Guldhelgen

Vi har ju som tidigare nämnts spederat helgen i Smögen hos våra goa vänner Tryggve R och Käcka M och deras två troll Lilla och Stora Lintott.  Hummer serverades på lördagen efter att pojkarna varit ute och vittrat tenorna. (STavas det så??) En annan var lite skeptisk till denna läckerhet så jag nöjde mig med goa smögen räkor.
Barnen har haft kul ihop mellan varven, båda syskonparen bårkade ganska mkt sinsemellan men inte värre än det hanterades *s*
En mycket trevlig helg som avslutades i söndags i Göteborg genom att titta på IFK Göteborg när de tog Sm-guld. och jag får erkänna att trots att jag INTE håller på detta lag, fann eftermiddagen och kvällen både rolig och trevlig. Det är kul att få vara med när det blir så total lycka bland folk och fä. Därefter intogs det champange på hotelrummet. Måndag for båda familjerna hem, dock på var sitt håll! Nästa år är vi på guldfest i Heslningborg. Eller hur! Jag säger bara Halmstad 9-0.

image217image218.
image219image220image221image222

Höstlov

Gud så skönt det är att ungarna har lov. Gud så skönt det är att det är vintertid. Vi sitter nu uppkrupna i soffan, alla barnen och jag, klockan är inte mer än 08 men alla känner sig utvilade ändå. Mysigt. Alla är på gott humör och dagen känns som om den kan bli lugn och fin... (Peppar peppar ta i trä) Vi ska frammåt dagen ta oss i väg och handla inför den stundnande höstfesten. Återstår att se om jag tycker att det varit lungt och fint då *s*

Bygga om toaletten kanske?

image214

Kanske ett sätt att få alla män att vara noga med handhygienen?

Smögen


image215
I morgon åker vi till Smögen. Ska spendera helgen där hos goda vänner. Mysigt. God mat och trevligt umgänge brukar det betyda. På söndag drar båda familjerna ner till Göteborg för att titta på fotboll. Älskade J och hans kompis Tryggve R  håller ju på nått konstigt lag däruppe, som tydligen har chans på guld dessutom. Nåväl vad gör man inte för familjens skull.  Nåja jag får väl erkänna att det är ganska spännande att gå när de har chans på guldet. Det brukar bli oerhört hög stämmning på en sån tillställning. Vi har platser på en familjeläktare så de enda gulliganerna är Malla, Snöflingan och deras två goda vänner Stora Lintotten och Lilla Lintotten. Jaja deras pappor kanske oxå kan räknas till hulliganerna men jag och Mamma Klok får väl försöka agera suporterpoliser

image216
Om vi överlevder detta ska familjerna  därefter ta in på hotell och antingen firar vi väl eller så gråter vi men det kan säkert bli mysigt vilket som. Har fått tips, om en pub med god irländsk öl, av Lady Boss, den kanske vi ska besöka. Måndag har vi tänkt gå på universeum med trollen. 
Ska bli skönt att komma iväg en helg så här. 
Nästa vecka är det höstlov.  

Det går frammåt

Politikerna vågade faktiskt ta beslutet om att gå till MBL-förhandling kring omorgansisationen!  Yes, säger jag. Jag tror och hoppas på det hela. Såg även i Bladet att man har eskat om mer pengar till nya tjänster för att klara underbemanningen. På tiden. Hoppas att politikerna förstår vikten av det här nu och vad det innebär om vi blir förrutan.

image213

Nu ska jag göra mig vackerVissa mornar så känner jag mig så här...vacker
Klippet kommer från en av mina absoluta favoriterfilmer. Trolltyg i tomteskogen.

Livets goda

image212

En av livets godsaker. Apelsiner. Finns väl inget som kan smaka så gott.

