En skön sensommardag i skogen.


Jag är med och Tävlar hos MiNiMI


Jag är med och tävlar om detta fina smycke hos Livet enl MiNiMi från MiNiMi design.
Var med du också ! Jag vill vinna detta för att jag är lycklig och det vore kul att kunna visa det, jag är lyckligt lottad att ha världens bästa familj och omgivning!

Jag tycker ni var duktiga

Vad många av er som gissade rätt.

För visst är det Snusmusen i mitten, Snöflingan överst och Malla längst ner. Men visst är de lika mina troll. Dock inte så lika i sättet.  Fast det är klart Järnvilja har de nog alla tre.

Lilla Fröken Vilja var på besökLilla Fröken Vilja var på besök Mitt kök svämmade över:-)

Vem är nu vem då?

Jag vet att jag kört den här förrut men jag älskar dessa bilder.
Alla korten är tagna hos Catte och Göran i Helsingborg

Nå vilket barn är vilket?


Snart 10 år...En bild från vårt bröllop som jag bara älskar....Det är liksom vi på alla sätt.
Nu i september är det 10 år sen vi träffades.
5 år som gifta
8 år som föräldrar
och jag älskar bara mer och mer för var dag.

Ronny och Ragge???

Lilla Snöflingan råkade hamna framför Grease på tv. Jag berättade glatt om att det där var en av mammas favoritfilmer när hon var yngre (jag är fortfarande ung)  Mmmm sa snöflingan men varför ser alla ut som Ronny och Ragge?
Vaddåååå????? Är ungen vrickad... John Travlota var ju jättesnygg....eller?

Sömngångare

En av tjusningarna med att ha barn är de där ögonblicken när man får smått galna skrattanfall ibland med sina barn men ibland kan jag inte låta bli att skratta åt mina barn. Som nyss. Malla kommer ner och berättar en fullständigt osammanhängande berättelse om tingeling, hon pratar med mig som om jag borde förstå precis vad hon pratade om. Efter ett toalettbesök så var hon dock mer vaken och när jag försökte få mer klarhet i hennes berättelse så var hon totalt oförstående. Mitt stora lilla hjärta.

Det närmar sig

Jag ska snart börja jobba igen. på riktigt liksom, efter nästan 2 år hemma. Lite läskigt är det allt. Samtidigt ska det bli skönt, roligt och stimulerande att komma igång igen. Satt och läste igenom lite mail i från jobb och hade bland annat fått ett från jobbets hälsostrateg. I det mail kunde man bland annat läsa lite olika citat. Ett som jag fastande för var:

 

"Ta dig samman och gör något onyttigt"

OKÄND


Tänk, nu ska jag ta mig samman och göra något som är nyttigt, missförstå mig inte, att ha varit hemma är nog det mest nyttiga jag gjort i mitt liv. Det har varit två oerhört givande år men det ska bli skönt att bli en del i ett vuxet sammanhang igen. Jag har lärt mig mycket om mig själv under de här två åren. Jag har åstadkommit mycket under de här två åren, dels för att familjen ska må bra men även för min egen del, för att jag ska må bra. Vad sägs om att ha slutat röka, förbättrat min kondition och jag har tagit ett starkt grepp mot min övervikt.  Och allt det här här varit nyttigt. Men nu ska jag börja göra nytta på jobbet igen och som tidigare sagt det är med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot den 1/9.  Det som är en stor utmaning i det hela är att få livspusslet att fungera med Jobb-Skola-Dagmamma-Ledighet osv...
Men det blir säkert jätte bra. Vi ska nog bara ge oss lite tid att komma igång.

Häromdagen fick jag en present av mamma. Den tänker jag ha på jobbet för att påminna mig själv om att dricka mycket vatten.  Jag fick även ett tillhörande glas. Jag blev jätteglad.


Snöflinga på sjönSå i går var det då Lilla Fröken Snöflingas tur att åka på fisektur med sin far. ÄVen hon hade fiskelycka med sig,

Jätteabborre

Malla och Älskade J har varit och fiskat precis hela dagen.
  En hel del fina firrar filas just nu köket.
Malla är glad men gräsligt trött, blöt och hungrig.

Vild och Vacker


Ögon fulla av bus


Snusmus på utflykt


På prommenix med pappaIdag börjar bockajakten här hemmavid, det innebär att man på ett tag inte vågar ge sig ut och leta svamp. Så vi passade på häromkvällen. Inte så stor skörd men ändock mysigt!

