1år idag. Vår lilla snusmus är stora killen. Var tog detta året

DSC00026.jpg
1år idag. Vår lilla snusmus är stora killen. Var tog detta året vägen?

Stampat jordgolv, istappar och ont i halsen

Rubriken ovan skulle kunna sammanfatta vad som händer just nu. Om vi ska börja med det negativa så har jag ont i halsen, rejält ont i halsen även om det stundtals faktiskt går att svälja,, ska vi se det positiva med  det halsonda så kunde det varit kräksjuka istället och då hade det varit synd om mig mycket. Nu är det bara lite synd om mig.

Istappar, ja det är 8 minusgrader ute och eftersom vi har stampat jordgolv lite här och var i huset just nu innebär det att kylan tar sig in över allt. isch så kallt.  Stampat jordgov ska vi och för sig förhoppningsvis bara ha idag oxå sen hoppas jag ha ett stampat jordgolv som är tääckt av frigolit isolering ett par dagar för att under nästa veck ha ett golv med betong.image235

Vård av barn

Tur man inte jobbar, på fasta erbetstider, utan man kan ta jobbet när det fungerar. Förra veckan fick jag och snusmusen vara hemma eftersom  först var Malla Ankarkrona febrig och sen när hon tillfrisknade så var det Fröken Snöflignas tur. Helgen har varit feberfri men idag vaknade Malla med feber igen och tämligen snorig, Snusmusen har röda plitor över hela överkroppen. Sååååå vi får nog allt ta och stanne hemma denna veckan oxå.

Dåligt med bloggande nu. Beror på sjuka barn, snickare i huset och en ganska trött mamma!
Tjipp och hej!

Både jag och katten överlevde

Ja, jag förstår att det är svårt att förstå men vi lever än, både jag och katten. Pärlan är hon döpt till. Hon är sockersöt. Hon har dock flyttat. Hon bor hos vår älskade Lille L.Hon är dock vår fortfarande och bor bara borta så jag hoppas att hon trivs hos Lille L för annars lär nog mannen ta till drastiska åtgärder, tänk om han flyttar ... jag enar kan en katt laga mat? näää tror inte det....

Hushållerskan

Sitter här och funderar på vad den manliga motsvarigheten till hushållerka heter, Hushållare? Oavsett så kan jag tala om att jag har två pojkar här hemma som är duktiga sådana. Jag är bortskämde med en man som tar stort ansvar här hemma och jag tror vi på vårt sett har ett ganska jämställt förhållande, Oavsett så är i allfall vi nöjda. Nu håller vi på att lära upp barnen. Malla  Ankarkrona och Snöflingan är duktiga tjejer och förrutom att städa sina rum även har ansvarsområdet tömma diskmaskinen samt duka av efter middagen och sätta in i diskmaskinen. Det söter det med bravur. Snusmusen har själv mant tagit sig på att hjälpa till att sköta tvätten.Det finns bara en sak som är bättre än att plocka ur tvätt maskin och torktumlare och det är att krypa in i diskmaskinen, men det är ju likson flickornas område så han får hålla sig atill att assistera i tvättstugan. Ibland blir det inte som man tänkt sig *s*image234

Han kommer döda mig.

jesus christ min man kommer döda mig

När jag skulle köra hem hittade jag en övergiven kattunge.... eller rättare sagt jag höll på att köra över den... den är nu i mitt badrum, Undrar hur han kommer döda mig? Med kniv, rep, händerna eller gift???

Katten är jättesöt.....
Jag återkommer med kort... om jag lever:-)


Livet leker

På måndag börjar etapp 3 av bygget. Gillar det. Byggpojkarna invaderar huset och börjar riva i det gamla köket och det andra rummet, därefter följer vår blivande hall. Spännande. Med lite tur är allt klart till jul, men jag hopas inte på allt för mkt.
Annars har jag ju börjat jobba, eller rättare sagt Jag och Snusmusen har börjat jobba, det har gått jätte bra.Det är kul att träffa lite folk och dessutom är det kul att höra/se vad som händer i förvaltningen.Två fömiddagar per vecka är lite lagom si så där.