Pigga igen

Det flesta i familjen är pigga igen. Kvarstår bara en liten Snusmus med snuva och en älsakde J som är fortsatt klen. Malla och Snöflingan var tillbaka i skolan i går!
Skönt för oss alla *s*

Höstfest

Nästa vecka ska Malla Ankarkrona ha höstfest med sina kompisar för att fira hennes födelsdag tre månader försent. Redan nu krävs det lite förberedelser. Det planeras för fullt vad som ska serveras och vad som ska lekas. Spänning och förväntan är nog bra ord för att beskriva det hela.
image209image206

Badpojken

Snusmusen älskar att bada. Han sitter gärna i badbaljan hur länge som helst. Ju mer man kan plaska desto bättre är det. Det spelar inte någon roll om vattnet blir kallt eller ljummet så länge det finns tillräckligt med vatten att plaska i. Varje gång vi försöker plocka upp honom ur badbalja blir det ett himla väsen på lilla herr Snusmus. En annan sak vår herr Snusmus har för sig är att sträcka fram hakan och spänna halsmusklerna allt vad han kan.
 image202image203image205

Sjukdag

Undrar vad som kommer för gott ur denna dag.... 3 av tre troll är sjuka. Nerbäddade i soffan alla tre. Pappa Troll är inte kry han heller. Mamma troll har inte sovit. Mamma troll gnäller. Mamma troll är trött. Mamma trolls sköna måndag gick upp i rök?

Snusmusen och jag

Eftersom det i 99 fall av hundra är jag som håller i kameran så finns det ganska få bilder av  mig. Dessutom när älskade J håller i kameran så tar han aldrig på mig, undrar hur det ska tolkas *s* Oavsett så tog han i alla fall ett kort på mig och Snusmusen på sjukhuset i torsdags precis innan Snusmusen åkte ner till operation.
image201

Båstad kommun

I Båstad kommun har man tagit beslut om att ändra taxor i äldreomsorgen. Man väljer bland annat  att ta ut en avgift på 200 kronor i månaden för trygghetslarm. Rimligt och ganska vanligt, tror de flesta kommuner här runt om kring tar ut 100-200 kronor i månaden och det är väl skäligt. Men sen kommer vi till det som är intressant, man tar ut en avgift på 100 per uttryckning, alltså för varje gång man måste få hjälp efter att ha tryckt på sitt larm. Det här är för mig lite konstigt. Har man dåligt med slantar får man kolla om man har råd att larma innan man ramlar eller? .. Oooops den här månaden har jag behövt hjälp 8 gånger redan så nu får jag låta bli att få hjälp till toaletten mitt i natten.  Visst stoppas allt av maxtaxan men ändå.
Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag har inte koll på hur disskuionen har gått i Båstad kring det här men detta ska Fru Asplund undersöka.  Skulle även vilja se hur rutiner och riktlinjer i övrigt ser ut kring biståndsbesluten. Kan ju vara så att man har nån bra lösning på det förrutom maxtaket. Återkommer

Läs mer http://hd.se/bastad/2007/10/19/hoejda-taxor-inom-vaard-och-omsorg/

Skåpsrengörning

Om nu folk tycker jag har så välstädat *asg* så får jag väl upprätthålla den bilden. Så idag har jag och Snusmusen storstädat köksskåpen sen klockan 0530 då någon valde att gå upp.
 Nä skämt åsido jag städar ju då inte för någon annans skull utan för min egen. jag mår bra när det är i ordning i skåp och lådor dessutom är det lättare att hålla i ordning sen om man har en bra grund ordning. Det största knepet av allt, sortera bort allt som inte används och bara står och tar plats, ju mer utrymme man har desto tommare ska det vara i lådor och skåp. Försöker lära mig att inte ha ett lager av allt som kan tänkas finnas. Är på god väg.  Sorterade bland annat ut en massa konstiga kryddor med bäst före datum år 2003 och tidigare.
Har sprayat ugnen med något rengörningsmedel och ska snart kasta mig över den och skura.

