Snusmusen 2 år

Idag blev då vår söta prins Snusmus 2 år! Firad med massor av bilar i alla dess former.

I övrigt har det varit en tung dag, en av mina kära goa älskade vänner har fått ett hårt och tufft slag. Är så ledsen för hennes skull. Vill kunna finnas där nu för min söta goa vännina. Livet är verkligen inte rättvist alla gånger. *Tycker om dig* Finns här! Kram.

Nattsömn

Jag är så glad att Snusmusen sover ordentligt om nätterna, han somnar sälla senare än 20, kan det bero på att vi har väldigt fasta rutiner på kvällen???  På hans två år är det sällan eller aldrig vi har behövt stöka med honom om nätterna, men nu när den stackaren är dålig så har natten som gått varit precis tvärtom mot vad det brukar vara. Snumusen sover i sin egen säng, ALLTID, i går kväll vaknade han och hade ont i sitt öra, var uppe en stund och sen kunde han inte somna om själv i sin egen säng, då gjorde jag och Älskade J ett dåligt val. Vi tog in honom i vår säng, och jo han har sovit men inte vi, för fy vad han har stökat runt i säng, hostat, snörvlat och snurrat.... I natt blir det den egna sängen igen, med Blixten-lakanen:-)

Blomsterbud

'

Det kom ett blomsterbud med en underbar bukett från Goda Fadern och Snälla Mamman för att gratulera till nya jobbet!! Vad glad jag blev.

Äntligen

... Ja äntligen har jag fått det besked jag gått och väntat på.. jag har fått nytt jobb, inom samma förvaltning men helt nya arbetsuppgifter. Jag är så nöjd, stolt, glad omvartannat att jag har svårt att inte bubbla över :-)
Annars kan man hålla sig för skratt, jag har vabbat halva dagen med en genomförkyld Snusmus. Älskade J vabbade i morse när jag var och träffade Höga chefen och fick beskedet.  Nu ikväll jobbar han då över i stället för att hinna med det han inte hann innan, därefter så var vi tvugna att byta en stol på lilla gamla bilen så jag är själv med barnen. Svärfar ringde mitt i middagsröran, undrar om han förstod något av vad jag sa.... när sen han lagt på ringde min farmor som var lagom förvirrad då Snusmusen tvunget skulle prata just då...samtidigt som jag pratade... dessutom kan jag tillägga att hon var ganska förvirrad redan innan jag började prata med henne... Jesus vad hon tacklat av nu... jaja mer om det en annan gång... Nu ska jag bege mig in i en dusch och se sjunka ner djupt i soffan och njuta av en stor kopp varm choklad för att fira mitt nya jobb.

ps... jag är lite extra glad att min goa Lady boss har fått ett uppdrag som gör att vi kommer jobba mer eller mindre parallellt, det tycker jag ska bli skoj!

TrollbarnNu har det skrikits färdigt..

Härom veckan berättade jag jag hade nya julgardiner som låg och skrek på mig, nu har de skrikit färdigt, allt är förberett inför 1:advent och full arbetsvecka fram tills dess.

En spännande vecka, denna veckan måste jag väl ändå få ett besked tycker jag.

Känner mig lite bakbunden om vad jag kan skriva just nu. Får helt enkelt återkomma när jag har lite mer på fötterna. Måste hitta raggsockarna med andra ord.
Ikväll tjuvtänder vi lite ljus och myser med en Beckfilm.

Vad gör du?

Ha en bra kväll


Fingermålning med ny innebördFick dessa bilder via mail så jag vet inte upphovsmannen men tänk att kunna måla så här naturtroget.

Har du borstat tänderna, tänderna , tänderna


Jag kan själv!!

Lite lissen

Det är så svårt att vara en bra förälder, det tror jag de flesta kan hålla med om, idag har jag en ledsen liten stor tjeja här, idag är det mest vårt fel att hon är ledsen och jag önskar så att vi lyssnat bättre på hennes önskemål, för då hade vi troligtvis inte hamnat där vi är nu. Usch vad trist det blev.... Jag kan dessutom inte förklara på ett bra sätt vad som egenligen hände. Men en lugn förmiddag förvandlades till en stimmig eftermiddag.  Men vi förösker vända på det och kvällen ska bli lugn, mysig och gosig.


Här och nu, för allt jag älskar.

Här och nu lever jag och jag mår bara så bra. Jag är lyckligt lottad. Fredag, levande ljus, vin, snälla troll, brasa, file, mys, pepparkaka, grönmögelost. Älskad J, helg och jag ska bara vara. Smälta veckan och ladda inför vad som komma skall. Tjipp.

Drakförvandling

Jag är något mindre drake idag. Mitt draklika humör och orsaken till det har lugnat sig betydligt. Allt har/hade en förklaring. Men det får jag återkomma med. Inte läge just nu... Men ja jag är gladare idag än häromdagen.


Som en Drake


Kände idag att jag blev irriterad på jobbet, jag ska inte gå in på varför här, men det ger sig med tiden kan man väl säga. Vill snart ha ett besked. jag blir som en liten drake där i mitt rum.