Här hemma har jag fått städat över rejält och det får mig att må bra. Ja jag är nöjd med livet just nu. har ävlderns bästa barn och man och många goa vänner runt omkring mig.Gosig familj och trevligheter att se framemot får mig att bli lycklig.

Bloggen ligger jag nog lite lågt med just nu. det händer för mkt annat. Tjipp

Orkar dom inte springa på bandet längre?

Idag gick strömmen här hemma. Den var borta i dryga två timmar.
Snöflingan undrade om strömgubbarna inte orkade springa på springbandet längre.
Såklart att det var så.
Dålig kondis hos pojkarna på Kreab.
 Såklart.

Nu är de på jakt efter min man.

Ja nu jagas min man, undras varför :-) Någon på Stadsledningskontoret ( Undrar förresten vad man gör där?) har sökt på google efter J Asplund, följdaktligen har man hamnat här. Undrar om denna person blivit besviken eller om h*n hittat rätt :-)

Andra som hittat efter att ha googlat har googlat efter :
Bra kryddor för levern
Köksskåp ordning
till mblJust bra kryddor för levern gillar jag...

1 Äpple om dagen eller 200 orgasmer

Ett äpple om dagen är bra för magen, men vad är 200 orgasmer om dagen bra för?
Enligt en säkert Väldigt sanningsenlig artikel i Aftonbladet så finns det en kvinna som får 200 orgasmer om dagen. Men det är en sjukdom... Jaha..... Vilken sjukdom va? Att sätta på diskmaskinen, tvättmaskinen, torktumlaren får ju liksom en helt annan innebörd.

Morgonhumör

VIssa mornar är inte mitt humör så trevligt. Idag är en sådan morgon. När vanligtvis söta rara barn förvandlas till otäcka bångstyriga barn vaknar mitt dåliga morgonhumör. Varför kan helt plötsligt inte en 6 åring klä sig, varför tror en 7åring att man kan gå i skolan med okammat hår. Varför tror helt plötsligt 6 åringen att hon inte behöver äta den enda stackars mackan hon har framför sig. Varför gömmer 7 åringen sin 6 åriga systers tandborste´..... arghhhhhhhhhhhhhhh skriker mamman....
Idag förtjänar de inte att heta Malla Ankarkrona och Fröken Snöflinga.... Och Älskade J han har blivit förvandlad till något han med, för precis innan han slog igen dörren när de skulle köra så säger han med lite ljuv stämma: " Jo du älskling, jag jobbar över idag, jag har ju den där anhörigträffen idag"
Hrrrmmmfffpppppp Konstigt man har morgon humör....
Gud så skönt att kunna skylla allt på några andra när man är på dåligt humör.

Jag ska fundera på nya namn till dem under dagen.

Förresten om ni undrar så har Snusmusen kvar sitt namn, i alla fall än så länge.

Ännu en blogg

Har hittat ännu en blogg med en kvinna med samma humor som jag. Jag tror hon är en gud  Gudinna. Hon uppfostrar sin man, och håller sina chefer hårt *s* BloggAnkan


image233

Bilden hittad på sv.wikipedia.org/wiki/Badanka

Vilken helg.

En helt underbar helg är över. Vi skulle ha åkt iväg på en barnfri helg, en liten smekmånad helt enkelt men av en rad olika händelser så blev det inte så. (Krya på dig söta Svärmor) I stället har vi haft en slappe helg med barnen. I fredags eftermiddag for vi iväg allesammans, köpte en ny torktumlare till mamman. (Joooo den är min, bara min, jag vill inte låna ut den ens) Barnen fick ett spel. Sen har vi under helgen slappat, spelat spel, slappat, läst böcker, slappat, tvättat och torktumlat, slappat och spelat mer spel och bara myst. En skön helg utan massa syskonbråk och utan en massa städande. Wunderbaum.

Idag står det stryktvätt på programet. Berget är stort. Mount Strykberg

Vilken föräldrartyp är du?

Enligt aftonbladets föräldrartest är jag en cool förälder. Ja självklart är jag det :-)
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article797486.ab

Coola föräldern softar med barnen

"Det löser sig" är mottot

Är du avsvimmad? Hög? Febrig? Nejdå, det är bara en mycket avspänd förälder som ligger utslängd på bänken i lekparken.