Operation Snusmus

ÄVen denna gången gick allt bra, hans öga har utvecklats som det ska och det friska ögat har växt som det skulle och det sjuka ögat har "krympt" som det skulle. Ögonen kommer inte att bli lika stora någon gång men det har jämnat ut sig mkt sen innan första operationen.
Håller på att bråka med försäkringsbolaget bara, men det ska nog bli bra det med när det är klart.
Vi ska tillbaka till Lund om 8 veckor ungefär. Får då i och för sig träffa en annan läkare än vår vanliga dr Alf, då dr Alf ska vara forskningsledig. Han ska forska vidare kring Glaukom och olika sätt att diagnosticera det på, man ska tydligen ev kunna mäta trycket genom att kolla brytningen i ögot på nått vis. (dvs om jag förstod honom rätt)
image200


Bakvänd ordning.

Bakvänd ordning. Jag läser just nu Nobels testamente av Liza Marklund. Jag läste Livstid tidigare. Bakvänt med andra ord.
Sitter utanför Ögonklinik A och väntar på älskade J vi ska träffa doktorn kl 13.

Alldeles ny

DSC00070

Se så arg jag var när jag var alldeles ny, då kunde jag skrika det gör jag sällan nu!

Letande

Jag har letat länge nu, i minst ett år, men jag tror jag har hittat fram. Jag tror jag vet vem jag är och vad jag står för, jag behövde det här året för att få tid till att hitta mig själv, jo jag vet att det låter klyschigt men så är det.  Jag har försökt göra upp med mig själv kring en hel del saker som har legat tillbaka i tiden, långt tillbaka. Bestämt att det där måste jag lämna bakom mig. Jag har på vägen träffat nya vänner och fördjupat annan vänskap. Jag har insett vad mina vänner betyder för mig. Jag har fem goda goda vänner som betyder oerhört mycket för mig, de har hjälpt mig mycket, de har olika egenskaper och min vänskap med dem ser så olika ut men alla är de en viktig kugge i att jag har hittat mig själv, givetvis har älskade J oxå en stor del i min resa men ändå så är min egen del den största, och jag har insett att jag måste inte vara omtyckt av alla utan det som är viktigt för mig är att mina nära vänner och min familj tycker om mig och framför allt att jag själv tycker om mig.
Jag har bitar kvar att jobba på men någonstans tror jag att jag befinner mig på någon form av avsats nu. Jag har länge velat våga hoppa. Nu vågar jag. Jag hoppar. Mot nya utmaningar.Ingen hejd på roligheterna.

DSC00226.JPG
Ingen hejd på roligheterna. Har nästan glömt att man kan blogga från mobilen. I morgon och på torsdag blir det nog bara mobilblogg, Snusmus och Jag åker till Lund öfr operationen.
Hasta la vista

Ett till bara

Jag borde nog börja jobba snart om jag fortsätter bete mig så här....

Nu lämnar jag bloggen ifred för idag

Nu tänker jag logga ut och bänka mig i soffan istället, man ska inte förta sig på en dag....Nu har jag ju både uppdaterat bloggen och lekt på facebook mer kan man nog inte begära av mig. Måste nu återhämta mig innan House börjar klockan 21. VA? menar du att jag borde umgås med min man och min barn oxå?? Men varför då?? Va? HÄr är dålig mottagning.... Lalllallalllla Bingo

Otacksamma unge

Här har man gjort sig till och gjort om bloggen  då kommer lilla arga Snöflinga och säger:,
 jag tycker inte jag är snygg där , du måste byta kort.
 
Hmmfp.  Jag som tycker hon är fin där. Snacka om kräsen och otacksamm unge. måste vara dålig uppfostran

Ytterst flitig bloggare

Just precis idag har jag ägnat tid åt min blogg. Flera inlägg och ny färg och allt. Duktiga jag ! *Nääää jag har inte alls något annat jag borde gjort*

Dessutom ljuger jag ALDRIG.


Linda målar om

som ni ser så målar jag om.... vad tycks?


Har börjat sakna.

Det händer allt oftare att jag faktiskt tänker på att det ska bli kul att börja jobba så småningom igen. Saknar en del utmaningar.

Ibland finns det nog rättvisa i alla fall

BIland tvivlar jag på rättsväsendet men det verkar trots allt  fungera i alla fall. Hovrätten väljer att omvärdera tingsrättens beslut till något som i mina ögon är mer rätt än vad tingsrätten kom fram till.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1026453.ab

Välstädat hos mig???

