Poff...

Vet inte vad som hände men det känns som om luften har gått ur mig och jag är trött trött trött. Ska försöka skrapa ihop resterna av mig under dagen så jag kan bli go och gla kexchoklad till i morgon.


Jag tycker bloglovin är det smartaste som finns... har du inte provat tycker jag du ska testa... klicka på lilla knappen här: bloglovin


Spotify-inbjudningar

Hoppsan! Spotify är något jag gillar och jag har 22 nya invites på mitt konto. Jag tänkte låta er ta del av dem, men för att få en av dessa inbjudningar så måste ni lägga en kommentar på någon av mina bilder som finns på bloggen. Tala om vilken bild du valt och varför och glöm för allt i världen inte att ange din mailadress så jag kan skicka inviten....
och eftersom du ändå är här kan du ju passa på att klicka på kden rosa knappen höär nedanoch lägga till mig på Blogglovin. Sen får man hemskt gärna länka till mig från sin blogg oxå... det går oxå bra.....
 
bloglovin

Så var första helgen nästan över

Och det känns ganska trist tycker jag.... jag gillar ju mitt jobb men vem gillar inte att vara ledig mera ? Här har kvällproceduren börjat med läsning och läggning av alla trollen som de senaste dagarna varit upp betydligt längre än vanligt. Vi räknar med en lång läggning ikväll med andra ord.
Alla har sina böcker som ska läsas, Snusmusen läser Mamma Mu, Snöflingan: LasseMajas dektektiv byrå och Malla läser nog mysteriet på Drakberget eller om det är någotn bok om Ponnyn Teddy.
I morgon ska de alla vara uppe, påklädda och vakna till kl 08:00 då älskade J ska köra hem dem till mina föräldrar.
Sen ska de stanna där tills på tisdag eftersom vi ska jobba båda dagarna, sen är det ny ledighet, två dagar för mig och sen är det långhelg igen. Älskade J har lång helg redan nu på onsdag.
Det är skönt att vara ledig, sen dröjer det ju ett par månader tills nästa ledighet.

Jag borde förflytta mig till den andra datorn

och göra fler årskrönikeinlägg men jag orkar ärligt talat inte..... jag surfar vidare istället....

Jag mumsar

Sitter här med datorn i knät i soffan, Malla ser, efter ett mindre utbrott av tristess, på Harry Potter på Kanal 5. Snöflingan leker med sitt nya OBH- Nordica Kök (hon fostras till att hjälpa sin mor). Snusmusen sover middag.
Jag mumsar sånna här....Medans jag surfar runt på nya roliga bloggar.

Medans jag surfar runt på nya roliga bloggar.

Fy bubblan...

I går hade vi kalas för Snöflingan. Allt gick smidigt och bra och Snöfliingan var glad och lycklig för alla paket. När alla åkt hem så dog jag... fullständigt, jag vet inte det var en släng av nån influensa eller om jag bara var superslut/trött för jag mådde tjuvtjockt. Illamående och huvudvärk som en mössa av värk... Helt slut och jag somnade i soffan vid 1930. Har sovit oroligt hela natten men mår bättre idag men inte bra. Får se vad det blir av det. Mannen är och fiskar och barnen sover så här långt. Vi ska ta det väldigt väldigt lungt idag. I morgon är det jobb och ungarna ska till mamma och pappa, så lite packning blir det väl inför det, men i övrigt ska vi bara vara...

Min älskade Snöflinga 7 år


För 7 år sen hade jag inte ens fått första värken och ändå är min Snöflinga född om 2 timmar ...(fast för 7 år sen)
Min älskade unge som är en drömmare, med stort hjärta och en omtänksamhet som få, bestämd med mycket vilja. Har just nu svårt att hitta sig själv och letar förbrilt efter vem hon är. Underbart snäll och rar. Älskar henne så....
GRattis min söta Fröken Snöflinga.

Ska alldeles snart gå upp och väcka henne med skönsång och frukost på sängen, därefter följer kalas med hela släkten!

Mamma Mia

Nersjunkna i soffan alla fem och på dvd:n har vi njutit av MAMMA MIA

Har du INTE sett den så kan jag bara varmt rekomendera den!