Finns det hopp?Jag undrar om det finns något hopp om finare väder igen?
Aftonbladet påstår att det är på g?
Kan man vara hoppfull?

Kompisar


Sommaren börjar närma sig slutet...

och jag har börjat att kolla på sommarens fotohögar.


Aj aj aj det bultar och de bankar...
Vaknade av att det satt, vad jag trodde, en fluga på min höft, viftade som vanligt bort  den  men gissa om jag flög upp när "flugan" satt kvar på mitt långfinger. Aj som F*N skulle man kunna säga. Flugan var inte en fluga utan en elak geting som stack mig på mitt stackars lilla långfinger. Aj aj´det bultar och det bankar..

Tycker det är massor med getingar i år, har du blivit stucken i år?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kräftskiva


I morgon är vi bjudna på kräftskiva hos Syster J. Ska bli rackarns trevligt. Jag äter inte dock inte så väldans många kräftor så jag kommer att äta räkor i stället och en smarrig kantarellpaj.
När vi lagade den kom jag och tänka på Lady Boss, som fyller år idag! Hoppas du hittat många "Guldingar" idag på din dag.

Idag är det ett lustigt datum tycker jag. 080808. Det blir liksom lite speciellt med sådan datum. Minns mitt ex som förlovade sig med sin dåvarande flickvän 990909. Själv har vi förlovningsdag dagen innan vår bröllopsdag. Den 4 och 5 juli med andra ord.

Idag somnade jag till OS invigningen. Känner mig sliten idag, hoppas det är något övergående. Malla har lite feber men det är säkert bara för att hon varvat upp något hemskt här innan. Ett par kompisar  var här, och, som vanligt får man väl tyvärr säga, så flög Malla och den äldsta pojken ihop. Det händer ganska ofta, synd för jag tror att de egentligen tycker väldigt mkt om varandra.  Malla var i alla fall väldans ledsen efteråt idag. Vet inte om febern beror på det eller om det är tvärtom så att hon är extra känslig för att hon har feber. Det får tiden  utvisa.


På tal om OS. Som vanligt tycker jag att det ska bli trevligt att titta på även om jag i år har dåliga förhoppningar på svenska medaljer. Tyvärr. Men de får gärna överaska mig...

Gjort massor eller inte gjort ett gjota??

Idag är en sån där dag då jag känner mig frusterad. Känns som jag inte fått gjort ett skvatt idag samtidigt som vi har hunnit med massor. Undras hur det hänger ihopa..Jaja Så är väl livet för oss alla ibland kan jag tänka. Ikväll  ska jag ute på prommenix med Fru Underbar och go. Längesen vi gjorde det. Ska bli trevligt.

På tal om Prommenix så har jag startat en stegtävling från och med 1 september, vill du vara med? Hör av dig så skickar jag länken till tävlingen.


Avslutar med två bilder från i söndags.

Fasters prinsessa och Snöflingan, i likadana pyjmasar. Myspys.

Malla dansade i ösregnet som kom på förmiddagen
En dag till sjössIdag var det premiärdags för nya båten. Makens nya älskling.
Efter visst kaos och lite gnäll och skäll så kom båten i sjön.
Hon glider fint i vattnet.
 Barnen vill först fiska, när pappa J fått fiskeprylarna på plats vill mamma L äta. Pappa J får en mindre brytning. Mamma L surar lite, hunger är inget man leker med.
Barnen försöker få båten att kantra, pappa J får en brytning, änderna anfaller. Grillen är tänd, Ingen av änderna hamnar på grillen. Korven smakar smaskens  därefter packas allt tillbaka i båten och resan tillbaka blev ganska angenäm.
Men det är ett ganska stort projekt att "ro" i land innan man är van känner jag....
Kanske ska Snumusen stanna på land nästa gång, han fick skogstoksanfall när han inte fick styra båten själv HELA tiden. Taskig Pappa J :-)
Älskade J stannade kvar med båten i Västersjön medan vi andra åkte hem, trötta och nöjda.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det var varmt.....En dag för längesen.... känns det som nu i alla fall

Men var tog augusti, september och oktober vägen?

Men vad hände? I fredags var det den 1 augusti och solen sken, jag och Malla var och simmade på friluftsbadet. Varmt och gott. Sen var det en typisk augusti helg med sol, åska, skurar och getingar. Sen blev det måndag och vips var det november. Vad var det som hände? Ligger i sovrummet och mobilbloggar i skenet av stearinljus då höstens? första strömavbrott är ett faktum. Jag vill ha mer sol.

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!