Hörde att någon tyckte att jag  alltid hade välstädat... Döh.... Hallå..... Jag skulle önska att det var så.... Jag kanske måste omvärdera min egen syn på hur städat här ska vara men att kalla det för välstädat här är en stor överdrift... Jag önskar att det hade varit så ....typ.
Men VÄLSTÄDAT  Nä det är här inte.

Nästan varje vardagsmorgon kl 08:00

På vardagar så ser min rutin ut ungefär som följer

0551 Klockan ringer  - Jag vill kasta den i väggen, sätter den på Snooooze
0600 Klockan ringer - IGEN?? Kan det vara möjligt. Släpar mig upp
0605 Rusar runt över allt här nere och plockar fram gympakläder, skolväskor, frukt, kläder till barnen ja och allt annat som ska med till skolan, skriver på lappar, skriver signaturer i allehanda kontaktböcker. Hinner oftast kolla mailen här någonstans oxå
0630 Väcker Malla och Fröken Snöflinga. Myser med dem i soffan framför lite morgonbollibompa samtidigt som vi försöker ta på oss kläder, ja alla tre. 
0650 Skickar ut barnen i köket till Älskade J som har sett till att det kommit frukost på bordet, . Tar över Snusmusen från Älskade J. Tjatar på flickorna ät nu, drick nu, ät nu osv.
0705 Kammar hår på barnen
0707 Tjatar på barnen om tandborstning
0710 Älskade J:s alarm säger gå till bussen. barnen och mannen får var sin puss och försvinner ut genom dörren.
0711 Mamma Asplund far runt i 19 minuter och plockar iordning och plockar undan sätter på tvätt hänger tvätt startar diskmaskinen
0730 Nyheter på Tv
0740 Fortsätter att plocka och plocka i ordning alla möjligt.
0759 sjunker ner framför datorn och ..... då ska min Fru Underbar och Go vara där..... men varken i går eller idag är hon det..... jag blir lissen.....


Vi är oense

Älskade J och Fru Asplund är inte helt överens.
Vi kommer snart att påbörja vårt fortsatta bygge och ska göra vid, bland annat , vårt nya sovrum. Jag vill då köpa nya sängar och ny sänggavel. Det är här vi inte är överens. Älskade J vill behålla vår gamla sänggavel och jag vill ju så klart köpa en ny... Detta är inte ett helt ovanligt fenomen i vårt hus.  Så nu smider jag planer på hur jag ska övertyga honom. Vad tycker ni kära bloggläsare? Här är tre fina förslag... Förvisso tre helt olika stilar men det är ju liksom nu vi har möjligheten att skapa ett sånt där drömsovrum då det rum vi har idag skall göras om från grunden.
image196
image197

Ett monster


Måndagar jämn vecka så kommer det ett monster hem till oss. Det är stort, luktar illa och för en massa väsen.
Som idag, jag och Snusmusen låg nerkrupen under en filt och bara mös efter att Älskade J och Sessorna hade åkt till skola och jobb, ett tu tre kom monstret och slet upp oss ur vår dvala, skrammalndes och brummandes. isch och Pish
 image195

Typiskt.

Idag har älskade J och Mamma Asplund förbrett inför det fortsatta bygget, vi har burit ut lådor med massor med böcker och därefter bar vi ut bokhyllorna oxå. Jätteduktiga!!! Nu är det kvar en soffa, och en byrå med våra underkläder och liknande trams kvar i rummet som skall tömmas. Ja, vi flyttade ett skrivbord och el Dator oxå, som vanligt slet jag ut alla sladdarna utan att titta efter var de skulle in igen så det tog ett tag innan jag lyckats trycka in rätt sladd i modemets alla hål igen.  Det är typiskt mig. Vad som är typiskt både mig och min man är att nu såg vi möjligheten att börja riva i en vägg vilket vi genast gjorde. Med följd att vi har damm över allt..... inte så smart.... Det är dock kul att riva även om det var ganska dumt att riva i väggen innan alla möbler var ute :-)
Men, men, det ska snart storstädas.... snart är bygget igång och snart är det klart!
Snart är ett bra ord.
Typiskt oxå.