Årskrönika Maj 2008

Bildtexter för Maj kommer senare

Årskrönika April 2008
Vår vackra Lilla Linda bor hos oss ett par veckor!
FruUnderbar och Go har lärt min son att äta choklad...
Vi bygger koja i det underbara vårvädret

Vi är på undersökning och sövning i Mölndal på Salgrenska

Jag är i Varberg på SPA med mina goa Järnladies!

Snöflingan doppar Goda Morfadern i bäcken på en orienteringsrunda.

Årskrönika Mars 2008

I mars var det vinter sen kom våren och sen kom vintern IGEN, annars var det en månad som präglades av ljus, värme, orienteringspremiär och påsken, som i år låg redan i mars.


5 mars8 Mars

Orienteringspremiär 16 mars

22 mars var det dags igen.....

En mysig jul med goa ungarJag kämpade hela kvällen med att få ett kort på Snöflingan men efter att ha gått igenom korten kan jag bara konstratera att hon är inte med på en enda bild där jag lyckats få henne ensam med på bild:-( Får hoppas att snälla pappan eller otäcka brodern lyckats fånga henne.

Trattkantarell Julafton 2008Lady Boss... vad gjorde du julafton??? Vi plockade Trattkantareller:-) Kram på dig!

Liten otäck bror

Min lilla otäcka bror påstår att han ser ut som en mupp allt som oftast när jag tar kort på honom. Ja, jag kan ju inte göra mkt åt motivets grundmaterial men jag kan ju alltid försöka fotografera honom när han är till sin fördel. I går tycker jag att jag lyckades rätt bra. Mer än så här kan jag inte göra med tanke på modellens utseende :-)  (Men visst är han ganska söt bror min)
Det finns bra kort även på Rara Söta Lilla A, måste dock bara redigera dem lite med ljus och annat så kommer de sen.

Torsdagsreflektion V52Efter en vecka uppehåll är jag tillbaka med min torsdagsreflektion. Även hos oss har veckan som gått speglats av julen som hos så många andra, men vi har gjort något som jag tror är annorlunda än hos många andra, vi började dagen med en skogsprommenad och i skogen hittade vi ett garn-nystan som vi följde, efter skriftlig instruktion av själavste TOMTEN. Vid snörets slut hittade vi Tomtens ryggsäck som han glömt med varm glögg, pepparkakor och ett par paket. En mysig prommenix med hela familjen. Barnen fick frisk luft och lite av den värsta längtan hann lägga sig. Att sen klapparna var både roliga och nyttiga gjorde ju inte saken sämre. Hur många träffade 4 barn som satt och borstade tänderna i skogen på julafton :-)
'
Fler reflektioner hittar du här :


GOD JUL ALLA MINA VÄNNER

Ha en riktigt skön dag med go mat, klappar och omtanke.
Kram från mig!
 

Årskrönika Februari 2008

Vi började med att åka till Ugglebadet med Liten Otäck bror och Fasters lilla Prinsessa.
Där träffade vi även Gudmodern och Karamellen.

Dagen efter var det återigen dags för barnen att bada då de var på friluftsdag i Höör på det nya badet där


I februari var det kallt och klart och många underbart vackra dagar

Älskade J fick sig en dag på sjön med en fin gädda på kroken

Det fina väret hålelr i sig

Sovrummet blir klart

Snusmusenb tar sina första steg och börjar bli stadig

Jag fyller 35 men firar endast med släkten och de närmast sörjande då jag laddar inför fest i Juni.
Snusmusen är i Lund och blir sövd, även denna gången charmar han alla och allt går bra!En konversation om tomten