Den coola föräldern rycker lätt på axlarna medan barnen sliter i varandras hår, river ut innehållet ur skafferiet leker affär med mormors juveler. Äsch, ingen fara på taket, det där löser sig säkert av sig själv, är ditt motto. Blir du bjuden på musikfestival är det inga som helst problem. Du packar bara ner lite saft och kex i vagnen och rullar dit med ungarna i släptåg. Barnen ska inte få hindra dig att se ditt favoritband - du hindrar inte barnen från att smula sönder alla kexen och pilla in smulorna i högtalarsystemet. För i den här familjen är vi softa mot varann.

Läser: Något som inte handlar om föräldraskap.

Pratar dig varm för: Att våga resa till Bukina Faso med barnen.

Skulle aldrig: Flytta till radhus bara för att det är barnvänligt.


Varför slocknar julgransljusen.

Om man inte har något bättre för sig en söndags morgon så kan man goggla på julgransljus. Då kan man bland annat få reda på följande

Varför slocknar alla julgransljusen när ett går sönder?

Därför att de är seriekopplade. Då går strömmen först genom en av lamporna, sedan vidare till nästa och så vidare genom hela kedjan av julgransljus, innan strömmen går tillbaka till det andra "hålet" i vägguttaget. Strömmen måste alltså igenom alla lamporna på vägen, och bryts kedjan någonstans (en av lamporna går sönder) flyter ingen ström över huvud taget och alla ljusen slocknar.

Vanliga golv- och bordslampor (och andra elartiklar) vi ansluter var för sig till vägguttagen blir parallellkopplade och är inte beroende av varandra på samma sätt som julgransljusen. Det finns också en del ljusslingor av nyare typ som har parallellkopplade smålampor. Använder man en sådan ljusslinga lyser resten av lamporna även om en går sönder.

Till parallellkopplade ljusslingor behövs en transformator som gör om elen till passande spänning (rätt antal volt) för smålamporna. Med seriekoppling går det ibland att klara sig utan transformator eftersom spänningen i vägguttaget (230 volt) delas upp på alla lamporna. Det är därför det kan vara t.ex. 14 volts lampor i julgransljusen trots att sladdarna går direkt till vägguttaget. Man bör aldrig själv experimentera med egna kopplingar till vägguttaget, utan endast ansluta godkänd utrustning.


Faktakbanken
image232

Så dumt så dumt

I Eslövs kommun bjöd två chefer i miljö och samhällsbyggnadsförvaltnignen sina anställda på konferens, det är väl trevligt i sig... men att låta de anställda ta med sig fruarna på skattebetalarnas beköostnad var kanske inte så smart... Näää inte smart alls. Hur dum får man bli som chef egentligen. Hoppas det faller ner nåogt hårt i mitt huvud innan jag får för mig att göra något sådant. För den delen har vi sällan pengar över att göra något sånt med vår personal... vi har ju liksom lite fler under oss än de 17 som var med på den här resan....

http://sydsvenskan.se/skane/eslov/article277468.ece

Wow vilken tecknare


Alfapet

Vi har spelat Alfapet här. Jag och Älskade J. Jag vann.
Undrar om han vill spela igen *s*


Ett namnsdagsbarn

 Liten otäck broder ringde och gratulerade Snusmusen på namnsdagen. Jag är lite impad att Liten otäck broder har sån koll på alla namnsdagar!
Själv har jag ingen koll alls.

HUGO
 Hugos popularitet ökar nu mycket snabbt och namnet är nu ett av de 50 populäraste barnnamnen. Under 90-talet tiofaldigades antalet barn som får Hugo som tilltalsnamn i en årskull.
Senast Hugo var så populärt var i 1900-talets början men fortsätter ökningen bland de yngsta i samma takt kommer Hugo att vara ännu vanligare i början av 2000-talet. Det finns i dag ungefär 17 000 som heter Hugo vilket räcker till en plats bland de 125 vanligaste förnamnen.
Hugo är ett tyskt namn som kom till Sverige med ätten Hamilton på 1600-talet. Hugo är en tysk kortform av namn som börjar på
Hug-, vilket betyder håg.
Trots att Hugo är mycket vanligare än
Hubert var det Hugo som fick byta dag när de båda namnen flyttade samman i kalendern från och med 2001.