Operation Snusmus

Nu har vi fått tid för Snusmusens andra operation. Nästa torsdag är det dags! Tror att det ser bra ut! Känns lungt!
Idag opereras vår Mr Nice and Good Guy, vi tänker på honom och håller alla tumamr för att allt grå bra!

Snusmusen hos fotografen

image194
(Fotograferat i slutet av Maj)

Årets skolkort Snöflingan

image193

Årets skolkort

image192

Näshår

 Visst du att män vaxar näshår??
Jag skrattar så jag ligger ner! Kolla in följande :-)
http://detvaintejagdetvasossarna.blogg.se/1191879164_shr_gick_det_till.html

Jag har kissat på mig

Ja det har jag... alldeles nyss av ett tok-skratt-anfall. Det här är precis min humor. Jag skrattar än!

http://bloggkvinnan.blogg.se/

Dagens länk

Tänkte börja med något nytt. Kul va? Jo jag känner att jag har ett oemotståndligt behov av att dela med mig av mitt stora länkförråd (obs detta skall läsas med mycket ironi) Men jag tänkte börja med det i alla fall.

Så dagens länk blir:¨

http://www.imdb.com

Detta är en oumbärlig länk för de som då och då sitter tvärsäkert i soffan och säger: du vet den där skådisen som var med i den och den filmen, och ens respektive säger, nääää den har aldrig varit med där... och man själv är tvärbombis. Då går man hit och kollar och sen lägrar sig åter friden i hemmet

Snorkallt

Nu i morse var det snorkallt, i mitt kök var det inte mer än 16 grader och utanför -1,6. Fy fan...brrrrrrrrrrrrrrrrr rattmuff på och raggsockar framimage189
image191


Glitter och Glamour

Snöflingan och Malla Ankarkrona älskar allt som glittrar, ju mer det glittrar desto bättre är det. Oavsett vad det är som glittrar så väljer de det för det som inte glittrar
I går pysslade vi, med glitter... jag har nu ett glittrigt handfat, ett glittrigt köksbord, tre glittriga köksstolar en glittrig son och en dammsugare som är fylld med glitter*s*.
Jag är inte så förtjust i glitter som mina söta prinsessor, jag är mer inne på det här med Glamour.  Jag tror alla har en tv-serie de försöker följa som de egentligen skäms för att erkänna att de ser på¨(jag vill att det ska vara så, så det inte bara är jag ) I vilket fall som så har ju jag detta, jag följer gärna glamour och har gjort i många år.  Snälla berätta nu inte detta för någon! :-)

image187
image188

Jag överlevde

Ja, ni som då undrar över hur jag klarade av mina muskler som väcktes ur koman så gick det alldels utmärkt... förmodligen är de fortfarande i chock så när jag nästa vecka gör om denna hemska sak så kommer de förmodligen komma ur chocken och skrika LÅT OSS vara.

Du sagolika höst

Lika eländig sommar lika underbar höst har vi. Vädret visar sig från sin absolut bästa sida och allt är underbart vackert. Vilka färger det är ute nu, ett underbart spel för ögat. Jag älskar hösten när den är så här, jag njuter av mörkret på kvällarna med att tända ljus, jag njuter av färgerna och den höga klara luften. Här och nu njuter jag! Jag skulle kunna stanna min egen lilla klocka och bara vilja stanna här.
image184
Idag blev det ett kort på min underbart vackra  stora dotter Malla som nu är lika underbar som en underbar höstdag på alla plan.