Jag: Har du varit snäll så tomten kommer?
FP: Ja, det är julafton om två paket
Jag: Om två paket? Om två dagar menar du?
FP: Nej, om två paket i min kalender sen är det då man får ta de stora paketen och då är det julafton.
Jag:- Jaha, du menar så, jo det är nog rätt.
FP:- Pappa har inte varit snäll.
Jag:- Har han inte det?
FP: - Nej, han doppat mormor i badkaret.
Jag: Dolt fniss
FP:- Mamma har inte heller varit snäll och har doppat Astrid.
Jag: - Astrid?
FP: - Min kompis.
Jag - Jo Astrid din kompis men har mamma doppat henne i badkaret?
FP: - Ja hon hade inte heller varit snäll.
Jag: Astrid?
FP: Ja, ingen är snäll mer än Fasters Prinsessa, Tomten kommer nog med alla klappar till mig.Årets skolkort

Att vi valde kortet på mig och barnen som kort till presenter och inte årets skolkort berodde inte på att skolkorten inte blev bra utan för att vi ska ge bort dem till några andra som önskar sig kort.
Se här så fina skolkorten blev:


Kortet till de gamla

Varje år får min mormor och min farmor kort på barnen, oftast skolfoton, men inte i år, för i år får de ett kort som vår söta goa vän Fröken Fotograf har tagit på mig och barnen.


Foto: Monica Ovesson

Årskrönika Januari 2008

Varje blogg borde ha en årskrönika, en sammanställning över vad som hänt under året som gått. Här kommer min med början på Januari.
Vi började med att fira goda faderns 60 års dag , det firade vi med en tripp till Göteborg där vi såg på Holiday in Ice med de stora barnen.
Hos oss var det bygge som gällde, vi hade stampat jordgolv i december men hade faktikst fått golv i januari och bygget gled på. Vi målade och fejade

.


Vi var i ishallen och åkte skridsko och mös med fika

Snusmusen fick glasögon och förvandlades till en liten professor.   

 
Älskade J fyllde 36, men med tanke på att snickarna trodde att man kunde använda vardagsrummet som arbetsrum så firade vi inte med något större partaj.Jag tog steg 1 i min egen resa och la cigaretterna på hyllan den 1 januari.

Psalmer

I dessa tider sjunger vi psalmer här hemma, vad bra att ungarna får var sin psalmbok när de går i första klass. I år var det Snöflingans tur att få sin bok av församlingens präst. Uppklädd till tårna och mkt spänd av förväntan.

Förra helgens gympauppvisning


Min blogmix

Min blogmix... dvs de bloggar jag följer regelbundet


Bloglovin


Hela-dagen-i-mysdress-dag

Men vad händer? Ingen uppdatering på länge... men just nu har jag liksom inte riktigt orken...Är fortfarande ganska sliten med en förkylning som står i kroppen och inte riktigt vill bryta ut, det toppar jag med gräslig sömn på grund av en korkad rygg.
Jag tror att alla julklappar är handlade, inklusive min egen, jag styrde upp familjen i går och tog dem till VÄLA, man får skapa möjligheter för dem så att de sen inte kan skylla på att de inte hann åka i väg och handla.
Kylskåpet är fullt så när på lite färskvaror som ska handlas på måndag tillsammans med julskinkan som är beställd hos otäck liten Bror på Bjärhus.
Granen är inhämtad och klädd, lyser så vackert i vårt tv-rum.
Dagen idag tänker jag spendera i mysdress, lite stryktvätt, kolakokning och en långprommenix med barnen och förhoppningsvis goa vänner med hund.
Förresten, jag har inte köpt någon julskiva i år.... varför ska man göra det när man kan lyssna på Spotify när man vill och vad man vill. Vilken underbar tjänst.
Vi ses kanske senare om jag orkar ladda upp lite bilder.

Julledig

Nu är jag julledig!
YES.
Det är välbehövligt.
Jag är TRÖTT.

Början på något nytt eller utveckling av något annat??


Morgontrötthet

Sista arbetsdagen innan jul... Idag ska jag sitta med på nämnden hela eftermiddagen, vad ska jag säga mer än lärorikt hoppas jag....
Annars är jag sliten, var på ett sent möte i går och var inte hemma förrän kl 22. Sen tror jag man känner av att man snart ska ha en lite´längre ledighet och det gör att man känner sig extra trött.
Malla var hemma med Älskade J i går, ont i hela kroppen och allmänt sliten, ingen större feber men trött så vansinnigt trött. Men idag är hon lite mer pigg och efter viss övertalning om julpyssel i skolan så var nog allt lite lättare. Jag börjar lite senare idag så jag kör dem till skolan. De hinner se julkalendern och ta det lite lugnare vid frukosten. Skönt.