Flickorna har drakar som tema och  i fredags togs det med sockar till skolan för att tillverka egna drakar.

Just nu sprutar båda damerna ganska mycket eld på sin mamma vilket får till följd att Mamma Asplund sprutar tillbaka, Vet att man borde sätta sig ner och ta det lugnt och prata med damerna men i vissa lägen så funkar eldsprutandet bättre.


Snusmusen förvandlades till ett litet drakmonster när jag hämtade honom hos Mamma Dag idag, hon hade två fina bilar som vår son fick ett hysteriskt anfall av när han skulle lämna kvar dem hos Mamma Dag, men jag är starkare och envisare än honom så... bilarna är kvar hos Mamma Dag.


Kanske man skulle läsa den här boken

Tur att Älskade J är en sån bra draktämjare.Nej nej nej...

Mina barn säger allt som oftast nej nej nej till allt jag säger och ibland är jag så vansinngt trött på det men när jag ser det här så tänker jag... Vad bra att de har lärt sig säga nej.


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article3653120.ab

Allsvenskan över ...
Kalmar tog Guld, HIF slog Göteborg i sista matchen, jag frös rumpan av mig, men vad gör man inte för kärleken. Barnen är mutbara, med choklad och popcorn blir allt trevligt :-)

Tänk en så snygg tavelväggEller en ny bil?Gör din egen på http://www.photofunia.com/

Endast tomten är vaken

Jag hade ont i ryggen och kan inte sova, i och för sig känns det gnälligt att klaga när jag har vänner som Pernilla och Trebarnsmamma som har ont alltid, det har inte jag, men just nu idag har jag ont. All min sympati går till de som har ont alltid, det är inte kul att ha ont.

Planeringen inför dagen är att åka till VÄLA, shoppa loss lite julsaker , farsdagspresent, födelsdagspresent till Snusmusen och kanske lite julklappar. Sen ska jag även in på Panduro och köpa dels julkortsmaterial och dels lite annat pyssel och knåp.

I morgon ska vi åka på fotboll och se på säsongsavslutningen av allsvenskan. Hela familjen. Trevligt trevligt.

Jag hör nu att nu är det inte endast tomten som är vaken längre...Jag får nog tassa och hämta lite tomtenisse innan han väcker resten av huset :-)


Helt plötsligt var jag mitt i en komediserie

Idag har jag varit på utbildning, det handlade om Lönesamtalet. Så där intressant ... Men hela min dag räddades av att jag försökte låta bli att tänka på att föreläsaren var en kopia av Barry Bostwick som spelar rollen som borgmästare i Spin City, bortsett från att vår föreläsare inte lockade fram några som helst skratt.


I Spin City är annars min favorit Alan Ruck som spelar Stuart Bondek, Hur fördomsfull får man vara? Han är så långt ifrån min syn man kan vara men just därför är han så kul

Skrikande julgardiner

Det ligger ett paket med nya julgardiner i en hög här hemma ... De Skriker :" Häng upp oss Häng upp oss"
Men jag är ståndaktig och talar om för dem att " Nej inte före den 23 November" Däremot eldar vi upp en förskräcklig massa ljus i väntan på att få sätta upp julstjärnor och liknande.


Min kompis Pernilla har tydligen samma problem. Men hon verkar inte kunna tukta sina gardiner lika väl som jag.

Som att gå i Sirap


Jag får inte gjort ett skapandes grand i dag.... hur kommer det sig att vissa dagar är man effektiv som bara den men andra så blir ingetting gjort, idag är en sådan dag där jag vandrar i Sirap...

Vad har hänt i dag...
*Druckit kaffe med Snälla mamman och Goda Fadern samt hämtat upp mina ljus, mmmm luktar mums och desstuom blev min lykta i Tv-rummet kanon fin.
*Lagt upp auktioner på tradera, mina första, så det tog lite tid.
*Fikat med Paia
*Handlat
*Kört barn till kompis

Hmm Det var ju en del men... det känns inte så.. förmodligen för att jag bara unnat mig själv lite slapp och slöhet 

Nu ska jag ta en plockrunda!
Tjipp

Ny Version av Lind@n

I går var jag och tränade... Jo du läste rätt... *T*R*Ä*N*A*D*E*
Jag var på H2O gympastik. Riktigt bra får jag säga att det var, hantlar, platta och snablar gjorde att det blev riktigt bra träning, Mamma Asplund känner av sina arma armar idag. Snällt mot knä och leder.
Kan nog bli en vana. Jag unnade mig en stund i Solariet innan och en stund i Bubbelpolen efteråt.
 Manna för själen och för kroppen
Allt i ett steg mot nya Lind@n.
Fast nya Lind@n finns det ju en del av redan. Den nya Lind@n är ju tillexempel mycket mindre och rökfri dessutom.
Inser nu och ibland att vad nyttigt det varit för mig att stanna upp de här två åren sen Snumusen kom.
Jag mår bra.
Jag är lycklig.
Vad skönt att kunna säga det. Vad skönt att kunna veta att jag mår bra här där jag är nu. 
Trots att framtiden på jobb innebär förändring så känner jag bara stor tillfredsställese av att det ska bli något nytt och spännande. Tidigare version av Lind@n  hade  nog haft lite ångest.
Fast just nu får jag bara ångest av smutstvätten :-)

Fortfarnde hett

Barnet är fortfrande febrigt, dock något mindre än i går och följdaktligen piggare än i går. Idag ska vi passa på och pyssla här hemma, får ta tillfället i akt när man ändå är hemma. Det blir nog lite jobb oxå när Snusmusen sover middag. Har en del som jag vill få färdigt som jag kan göra här hemifrån.