Om bloggen upphör

Det kan hända att bloggen upphör nu ett par dagar, ja det kan hända att alltomkring mig upphör de närmaste dagarna. I alla fall allt som kräver fysisk aktivitet...  som tangentbordstryckande, jag har idag gjort något dumt (säkert inte egentligen men ändå) jag har försökt väcka upp saker och ting, saker och ting som varit i dvala, kanske inte ens i dvala, kan faktiskt oxå vara i koma rent utav. Jag har varit och styrketränat och därefter simmat en 30 minuter. Detta kan vara helt förädande för en massa muskler i koma. Så om ni inte hör i från mig på ett par dagar så är det på grund av att jag har ont i mina komadvalnade så kallade muskler. Ses när musklerna slutat göra ont.... för det är jag säker på att de kommer att göra i morgon..... (Jag har lovat att INTE ringa min mamma och beklaga mig, tror inte hon behöver vara rädd, förmodligen kan jag inte lyfta luren) counter statistics

Tunga besked

Detta året har på många sätt varit ett oerhört tungt år för många i vår omgivning och det verkar aldrig ta slut. Pratade med en av mina goaste och bästaste vänner,  hennes Mr Nice and Good Guy har fått malignt melanom, just nu svävar de i ovisshet. Oh vad jag önskar att jag kunde göra något för dem.

Detta får mig än en gång att tänka på att leva här och nu, det enda som kan ångras är det man inte gjort. Ta hand om varandra

Badungar

Eftermiddagen har spenderats på Ugglebadet, barnen är alldeles tokiga i att bada, jag tycker oxå det är skönt, framför allt när vattnet är som idag 34 grader varmt. En mysig eftermiddag på badet avslutades med en skön stund på gården i höstsolens strålar.image182
image183

Bloggtankar

Ibland har jag tankar på vad jag ska blogga om, men sen faller en del på att jag vill inte lämna ut/hänga ut personer som finns i omgivningen , hur tokiga saker det än förekommit. För deras integritets skull. Även om jag ändå lämnar ut en del.
Sen finns det orsaker som att jag är glömsk, jag drabbas av någon form av akut demens när jag hamnar framför datorn vilket gör att det jag tidigare hade tänkt skriva nu är som bortblåst.
Sen händer det att  någon form av förnuft slår  på ibland och jag funderar över vem som överhuvudtaget vill läsa om mina förvirrade tankar.
Vissa saker vill jag skriva efter att ha läst något intressant på någon annans blogg, men då känns det som om jag stjäler. Till exempel häromdagen var jag inne på Pernillas blogg och hittade det här http://minimi05.blogspot.com/2007/10/mellan-mitt-emellan-och-utanfr.html detta är ju något jag funderat över länge och tänkt skriva om men inte blivit färdig... osså har hon beskrivit det så bra. Hon beskriver ju det som jag har med Snöflingan just nu. 
Bilder säger dock mer än tusen ord, det är väl därför jag ibland fyller bloggen med mer bilder än ord.


Kära besökare

Vad kul att ni gett er till känna, vissa av er visste jag besökte mig, medans andra trodde jag kanske och vissa av er hade jag inte en aning om, oavsett så tycker jag det är hemskt trevligt. Fortsätt och kom och hälsa på så ska jag fortsätta att lägga upp vad som händer här omkring och förgylla er vardag med en massa nonsens och en massa bilder!
Kram på er allesammans

Lilla blivande svärdottern och Herr Snusmusen

image179änn

20 fasta besökare

Jag har 20 fasta besökare säger min räknare.... vilka är ni? Några vet jag, men vilka är ni andra?
Nyfiken är ett av de ord man kan beskriva mig med....

Förmiddagsbesök

Liten otäck broder och Fasters lilla prinsessa har varit här på en trevlig förmiddagsfika och lunch
image176
image177

Rusande helger

Helgerna bara rusar i väg. Denna helgen har inte varit ett undantag. Idol, simmning, skogsprommenader med svampplock, städning och slappa är vad denna helgen har försvunnit med.image172
image173image174image175

Frukt och Grönt

Visst är det fräscht med färska grönsaker och frukt? Jag försöker numera att ha saker som int kräver direkt kyla framme, allt för att ögat ska få njuta.
image169
image170
image171

Det varde ljus

Jag älskar levande ljus, Det sprider värme och mjukhet och är bara njutningsfullt. Jag tänder många, ofta. Sen njuter jag. Har för tillfället dille på ljus från http://www.partylite.se/ Dyra men trevliga dofter och dessutom brinner verkligen hela ljust upp... inte en massa som föblir obrännt.
image165
image168

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!