Tror jag har koll på alla julklapparna, har några enstaka kvar att köpa, samt någon liten födelsdagspresent till Snöflingan som snart snart blir 7 år!

Nu ser vi framemot jullovet.. snart snart kan vi gå i morgonrock en hel dag.


Skakande...

Det mullrade i hela huset och sen började det skaka och skallra i fönster rutorna... och Ja det var tydligen en mindre jordbävning i lilla Forestad...Ungarna vaknade och kom ner rusandes ganska skakade även det. Snöflingan tyckte det var jätte läskigt. Själv funderade jag över om jag upplevt det innan, men inte vad jag kan minnas, inte så här tydligt i alla fall. 20 till 30 sekunder upplevde jag nog att det höll på.... Gissa om det här kommer bli dagens snackis

Läs mer här : Aftonbladet  och  HD


LuciatågetTyvärr hade PepparkaksSnusmusen somnat när väl framträdandet skulle ske. Men Lucian och tärnorna framförde med bravur en stor repetoar :-)


Svinaherde

Vi passar otäcka djur.....Måste dock erkänna att både jag och älskade J stod och kikade på odjuren i går och tyckte de var både söta och att de lät sött.. de kurrar liksom.... men NEJ NEJ det ska inte bo några margrisar här på riktigt.....bara på besök....

Dagens 14/12

DAGENS VILL HA: Lasange
DAGENS KLÄDSEL: Rosa T-shirt svarta mysbyxor
DAGENS SMINK: gårdagens mascara
DAGENS FRISYR: Rufs.
DAGENS HÄNDELSE: uppvisning på Gympan
DAGENS JULLÅT:

DAGENS PLANER: Traderafotografering
DAGENS SAKNAD: Älskade J
DAGENS DUMMASTE: Min onda rygg (repris)
DAGENS SJUKA: Aj Aj (repris)
DAGENS DROG: Pandodil + lite starkare piller.....(repris)
DAGENS ROLIGASTE:  Mitt specialkonto med tradera vinster
DAGENS FAVORIT: Hyacinter
DAGENS KÖP: Inkeltinkel men mjölk blir det nog...
DAGENS GODIS: Nej nje nej jag ska INTE äta godis idag....
DAGENS HUMÖR: Stel
DAGENS ORD: Tradera

Gympauppvisning

Idag står det gympauppvisning för Snöflingan. Ska bli jättekul att se vad de lärt sig under terminen. Älskade J är och fiskar och vi  andra går här hemma och skrotar.
Malla och Snöflingan laddar inför eftermiddagens uppvisning genom att spela Sims2. De har inte av olika anledningar fått spela på väldigt länge att idag ska de få sitta hela förmiddagen.
Snusmusen går på avgiftning från filmen Bilar och ser på Hitta Nemo istället... Det går så där med avvänjningen... han har nog lite abstinens, vad ska vi annars skylla det dåliga humöret på??? Men för att inte hans humör ska gå itaket totalt så har han laddat upp i soffan med 5 Bilar som han kan pilla med samtidigt som han ser på Nemo...

Själv packar jag Tradera paket. Har rensat i gardroberna här hemma och har nu skickat iväg totalt 28 paket med kläder till lyckliga vinnare.  Ska ge mig i kast med att fotografera en hög till med kläder och lägga upp. Gott för min kassa och gott för de som får fynd. De kläder jag ej säljer på Tradera lämnas på loppis eller liknande. Fast det är klart, då vi väntar tillökning från två håll så packar jag undan det som kan tänkas bli "ärvekläder".