Klippt från Svenska Namn

Blåvita kulor i min gran??? Skulle inte tro det va?

Kära Tryggve R tror du på fullaste allvar att jag skulle hänga kulor i min gran som är blåvita? Nääää, skulle inte tror det va. Dock kan jag sträcka mig till att ha dem här i min blogg. En bild på dem sen får det räcka. Om HIF skulle komma med samma produkt fast i rött, blåttoch vitt så kan vi kanske ta en disskusion igen. Varannan kula kanske....
BTW, Glenn hälsar och tackar för mms:et.image231

Litet projekt

Nästa vecka ska jag träffa Lady Boss och diskutera ett litet projekt som jag ska göra vid sidan om min föräldrarledighet, för som hon hade uttryckt det till tf förvaltningschefen, " jag vet någon som börjar klättra på väggarna, och behöver ha något att göra" Lady Boss har så rätt så *s* Jag behöver en lagom utmaning. Så nu ska jag och Snusmusen ska jobba lite då och då.

Julgranskulor

image230


Dessa tuffa julgranskulor hittade jag på http://www.inreda.com 
Kanske i barnens gran däruppe?

8 timmar

Tänk vad 8 timmars oavbruten sömn kan göra för en. Flera nätter på rad har jag fått sova. Ingen som tappat nappen, ingen som drömt mardrömmar, ingen som snarkat, ingen som ska gå mer och kissa, ingen som haft ont i ryggen. Utan ÅTTA timmars skön sömn.

Ont om plats

image229
Om man har ont om plats hemma så kan man inför julen skaffa en sån här julgran kanske?

inte alltid som man tänkt sig

image228

julgran, must och pepparkakor

Nu är det den 1 November och då kan man börja tänka på julen! Det har jag bestämmt. Jag har pyntat mitt facebook konto med en julgran som säger att det är 53 dagar kvar till jul, den sjunger julsånger och är så käck så.
Har även druckit julmust och ätit pepparkakor idag! Mumma!image227

Sorgetid

Jag sörjer
Jag borde tända ett ljud för min myss bortgångna torktumlare. Den dog för tio minuter sen. Det är en sorg vill jag lova. Älskade J har blivit berordrad att köra raka vägen till närmaste butik som säljer torktumlare. Fatta att den är död. Jag kan inte förstå att den kan dö av lite tvätt så där. Borde inte en maskin hålla mer än 7 år, med daglig körning, både en och två maskiner?
Borde inte jag hänga den våta tvätten istället för att blogga om den? Borde inte jag kolla på nätet efter något bra erbjudande? Borde inte jag göra något annat??? Joooo alldeles säkert. Jag bara måste sörja lite.

En Stjärna eller ett Spöke

I går fick jag två presenter av min Älskade J. Jag vet inte om jag ska tolka in någon symbolik i dem? Ser han mig som ett spöke eller som en stjärna?
image225
image224

Hemska Otäcka Skräckungar

image223
Igår var då den efterlängtade(?) höstfesten för att fira Mallas ffödelsdag 3 månader försent. Allt avlöpte bra får jag väl säga, mamman är i liv, barnen hade kul och hemmet är inte fullständigt upp och ner vänt. Vi lekte inne, vi lekte ute, Vi åt korv och Vi åt glass. Godis plockades i godisträdet ute på gården. Klockan 21 åkte de sista hem, då slocknade Fröken Snöflinga på studs och Malla tog en dusch för att sen stupa i säng. Mamman följde barnen ganska snart :-)
 Fru Underbar och Go ska byta namn till Fru Hemsk och Elak då hon lyckades, till alla ungarnas förtjusning, skrämma skiten av mig genom att sticka in huvudet i genom köksfönstret och säga BUuuu till mig när jag inte var speciellt beredd på det. Men som jag sa till henne.... hämnden är ljuv.... och hämden kommer när man minst anar det *s*

Vill inte, vill inte, vill inte vakna idag.


Glöm inte att sätta upp ljudet

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!