned till förlossning, envis som jag var så gick jag själv ned med rullstolen som rullator. Nu börjar något som jag inte önskar min elakaste fiende ens. De värkar som satte in nu var inte nådiga, men med lustgasens hjälp så var de iaf uthärdliga i några timmar men kl 03 på natten så kändes det tämligen hopplöst och dessutom så hade jag inte öppnat mig ett endaste dugg sen vi kom ned. BM och jouren bestämde att stanna upp förlossningen då dessa värkar bara var så kallade pinvärkar och inte gjorde någon nytta.

Det beslutades om att ge bricanyl för att stanna det hela och så sätter man i gång det hela i morgon bitti istället. Kl 0430 så har värkarna nästan avtagit helt och jag somnar sött (enligt Jens så är sött = snarkandes väldigt högt)

Tisdag 25/7-00
Vaknar klockan 08. Har sovit ett par timmar men känner mig fullständigt utvilad, märkligt. Kl 09 så sätts ny slidpilla in för att sätta igång det hela, den här gången går det fortare att sammandragningarna kommer. Går upp och duschar kl 11 samt käkar lunch vid 12 sen startar värkarna på riktigt igen. Men än en gång så verkar det som om de inte gör nån nytta öppnar mig fortfarande inte ett dyft, så läkare beslutar kl 15 att man ska stanna upp det hela åter igen. Men nu ilsknar Jens till och ifrågasätter det hela, BM lovar att vi ska få prata med doktorn innan man stannar upp det hela så han får förklara varför man gör det!

Det hela känns ganska hopplöst och utan lustgasen hade jag gett upp totalt. Medan vi väntar på Doktorn så känns det som om värkarna ändrar karaktär, men BM menar på att det känns så ibland utan att det gör någon nytta. Nähänä.

Men jag tror jag hade rätt! För kl 1605 så går vattnet och HA tji fick ni! Nu kan ni inte stanna upp mig, tänkte jag! Öppen tre cm, det har med andra ord inte öppnat sig mer än innan. Allt känns nu mkt lättare och jag tycker att de kan sänka lustgasen. Tar en ny dusch och känner mig mycket piggare. Provar på akupunktur. Bland annat i magen :-) Rätt tufft för när de tog ut nålarna så sipprade det vatten från magen!

Sammandragningarna bara ökar i intensitet och klockan 21 så ber jag att få Epudrial! När narkosläkaren kommer så är jag knappt medveten om något, mer än att han är göteborgare, säger till den stackaren att håller du på blåvitt får du inte sätta något i min rygg!

Som väl var höll han på GAIS (som om det var bättre :). Kl 22 så sätts dropp för att öka värkarna men det är jag inte ens medveten om att de satt. Det gör förbannat ont igen, men när jag får reda på att det öppnat sig en bra bit sen sist så får jag nya krafter eller om det beror på Epidralen och lustgasen kanske.

Onsdag 26/7-00
Nu börjar allt bli bra jobbigt även för Heffa, hjärtljuden dippar med jämna mellanrum och helt plötsligt så är hela rummet fullt med folk, BM, undersköterska, underläkare samt överläkare. Själv är jag knappt medveten om detta, det enda jag märker är att lustgasen inte funkar längre (inte så konstigt eftersom de stängt av den men inte berättat det för mig) De försöker ta ph värdet på Heffas huvud men lyckas inte så bra. Eftersom de inte fick nått bra värde på detta och CTG visar att Heffas hjärtljud går ned så beslutas det om att man ska försöka med sugklocka så det gör man, själv så krystar jag för allt jag är värld och lite till och ett tu tre så händer det något, jag hör hur huvudet åker ut...men... det känns som kroppen är kvar... huvudet måste ha lossnat, jag håller på att bli knäpp!!

Men snabbt fick vi förklaringen. klockan hade släppt och detta händer en gång till. doktorn förklarar att nu ska de prova med tång oxå och går inte det så blir det raka vägen till OP för ett snitt. Jaha du tänkte jag här gäller det att ta i! I He-vete ska jag snittas jag tänkter inte ha ont överallt! och jag tog i och ut kom vårt underverk!

MOA! Klockan visade på 01.46!

Jag hann knappt med nu för ett tu tre var där massor med folk inne igen, barnläkare och skötare förutom alla de som var där sen innan. Vi fick iaf kolla vilket kön vår sköna fröken hade innan de var tvungna att gå i väg och kolla henne, Jens följde henne hela tiden! Hon vägde 3235 och var 49 cm lång.

Själv fick jag snällt ligga kvar och krysta ut moderkakan samt bli lite sydd... Klockan 05 så fick vi åka upp till BB igen och nu startar Moa's och vårt liv på riktigt!


Tänk vad tiden går, nu har jag en skoltös....

Vakna tidigt

Ja jag har ju alltid varit morgonpigg, även om jag på senare tid fått allt svårare att vakna på morgonen. Idag skulle klockan ringa 06:30. Men jag vaknade kl 06. Smög upp, och hämtade tidningen och satt i lugn och ro och läste den innan jag väckte familjen.
När sen älskade J kört sessorna till sklan så kröp jag faktiskt ner igen och sov en dryg timme. Så himla skönt. Jag kan nog vänja mig vid att vara ledig*s*
Nu väntar lite tvätt och sen ska jag hämta lillsessan på dagis.
I eftermiddag så ska vi åka till nya köpcentrat i Hylling. Sessorna behöver varsin mössa bland annat!
Nu tror jag dessutom att jag hör våra kära snickare P&P här ute. Jag får gå ut och säga Godmorgon!

Tänk snart är det dags...

pregnancy calendar

Upp och nervänt

Idag känns det upp och nervänt. *s* Älskade J har precis kört med prinsessorna till Skolan repektive dagis och jag är själv hemma. Skumt det känns. Lilla Sessan ska gå på dagis mellan 08-11 och Stora Sessan går mellan 0750-1140, sen åker hon  buss hem och Lillan får jag hämta. Hela huset är upp och nervänt dessutom, medan bygget framskrider där ute så passar vi på att möblera om här inne. I och med ombygget så får vi en ny entre och då kunde vi inte ha datarummet i det som skulle bli hall. Följdaktligen fick datorn flytta upp i allrummet där uppe, Det rummet i sin tur har varit kombinerat lek och tv rum för barnen och jag kan säga att det var inte i går jag/vi städade där. Följdaktligen började vi med det i går. Har slängt massor med skräp från deras rum, söndriga tidningar, stenar, pussel som saknar tre bitar osv listan kan göras lång. Har även sorterat bort en del av deras saker, sånt de inte leker med längre, kanske deras lillebror eller lillasyster vill ha det om ett par år.

Idag återstår det att rymma upp och ställa i ordning samt dammsuga och tvätta golv, har även lovat stora sessan nya lakan. Lillan fick ju igår... Gud så orättvist *s*

Kanske hinna vila en liten stund oxå..... Men ska jag hinna så ska jag ju knappast sitta här *s*
RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!