Dagens 13/12

DAGENS VILL HA: En mysig dag med barnen
DAGENS KLÄDSEL: morgonrock..
DAGENS SMINK: klockan är 7.. hallå`???.
DAGENS FRISYR: Rufs.
DAGENS HÄNDELSE: Mys i soffan med barnen till Tv:s lucia tåg... i detta nu...
DAGENS JULLÅT:

DAGENS PLANER: Lussa genom skåne :-)
DAGENS SAKNAD: En bättre julkalender
DAGENS DUMMASTE: Min onda rygg
DAGENS SJUKA: Aj Aj
DAGENS DROG: Pandodil + lite starkare piller.....
DAGENS ROLIGASTE:  att barnen faktiskt planerar sitt Luciaframträdande
DAGENS FAVORIT: Mina goa töser
DAGENS KÖP: Julklapp till Älskade J
DAGENS GODIS: Just nu är jag sugen på grönsaksdippa
DAGENS HUMÖR: Mysig
DAGENS ORD: Lucia

Lucia


Lussefirande i Skolan.

I går var det Luciafirande i skolan, båda flickorna var väldigt förväntansfulla, det blev kanon och alla sjöng jättefint och ganska starkt. Snöflingan längtar redan nu tills hon går i femman för dååååå dåååå ska hon få vara Lucia, som den enda flickan i klassen så räknar hon med att hon ska få vara det... Vi får hoppas att ingen av pojkarna vill det året...Efter tåget myste vi i barnens klassrum med Lussebullar och pepparkakor.

Dagens 12/12

DAGENS VILL HA: Snö som ligger kvar...
DAGENS KLÄDSEL: Jeans och tröja
DAGENS SMINK: Inget alls jag är ju ledig.
DAGENS FRISYR: Rufs.
DAGENS HÄNDELSE: Fika med fru Underbar och Go
DAGENS JULLÅT:

DAGENS PLANER: Fredagsstädning och fika
DAGENS SAKNAD: Julmust
DAGENS DUMMASTE: Sommardäck+ Snö
DAGENS SJUKA: Nysig
DAGENS DROG: Kaffe.
DAGENS ROLIGASTE:  att det faktikst är SNÖ
DAGENS FAVORIT: Julmust och SNÖN
DAGENS KÖP: Lussebullar
DAGENS GODIS: Kanske en liten bit choklad ikväll
DAGENS HUMÖR: Glad
DAGENS ORD: Snö

Dagens 11/12

DAGENS VILL HA: Snö.

DAGENS KLÄDSEL: Svarta träningbyxor och blått linne. Ljusa jeans, blått linne och vit kofta, bruna stövlar.

DAGENS SMINK: Inget alls jag är ju ledig.

DAGENS FRISYR: Rufs.

DAGENS HÄNDELSE: Lucia i skolan

DAGENS JULLÅT:

DAGENS PLANER: Få ihopa dagens program.

DAGENS SAKNAD: Järngänget som borde vara tillsammans idag... vi är det dock mentalt

DAGENS DUMMASTE: Klippans kommuns sopsortering

DAGENS SJUKA: Endat lite ont i ryggen... nää ingen sjuka alls..

DAGENS DROG: Kaffe.

DAGENS ROLIGASTE:  att se Malla och Snöflingan lussa

DAGENS FAVORIT: Älskade J för att han körde töserna till skolan och jag slapp klä på mig och Snusmusen

DAGENS KÖP: Engångsmuggar

DAGENS GODIS: Nix inget idag...

DAGENS HUMÖR: Pigg, alert och eftertänksam.

DAGENS ORD: Luciafirande

Dagens program

*TVÄTTA och Stryka
*Handla engångsmuggar och vita strumpbyxor.
*Lussebullebak
*Sova middag
*Luciafirande i skolan


Torsdagsreflektion v.50


Jag hade oerhört svårt att bestämma mig för vilken bild jag skulle välja den här veckan. Men till slut beslöt jag mig för en bild från Skanör, från när vi var där i helgen. VI hade en skön och mysig helg tillsammans och jag tror vi tillsammans laddat våra batterier inför en vår med mycket nytt om ska falla på plats.
Bilden får även illustrera att man ska gripa efter varje strå, när det känns som om man sjunker så gäller det ta vara på varje halmstrå av lycka och glädjas för det även om det kan vara tufft. Det blir ljusare igen även om de inte känns så just nu.