Säg det rosenröda som varar

I går morse skimmrade Asplundska familjen i rosenrött, allt var mysigt och lugnt och skönt. Idag var det oxå rött men mer av inslaget feberrött. Lilla Snöflingan har feber och får vara hemma. Älskade J fick stanna hemma ett par timmar på förmiddagen medan jag gjorde undan lite på jobb, och sen avlöste jag honom vid 11. Nu sitter Hon och Snusmusen  uppkrupen i soffan och ser på Snusmusens favoritfilm "Cars.
Funderade i bilen på vägen hem över vilken lyx vi har i sverige som har möjligheten att Vabba. Visst jobbet blir lidande, men barnen behöver i alla fall inte gå i skolan/lämnas iväg sjuka. Jag har möjligheten att jobba lite hemifrån och det är kanon, När Snusmusen sover och Snöflingan vilar ska jag försöka skapa en manual tänkte jag, så hamnar ajg inte hopplöst efter i alla fall.

En ny orkester är född.

I lördags firade vi Mårten Gås och farsdag. Ja, en vecka för tidigt. Vi var hemma hos Otäck liten Bror, Rara söta A och till sist men inte att förlgömma Fasters Prinsessa. Vi åd go mad, vi åd mö mad och vi åd mad i reddan ti. Mycket trevligt. Efter maten serverades GODIS och ett tu tre hade två små gottegrisar försett sig. Efter ett tag var festen i gång på riktigt och en spontan orkester bildades. Tyvärr blev inte korten så bra men det här kortet illusterar ändå på någo vis hur roligt och hur rörlig orkestern var.


Advent

Nu har Halloween varit då måste det vara fritt fram och börja fundera över advent.
Jag fullkomligt älskar hösten av många anledningar, det är mysigt att vara inne med levande ljus, det är mysigt med kalla klara dagar och det är mysigt med stormiga och blöta dagar.
Första advent är den 30 november i år, Snusmusens födelsdag. Så i år får vi ha klalas och adventsmys med hela tjocka släkten, mysigt å ena sidan och ångestframkallande å andra sidan.

Eftersom vi har renoverat sen i fjol måste det nu till Älskade J:s stora förtjusning inhandlas nya ljusstakar eller stjärnor till i alla fall Snusmusens rum. Jag surfar just nu runt i jakt efter något som är trevligt, lite gammeldags men ändå fräscht. Än har jag inte hittat något men skam den som ger sig. Nästa steg är att bege sig ut i affärerna, det får nog bli torsdagens projekt.

Måndagmorgon hos AsplundskafamiljenFlickorna sitter på bussen. Älskade J i bilen, Snusmusen har landat i soffan framför Morgonbollibompa, jag njuter en mugg kaffe framför datorn.  Vilken idyllisk morgon, alla är rara och trevliga och söta mot varandra... Hmmm undrar så vad som är lurt för så här brukar inte vardagsmorgonen se ut i Asplundska hemmet. En normal morgon består av mer eller mindre organiserat bråk och kaos... Familjen kanske håller på att förvandlas... Alla kanske kommer att vara så här trevliga alltid? Kanske kommer äppleträden blomma till jul oxå? Sannolikheten är lika stor. Det kan hända men inte så troligt. Men oavsett så njuter jag av att just den här morgonen var mysig, lugn och trevlig.

Jag och Snusmusen är lediga idag, Mamma Dag har studiedag och vi får chansen att mysa ytterligare en dag. Tur att man för tillfället har ett arbete som är flexibelt.  Gott. Vi ska vakna till lite till här hemma, sen blir det nog en prommenix även om det ser grått och vått ut ute.  Därutöver blir det nog lite lek i Photoshop för att försöka åstadkomma lite julkort kanske. Ikväll är det Gympastik för Malla och Snöflingan.
Vad gör du idag?

Mysmorgon

Sitter uppkrupen i soffan tillsammans med barnen som ser på film, massor med levande ljus tända, brasan i kakelugnen är tänd och sprakar så mysigt, ute är det kallt kallt kallt men ack så vackert. Raggsockar på fötterna och mysbrallor är perfekt söndagsutstyrsel. Älskade J har åkt iväg för att fiska, hoppas att han får en bra dag och får provat alla sina nytillverkade drag. Vi här hemma tänker oss nog en slappedag, inventering i advenslådan, för nu går tiden snabbt till första advent.


Buzzador


Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.


Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är asplundskan):
https://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=asplundskan   

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=asplundskan&lang=seDet är väl värt att prova, vi har provat drycker från Knorr så här långt! Trevligt trevligt. Ungarna bara älskade dem!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!