Sköna helgen

Nu i helgen har jag och Älskade J haft en barnfrihelg. Vi försöker göra en liten resa varje höst/vinter och en på vårkanten. Bara vi liksom, där vi bara är man och hustru. En helg där vi hinner prata färdigt hela meningar och äta måltider som inte inkluderar ketchup eller utspilld mjölk. Sova tills vi vaknar av oss själva.  En sån helg har vi haft i helgen. Dessutom är det här en helg som är vår egna julklapp till oss själva, bara några veckor för tidigt.
Vi har spenderat helgen i Skanör, först en natt på hotell Gässlingen och sen en natt på Skanörs gästgiveri, en kväll med en god gourmet middag och en kväll med ett gott julbord. På gässlingen finns det en relaxavdelning med bubbelpoool och bastu och sen finns det en underbar vedeldad tunna där ute under stjärnorna. Allt provades und ja vi njöt.
Att vi sen fick handlat alla julklapparna på vägen hem gjorde inte helgen sämre.Älskade J laddar batterierna

Barnen då? Jo de har varit hos Slaktaren och hans rara fru. De har myst och haft det jättebra!


Kvalitetsutvecklare

Jag vet inte hur mkt jag skrivit om nya jobbet. Det har liksom nästan försvunnit bland allt annat som har hänt. Det är lite svårt att glädjas på jobb då en hel del av kollegorna inte mår så väldigt bra. Alla har inte fått det de önskat och det med följd att de inte mår så bra. Hemma hinner jag knappt med att tänka på jobb, det är i och för sig bra... jag blir lätt uppslukad annars...
Men jag har faktiskt fått det jag vill ha. Ska bli väldigt roligt. I min kommun har vi massor av saker som är av bra kvalitet men det är inte alla gånger formailserat, det tror jag är ett av mina uppdrag att få ihop allt som är bra och utveckla det som är mindre bra.. Det finns oändligt mkt att titta på och jag går här och funkelerar och funderar över var jag vill börja. Spännande, jag ser framemot våren med stor glädje och många ideer.

Julkalendern och lite annat smått och gott

Vinjetten till julkalendern har precis satt i gång, barnen sitter klistrade och jag har ännu inte sett ett endaste avsnitt. Får väl försöka mig på att sitta ner vid den tiden någon dag.
Idag var jag allt utom morgonpigg... är själv med barnen eftersom Älskade J är i Köge i Danmark på studiebesök och strategidagar. Jag brukar inte ha svårt att vakna när jag är själv, men idag var det ett segt kapitel...Ont i huvudet och allmänt seg. Ska köra töserna till skolan efter julkalendern och därefter ska nog jag och Snusmusen ta på oss och försöka gå en runda, återstår och se om jag orkar när vi väl kommer hem igen. Soffan är så inbjudande nu på vintern. Fast jag skulle behöva ta tag i mig själv när det gäller prommenixandet igen. Var ju såååå duktig ett tag men nu på sistonde har det varit trögt.

Har kommit på vad jag ska ge till goa svärmor i kulklapp! Är så nöjd med mig själv, vet oxå att hon nu blir lätt  nervös när jag skriver så, men när man hittar det där som passar så bra så ska man slå till. Så söta Svärmor, bli inte orolig. Det är inget stort och inget farligt och det är mycket tanke bakom.
Till Snälla Mamman och Goda fadern är det oxå färdighandlat. Det har liten otäck bror löst  i år.
Kvarstår bara maken, barnen och fasters söta prinsessa. Men jag tror att jag i år faktiskt har ganska klart för mig vad som ska köpas till alla barnen däremot är Älskade J ett större bekymmer, han har önskat sig 1 sak. EN sak och den kan man bara köpa på en speciell sida på nätet. Älsakade J har själv erbjudit sig att beställa hem den. Suck det vill inte jag... får nog klura lite till på det där... 


När du inser att du e skåning..

du är bara svensk i ditt pass och under Hockey VM


flaggan är gul och RÖD, inte blå.


du kallar pommes frittes för stolpa-päror.


du vet att ålarens och kålhuvvu ska ses som förolämpning och inte alls handlar om mat!


du får hageskag när något är sorgligt.


en kraftigt berusad människa är 'dyng rag' och denna person tilltalar dig med orden 'Va fan glor du på, ska du ha po flabben'


du har skallebank och inte huvudvärk.


du är bugasprängd och inte mätt.


du beställer en 'cocka' i stället för en 'cola'


allt norr om hallandsåsen e Norrland !


du kallar choklad drycken pucko før 08:a


du har inte en huskatt utan en bonnakatt


du vet att päror inte betyder päron.


du säger inte groggvirke, du säger blannevann.


du vet att lättmjölk är röd, mellanmjölk blå och standardmjölk orange.


du grinar när stockholmare vill gräva loss Skåne, de gräver ju bara bort Sverige.


du grinar = du flabbar.


grinar och flabbar = skrattar.


du äter rabbemos till din falukorv.


du vet våren har kommit när rapsen blommar.


Zoegas - helst Skånerost, är det enda kaffe du dricker.


du fattar inte varför folk åker till fjällen, alperna ligger liika nära och backarna är dubbelt så långa.


du hoppas att Skånes alla grävmaskinister skulle vilja alliera sig för att vi en gång för alla ska frigöra oss från de självgoda stockholmarna.


Hipp Hipp, är det roligaste du någonsin sett på TV.


någon säger 'det var bättre förr' och du tänker 'ja, innan 1658 någon gång'.


du vet att pantofflor inte är ett par skor.


'tollor' är däremot funktionsdugliga skor du stukade fötterna i som liten.


du hade kommit på minst ett 'bombsäkert' sätt att smuggla in alkohol från Danmark innan din fjortonårsdag.


någon av dina tre första fyllor grundade sig i för mycket rebenshopen/aperetif(den med fågeln på 'den söte, söte, goe, goe)/pepiño.


vokalerna var det svåraste med att lära sig läsa och skriva i skolan - speciellt om du är från Lomma.


du köper Ramlösa och inte Raaaaamlösa.


du behöver inte fråga vad en 'rullebör' är.


en flaska Skåne akvavit alltid står på bordet vid högtider.


du inte börjar gråta för att systemet är stängt, för på andra sidan Öresund är det alltid öppet.


det bara finns ett berg - Kullaberg.


Tomelilla, Skurup, Höör och Klippan är lika självklara i din värld som London och Paris.


röv inte alls är något vulgärt.


'räligt' bara är din synonym för något som är fult, otäckt eller äckligt.


'balle' är en del av rumpan .


någon säger något somdu inte tror på och du utbrister 'ah, du snackar'.


du känner dig hemma var som helst i världen bara någon pratar skånska.


du blir förbannad av att läsa om befrielsen av Skåne, när det i själva verket borde stå ockupation.


sillamjölke är förolämpning som du antagligen aldrig använder, men om du ser någon som är riktigt klen så vet du att du skulle kunna kalla honom det.


du blir förvånad att mölla faktiskt kallas för väderkvarn på rikssvenska.

Torsdags reflektion v49Jag kommer minnas den senaste veckan för många saker, Snusmusens födelsdag, min goa vänninas sorg,turbulensen på jobb men sist men inte minst kommer jag att minnas att det var 1 advent och jag fick plocka in mina hyacinter :-)

 
hos
 Trebarnsmamman

Tänk så fel jag gjort i alla år...Ska man tro på det här....???!!!???Det här vill jag inte tro på, med tanke på att både i går och idag så vräkte snön ner vid 17:00.
Just nu ligger det ett tunt tunt snötäcke över min trädgård, Så vill jag att det ska förbli...
Läs mer på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3906384.ab

Men oj...

Jag är nominerad i min kompis nominering (ja det blir ju lite klubben för inbördes beundran :-))

http://minimi05.blogspot.com/2008/11/2008-rs-bloggare.html
Oavsett så blev jag glad... jag trodde liksom bara att jag hade goa vänner, plågade kollegor och en och annan söt och rar familjemedlem som läste min blogg.. Nåja känner du för det så kan du ju rösta på mig.... jag kanske vinner något :-)

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!